Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:32, 06 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Też mam tamaryszka! Lubię go i czekam aż będzie w takim stadium jak u ciebie

Anitko, no to już nas dwie a jak swój prowadzisz? ja w formie drzew, co roku rosną nowe wyrostki i mam mnóstwo skubania, ale jak odkryty pień, wtedy i efekt fajny, gdyby był soliterem, pozwoliłabym mu na zupełny luz
moje są od 1998 roku
aga_pe 13:39, 06 maj 2014

Iruś, spóźnione życzonka. Buziaki ślę

Będziesz pod Iglicą?
Milka 13:43, 06 maj 2014

kwiaty wisterii coraz dłuższe, pachnie szaleńczo, czekam jeszcze na 2 pozostałe, może w przyszłym roku, jak zima będzie podobna
Milka 13:50, 06 maj 2014

aga_pe napisał(a)
Iruś, spóźnione życzonka. Buziaki ślę

Będziesz pod Iglicą?

Aguś dzięki wielkie
Nie będę, nie mam czasu, nowe obowiązki mi jeszcze doszły, bawcie się dobrze....ale drogę do mnie znasz, masz czas i chęć, wpadnij

i dla ciebie nowy nabytek, Blue Peter, ależ piękniś

szał czosnków w różance i firletkach, czego tam nie ma, lawendy, szałwie, przetaczniki...no i trawki , te wszyscy lubią

aga_pe 14:02, 06 maj 2014

irena_milek napisał(a)

Aguś dzięki wielkie
Nie będę, nie mam czasu, nowe obowiązki mi jeszcze doszły, bawcie się dobrze....ale drogę do mnie znasz, masz czas i chęć, wpadnij

i dla ciebie nowy nabytek, Blue Peter, ależ piękniś

szał czosnków w różance i firletkach, czego tam nie ma, lawendy, szałwie, przetaczniki...no i trawki , te wszyscy lubią

ale cudny.....na jesień będę miała do zagospodarowania trochę terenu.....to może skuszę się na pięknisia
Milka 14:03, 06 maj 2014

a w trawach i buksikach w blokach startowych tu mi zazwyczaj kwitną do czerwca

tiarelki szaleją

azalie w tym roku też

niezapominajki, na tle złotego żywopłotu cisowego...kiedyś, jak urośnie
Milka 14:08, 06 maj 2014

aga_pe napisał(a)

ale cudny.....na jesień będę miała do zagospodarowania trochę terenu.....to może skuszę się na pięknisia

Kupiłam u Krzywdów na Opolskiej, same śliczne okazy i w doskonałej cenie i spore już
u nich generalnie szkółka jednorocznych i hortensji, ale i takie cudo się trafia

a tu już zaraz pokaz, niektóre już zaczynają
aga_pe 14:16, 06 maj 2014

a ile cudo kosztowało?
Irenko, w sobotę nie podjadę, bo jeszcze chcę wykorzystać trochę wolnej soboty do prac ogrodowych. Płot mus malować, jakieś nasadzenia przed nim wymyślić.....tylko nie mam pomysłu.

A paprocie cudnie ruszyły. U mnie przymrozek niestety poczynił szkody i górna część paproci padła
Milka 14:19, 06 maj 2014

zaczyna się gra światła

buczki trikolor wybarwiac się zaczynają obok nutkajskie

obżarte przez ślimaki buksiki, powoli odrasta i idą hosty, Janet i Orange Marmelade, ale nie wiem czy je nie zmroziło, dziwne są'
Milka 14:25, 06 maj 2014

aga_pe napisał(a)
a ile cudo kosztowało?
Irenko, w sobotę nie podjadę, bo jeszcze chcę wykorzystać trochę wolnej soboty do prac ogrodowych. Płot mus malować, jakieś nasadzenia przed nim wymyślić.....tylko nie mam pomysłu.

A paprocie cudnie ruszyły. U mnie przymrozek niestety poczynił szkody i górna część paproci padła

Kosztował 35 zł, niedrogo; oj to dobrze, ze paproć od ciebie nie przesadziłam, ma się doskonale, już koło metra wysokości, ma zacisznie; wywaliłam derenie, chyba z 10 sadzonek, bo nie miałam co zrobić

Miałaś iść w bezproblemowe rolłiny, więc może takie przed nim posadź? u mnie też malowania od groma, zresztą tyle jest pracy, że nie wiem, w co ręce włożyć, a potrafię wejść do ogrodu i tylko wąchać i gapić się

tu mam przykład rabat bez robótki; bukszpany, róże, limki, rozchodniki i trawy, najmniej mam tu pracy
w środku są też drzewa; jeszcze klony japońskie dosadzę, one dość wolno rosną, a podobają mi się bardzo....szukam Marlo