Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 23:44, 05 maj 2014

Co będzie lepsze na czerwoną ściane domu gdzie mają być białe rh
Miscanthus sinensis ' 'Blütenwunder'', Miscanthus sinensis Graziella czy może Stipa brachytricha ???
Zielona 23:49, 05 maj 2014

cabaret
Zielona 23:51, 05 maj 2014

oczywiście miskant cabaret bardzo rozświetla. Ale nie wiem, ile masz tam miejsca...?
boguslaw_r_ 10:16, 06 maj 2014

Pięknie dziękuję za wisienkę na torcie, i nie tylko,
Buziole.
Mala_Mi 12:04, 06 maj 2014

Alisonku.... kolor słupów bardzo mi się podoba

W plany się nei wgryzłam z braku czasu, jak znajdę chwilkę to wrócę do tego, tylko ja do projektowania na papierze noga jestem..

Moje maliny mam dokładnie takie same.... myślałam, że to z powodu sąsiada bo za płotem pryskał randapem ... hmmm.. muszę sie zastanowić, bo gąsienice mi zjadają je.. to fakt, ale od tego nie powinny żółknąc jak u Ciebie.. dokładnie tak samo...
Alisonek 12:13, 06 maj 2014

Zielona napisał(a)
oczywiście miskant cabaret bardzo rozświetla. Ale nie wiem, ile masz tam miejsca...?

Po długości muru jest 3,5 m a na szerokość 2,2 m. wysłałam Ci też pw
Alisonek 12:13, 06 maj 2014

boguslaw_r_ napisał(a)
Pięknie dziękuję za wisienkę na torcie, i nie tylko,
Buziole.

Nie ma za co, sama prawda
Alisonek 12:15, 06 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Alisonku.... kolor słupów bardzo mi się podoba

W plany się nei wgryzłam z braku czasu, jak znajdę chwilkę to wrócę do tego, tylko ja do projektowania na papierze noga jestem..

Moje maliny mam dokładnie takie same.... myślałam, że to z powodu sąsiada bo za płotem pryskał randapem ... hmmm.. muszę sie zastanowić, bo gąsienice mi zjadają je.. to fakt, ale od tego nie powinny żółknąc jak u Ciebie.. dokładnie tak samo...

Czyli lubisz czekoladę Milka (bo takie są skojarzenia jak się je widzi)
Plany będą czekać, ja może zacznę darń zdzierać i coś się wymyśli
u mnie teść pryskał chwasty chemią ale to daleko od malin, dlatego to wykluczyłam a czy młode pędy też u Ciebie zamierają??? gąsienic nie widziałam, więc to chyba nie one.
elzbieta_g 13:18, 06 maj 2014

Alisonek napisał(a)
Wyszły mi nawet równe rządki

hektary jarzynekno i nawet równe po imprezie ich nie robiłaś trawę między malinami też miałam pryskać ale się bałam że je oprysk złapie i mam całe zarośnięteale doczytałam , że to nie wina oprysku u ciebie
Mathildis 21:11, 06 maj 2014

Alisonek napisał(a)
Teraz z cyklu, co może im być?????
Malinki i jeszcze kilka roślin źle wygląda, wyższe partie roślin zrobiły się żółte i przesychają Podobne objawy zauważyłam jeszcze na rzodkiewkach, naszej przydomowej wierzbie, jagodach kamczackich
najpierw malinki

rzodkiewki

i jagody

a może jakiś przymrozek, albo zimny wiatr?

Do projektowania się nie mieszam bo ja noga w tym jestem....idę oglądać dalej wstecz