Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 11:27, 05 sty 2023

Do góry
Zaczynamy nowy sezon. Wcale nie jestem pewna, czy ogród śpi. Gdyby nie choroba, poszłabym ciąć seslerie. Jesienią robiłam nową rabatę z seslerią jesienną. Przycielam ją, by poszła w korzenie. I teraz patrzę, jak piękna jest i zielona.
Polinka tnie trawy bardzo szybko. Jak wyzdrowieje, to może w lutym przytnę seslerie i trzcinnik.
Tutaj fotki z jesieni jeszcze...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:17, 05 sty 2023

Do góry
Udało się ściąć kwiatostany hortensji i rozchodniki z zapłocia, rabat frontowych i z boku budynku. Zmniejszy się ilość śmieci fruwających po ogrodzie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:10, 05 sty 2023

Do góry
Porządki na rabatach chwilowo ulegają zawieszeniu. W nocy padało i znowu trzeba czekać aż glina podeschnie.
Na zdjęciach widać, że glina nic sobie nie robi z corocznego wzbogacania jej materią organiczną. Wchłonie wszystko.

Ogródek Iwony II 10:52, 05 sty 2023

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ale pięknie
wedrujace słoneczko wyglada wspaniale

Dzień dobry Dominiko w Nowym Roku.
Jak wielu, przechorowalam święta, powoli wracam do żywych. Tobie i sobie zdrowia życzę na ten Nowy Rok. Muszę zobaczyć, co u ciebie.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 08:38, 05 sty 2023

Do góry
Dorka, zobacz, jakie były moje L. Beauty:

Środek maja biało - granatowy. I dają radę w trudnych warunkach
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 02:57, 05 sty 2023

Do góry
Magara najgorzej przyznać się do swoich planów, bo wtedy wzrasta odpowiedzialność na wykonanie, a to przecież plan 6-letni jest

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:35, 04 sty 2023

Do góry
inka74 napisał(a)
Tulipany zakwitną bez problemu. One potrzebują około miesiąca w ziemi z chłodniejszą temperaturą. Jak za wcześnie są wsadzane to kiełkują już na jesieni i potem kwiaty są mikre a liście paskudne. Ja wsadzam tulipany w listopadzie. Teraz jeszcze trochę czosnków mi zostało bo zapomniałam o nich i leżą. Mrokasia w marcu wsadzała do ziemi i też kwitły, chyba w maju.
Tylko Minuety i Salmony są w różu z tych co kupiłaś. Pierwsze to amarant, drugie taki blady róż ale ładne są. Reszta odcienie czerwonego. Mniej lub bardziej. Ale to fajne odmiany, oprócz Minuetów będą ładnie powtarzały min. w następnym roku. Botaniczne jak im stanowisko podpasuje to się ładnie rozmnożą.

To mnie pocieszyłaś, szkoda by było gdyby nie zakwitły. Mam tylko nadzieję że nie zgniją bo u mnie ciągle pada. Jak sadziłam to ziemia była znośna ale jak znów będzie padać cały styczeń to nie wiem czy nie za mokro będzie.
Co do kolorów to mnie za to zmartwiłaś bo wszystkie na opakowaniu są różowe. Minuety i botaniczne to ciemny róż wpadający w czerwień ale jednak róż. Chyba że mam problem z kolorami :⁠-⁠P
Nic to czerwone też przełknę byle tylko się nie gryzły z towarzystwem. Najwyżej przesadzę.
Botaniczne już mam ale inne, ładnie się mnożą

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:26, 04 sty 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Tulipany w super zestawie. Wszystkie Eijki mam-jestem ciekawa tej Lady Van Eijk bo na opakowaniu kolor ma ciekawy.
Odnośnie moich kalin-fotę wstawię. Dziś przed zmrokiem wróciłam do domu i udało mi sie cyknąć zdjęcie.

Też jestem ciekawa koloru tych Lady van Eijk na zdjęciu z opakowania był to ciemny róż,zdjęcie dość wiernie oddaje kolory z opakowania.

No tak teraz trudno zdjęcie zrobić, człowiek wycjodzi z domu to ciemno i jak wraca do domu też ciemno. Lecę oglądać kaliny.
W kamiennym kręgu od początku 21:59, 04 sty 2023

Do góry
Napia napisał(a)
Ślicznie i wytwornie wyglądają barokowe wianki
Z kolei ogród w kolejnych odsłonach pokazuje coraz to inny charakter - radosne cebulowe, dojrzałe byliny i krzewy, eleganckie zimowe przybranie. Pięknie wygląda w Twoim ogrodzie Aniu

Agnieszko, cieszę się, że ozdoby Ci się podobają
Muszę się zebrać do kupy i skończyć bombki
Ostatnio jednak przypomniałam sobie, że potrafię co nieco zrobić na drutach i przepadłam z kretesem

Mam już za sobą cztery swetry i trzy opaski na głowę. Aktualnie na tapecie piąty sweter się robi
Róże w naszych ogrodach 21:53, 04 sty 2023

Do góry

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:29, 04 sty 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Masz cudny prawdziwie angielski ogród wracam się zachwycać kwitnieniami i mrozem

Dziekuje ,własnie odnalazłam troche wiosennych fotek , zobaczymy co powtórzy kwitnienie w tym roku

Przerwa na kawę... 21:10, 04 sty 2023

Do góry
Futro włazi wszędzie, jak ja przechodzę na inna rabatę to ona za mną. Zawsze w centrum uwagi. Mały Nornik jak ja nazywa mój syn.

Ogródek Iwony II 20:56, 04 sty 2023

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Minęło lato. Pierwszy dzień jesieni poświęciłam na porządki w ogrodzie. Na nowej rabacie dosadzilam tulipany i wysypałam korę. Nie zdążyłam pstryknąć fotek. Trzeba było lecieć po dzieci. Kiedy wracałam, z przodu domu słońce pełzało po trawie. Musiałam utrwalić tą chwilę. Pięknie rozpoczęła się jesień.

Cudny widok
Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:15, 04 sty 2023

Do góry
Napia napisał(a)
Pięknie mróz pomalował Twój ogród Ale to jednak ogród pełen kwiatów jest piękniejszy

Dokładnie tak i przyznam , że juz wyczekuję wiosny

Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:09, 04 sty 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Jakie cudowności, przepięknie w Twoim ogrodzie

Dziekuje, fajnie , że sie podoba .

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:07, 04 sty 2023

Do góry
No powolutku cos sie rusza. Prymulki tez maja paczki. Musze fotke im cyknac.

Nie chwalilam sie jeszcze, ze nam sie rodzina powiekszyla.

Milosc wisi w powietrzu
Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:05, 04 sty 2023

Do góry
inka74 napisał(a)
Cudnie wygląda twój ogród oszroniony i kwiecisty. Widzę, że w większej ilości się obudziłyśmy do życia ogrodowego

Pozdrawiam Ewa z nowym rokiem!

Zimą troszkę wiecej czasu a ja z przyjemnością pobuszuję po Waszych ogrodach .

Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:02, 04 sty 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Mrozem malowane przepiękne jak grafiki

Dziekuje , choc zdjecia i tak nie oddają tego widoku w pełni

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:05, 04 sty 2023

Do góry
Nasionka, nasionka
Bardzo się cieszę
Ziemia do wysiewow juz czeka na odebranie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:05, 04 sty 2023

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies