Ogrodowa przygoda Łukasza :)
21:39, 13 kwi 2014
Wczoraj była akcja kostka i kostka i jeszcze raz kostka w przedogródku.
Wywaliłem wspomnianą 'kostke' z przedogródka całkowicie, przewiozłem i poukładałem do umycia. Przy okazji wyciągnięcia myjki zaraz zrobiłą się kolejka i drabina dwa dywaniki, kratka z grila i felgi musiałem umyć. Przeniosłem w miejce przyszłego wbudowania na zapleczu, ale nasłuchałem się, że przeszkadza i znowu musiałem ją przewozić w inne miejsce.
Tymczasowo powstał kancik na trawniku (który docelowo ma całkowicie zniknąć.
Kilka żurawek doszło, inne przesadzone. Rh musi zniknąć bo brzydki się zrobił
Lilie, liliowce i żurawki czyli to co lubie prawie najbardziej
Też musze stawiać zasieki przeciw pieskom, ale zrobie chyba jakiś gustowny płotek na początku rabaty, żeby psy nie miały wstępu.
Wywaliłem wspomnianą 'kostke' z przedogródka całkowicie, przewiozłem i poukładałem do umycia. Przy okazji wyciągnięcia myjki zaraz zrobiłą się kolejka i drabina dwa dywaniki, kratka z grila i felgi musiałem umyć. Przeniosłem w miejce przyszłego wbudowania na zapleczu, ale nasłuchałem się, że przeszkadza i znowu musiałem ją przewozić w inne miejsce.
Tymczasowo powstał kancik na trawniku (który docelowo ma całkowicie zniknąć.
Kilka żurawek doszło, inne przesadzone. Rh musi zniknąć bo brzydki się zrobił
Lilie, liliowce i żurawki czyli to co lubie prawie najbardziej
Też musze stawiać zasieki przeciw pieskom, ale zrobie chyba jakiś gustowny płotek na początku rabaty, żeby psy nie miały wstępu.
tak wyglada taras na dzień dzisiejszy mam nadzieje ze do świat skończymy ale jak wiadomo jeszcze musi sprzyjać nam pogoda . Tym razem zwracam się z prośba o pomoc w kompozycjach kwiatowych . Ogólnie zależy mi aby taras składał się z roślin zimozielonych ale z wiosennymi akcentami . Z zeszłego roku pozostały mi 4 tuje szmaragdy ok 1 m wysokości i dziś na próbę je przymiezylam do skrzyni.
Chciałabym dokupić jeszcze jedna lub 2 do tej skrzyni tak by w przyszłości powstał mały żywopłot . Ale puki nie urosną chciałabym obsadzić je roślinami żeby zasłonić przerwy miedzy tujami . Zastanawiam się nad posadzeniem pomiędzy nimi bukszpanow w formie kulistej oraz okrywowo bluszcz . Ale mam wrażenie ze nie będzie to dobrze wyglądało . Wąchania się rownież nad trzmielina lub funkia . Natomiast w skrzyniach po prawej i lewej stronie chciałabym trzmielina na pniu . I tu mam kolejny problem nie wiem co posadzić pod trzmielina . Podobają mi się berberysy ale czy to nie będzie za nudne ? Jestem totalnie początkującym " ogrodnikiem " a te 4 szmaragdy to moje pierwsze rośliny w życiu