Ekspertką nie jestem i prosze nie nazywajcie mnie tak. Doświadczenie owszem mam . Wnisek: niespecjalnie go lubie , jest jakiś taki jakby łaske mi robił że wogóle jest , kwitnie róznie czasem mało obficie , wyglada na starszego niz jest tzn bardzo drewnieja mu łodygi. Przy staraniach rośnie ale zawsze z oporami. A tu zdjecia mojego.
Dla zainteresowanych zdjęcie mojej chałupki, jeszcze nie ma płota ( już ma częściowo) . Długo nie mogliśmy się zdecydować na płot, a siatka musiała być by mi piesy nie pouciekały .
jak moge zniechęcić mojego kota do podjadania mi trawy? carex evergold wygląda tak.... i to nie dlatego że ja ją tak obciełam.....
kolejne rozkwity
oraz... trawki ruszają, hosty ruszyły ostro.... niestety część traw w gruncie padła... tzn sadzonki kupione przez net marne były i wygląda że parę red baron oraz rozplenica rubrum padły.... i jedna horti - polar bear. myślałam że limelight padly również, ale jakieś maleńkie zielone pączki się pojawiają, chyba że może chcę zobaczyć więcej niż jest do zobaczenia.
No i siem doczekałam
Jednak bukszpany o takiej nieciekawej porze roku robią efekt w ogrodzie!
Ja wiem (z autopsji...) że one wymagają kulkowania i oprysków, żeby nabrały tego właściwego kształtu, ale... cena czyni cuda Po roku większość z moich plantacyjnych jest już bardziej podobna do kulek. Właściwie teraz największy problem z nimi to przędziorki, więc przestrzegam.
Tylko nie bardzo rozumiem zamysł stawiania stalowych donic na tle bukszpanów - nie zasłonią ich za bardzo?
A i jeszcze pytanie o robinię - jaka to jest odmiana? Masz jakieś fotki z sezonu?