Aniu, mile mnie zaskoczyłaś
Dobrze zrobiłaś, bo lawenda z wiekiem ma tendencję do tworzenia łysego dołu i wygląda to niezbyt fajnie, chyba że dołem coś puścisz i tego nie widać, tylko twoje chyba jeszcze młode, więc na razie nie musisz się martwić..
tu pokażę, że moja już puszcza nowe listki, a opitolona strasznie...ale jak pisałam, ona jest nastoletnia
u mnie łyse gałęzie zasłania firletka, znowu jej mnóstwo się nasiało i kolejne miejsce w pobliżu róż, szałwii i lawend w innym miejscu
ahoj żeglarzu ale szalejesz z tym ciachaniem katalpy też mi się podobają po kilka sztuk ale zacznę na razie od jednej owocowe też jakiś czas temu wycieliśmy bo nie owocowały i teraz nie mam ani jednego drzewa w ogrodzie
Chyba mają rację, od pewnego momentu męska pomoc w ogrodzie konieczna i wszystko wolniej.
Głogowniki śliczne chyba trzy rozmiary posiadasz, mają całkiem zgrabne kulki już, może trawki jeszcze im dołożyć w nóżki.
Piekne te Twoje hortensje, a mam pytanie jak uwazasz, chcialabym posadzic biala hortensje, chyba to limelight wzdluz rzedu tuj przy ogrodznieniu, z ktorej strony bedzie im lepiej, jesli posadze przed tujami ze strony poludnie-polnoc ( troche slonca do poludnia bo tujki zaslaniaja) czy przed ze strony przeciwnej ale tu boje sie ze slonce bedzie cale popoludnie i bedzie go za duzo. Ponizej zdjecie pokazujace czesc] ze strony poludnie-polnoc