Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Eli 08:25, 10 mar 2014

Do góry
pierwszy kwiat tej wiosny gigant co nie

Ogród Eli 08:19, 10 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Ojej widzę, że wszędzie kupują bukszpany Elka a Ty coś już kupiłaś?

bukszpanów nie kupiłam ale jeszcze będzie okazja kupiłam 2 róże rabatowe oczywiście NN jak większość u mnie i kawałek korzonka co ma być jeżówką

Kolorowy Ogród Geni 08:18, 10 mar 2014

Do góry
Witaj Przemku pogoda rzeczywiście piękna szkoda tylko że nocą temperatura spada poniżej zera

Magdalenko Jolu iwonaal Ivvvona /b] mam nadzieję że dziś zakwitną na tej rabacie już wszystkie krokusy

[b]Bartku
dziękuję one mnie kochają a ja je

mój nowy ciemiernik prezent na Dzież kobiet

bratki i prymulki przed posadzeniem do skrzynki
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:17, 10 mar 2014

Do góry
Taranta tan

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:09, 10 mar 2014

Do góry
Cudowny weekend Ciepły, słoneczny i spędzony w dużej mierze w ogrodzie. Było tak ciepło, że z Synkiem mogliśmy razem działać.

Wreszcie odrobiłam zaległości:
- opryskałam zaległe rośliny, którym jeszcze nie puściły paki, Promanalem i mydłem ogrodniczym,
- przycięłam klona wg wskazówek Basi,
- przycięłam leszczynę,
- przycięłam resztę tawuł, budleje, suche badylki bylin, derenie, suche patyki na bzach,
- wygrabiłam jedną rabatę,
- wyzbierałam pozostałe liście, które się nagromadziły pod krzakami,
- Mąż wyciął trzy śliwy, które chorowały i miały kilka owoców w sezonie,
- cieszyłam się ciepłem i słońcem.

Elu nie byłam tam. Dziękuję

Olu strasznie podoba mi się altana Grembosi ale ostatnio też spodobało mi się coś takiego. Nie wiem czy mogę wstawiać tu to zdjęcie więc w razie czego usunę:

Oczywiście mam na myśli samą altanę A posadzka byłaby z płyt.

Kasiu pociachałam. A jakże. Chcę altankę bo potem nie ma gdzie siedzieć, gdy na dworze pada a jest ciepło

Nikito raczej drewniana

Małgosiu jeszcze nie. Cały czas myślę i szukam

Kasiu no tyle miejsca, żeby parę osób się zmieściło

Aniu 8m/8m. Ale będę obrzeża obsadzała bukszpanem

Alu na zdjęciu są już przycięte. I był wór liści. Tutaj już mają nowe, zielone listka.
Tak wiem. Szczypior już jest zielony. Rabarbar wypuszcza – uwielbiam kompot rabarbarowy i placek drożdżowy z nim. Poza tym marchewka, pietruszka, ogórki, koperek, dużo fasolki (uwielbiam), sałata jakaś ozdobna. Ostatnio miałam lodową i nawet była smaczna tylko mniej delikatna niż ta kupna. Oprócz tego mam tam ziółka: mięta, rozmaryn, lubczyk i inne. Miętka już ma też listeczka

Agatko zaraz idę do Ciebie zobaczyć wrzosowisko tylko chciałam się uwinąć u siebie. Cieszę się, że widzi Ci się mój warzywnik
Kolorowe Rabaty Martek 07:41, 10 mar 2014

Do góry
Marta, tuczę Cię dalej widoczkami..za to, że pamiętasz .. i zawsze zaglądasz Aż mam wyrzuty sumienia...

Rododendronowy ogród II. 07:37, 10 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wreszcie masz łączkę I wiosnę.. za wszystkie pechy ....chociaż w tym roku masz krokusy jak trzeba I to ile I widziałam ile jeszcze się pcha do życia .. dzięki przymrozkom w nocy dłużej pokwitną..
Może są małe, ale jak cieszą I mogę gapić się na nie u Ciebie i u innych.... i na rh.. mogę sto razy.... wklejaj, a ja zawsze pooglądam.. to się nie może znudzić.
Oglądam, sobie oglądam i stwierdziłam, że Roseum Elegans jest faktycznie elegancki.. kwiaty z góry do dołu.. jak w sukni balowej... i szybciorem poleciałam sprawdzić czy też takeigo kupiłam, czy zrobiłam ten błąd i nie.. ale odetchnęłam z ulgą.. mam go

U mnie dziś też przymrozek.. ale co tam... cebulowe to przeżyją, a za to w dzień trochę słoneczka będzie .. bo bez niego już mnie depresja łapała.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 07:24, 10 mar 2014

Do góry
I trochę kolorów na dobry tydzień - co prawda to już było... ale co tam - w tej chwili nic innego nie mam
Miłego tygodnia wszystkim

Ogród przy lesie początek 2012/2013 23:50, 09 mar 2014

Do góry
Renatko, oczko nad tarasem to raj dla zmysłów gratuluję pracy

podoba mi się bardzo, jak chcesz lilie białe to mogę ci sprezentować na początek, może do mnie wpadniesz
Mój 4 arowy azyl... 23:19, 09 mar 2014

Do góry
Dzisiaj wydobyłam z piwnicy całkiem bielutkie agapanty i na balkonie się hartowały. Ciekawe kiedy zzielenieją im liście?

Zapach ziemi 23:12, 09 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Bratki w donicach

no wreszcie coś dla mnie, gonię po wątkach i dopiero u ciebie spotkałam bratki, i piękną donicę ach!

lista róż słuszna i same śliczne,
Mój 4 arowy azyl... 23:10, 09 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Dziękuję bardzo za przebiśniegizakupy duże będzie trochę sadzenia, same trąbkowe kupilaś? rewanżuję się również przebiśniegiem

Aniu, masz całe pole przebiśniegów i wstydzę się, że Ci taką miernotę zadedykowałam. Ale za późno do Ciebie dotarłam i nie wypadało wymieniać obrazka.
A te pełne są wyjątkowo cudne. Na żywo ich nie widziałam
Lilie tylko azjatyckie kupiłam.
Rododendronowy ogród II. 22:46, 09 mar 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 22:45, 09 mar 2014

Do góry

Nasz zielony skrawek i mój ogrodowy bakcyl 22:44, 09 mar 2014

Do góry
W ubiegłym sezonie udało mi się zrobić najwięcej. Jak już wcześniej wspominałem, zmodernizowałem oczko, przegłębiłem je do 1, 30 m, a górne do 0, 90 m użyłem nowej grubszej folii PCV.

A tak wygląda teraz, brakuje jeszcze roślinności wodnej i ładnego mostka ale to się na pewno zmieni w tym sezonie.

Efekt prac w ogrodzie w 2013 roku to także taka mała pergola w rogu domu z niewielkim bonsai. Zdjęcia robione wczoraj więc brak na nich jeszcze tej intensywnej wiosennej zieleni.

A to jeszcze kilka marcowych zdjęć z ogrodu.
Już nie mogę się doczekać aż przyroda się wybudzi, wtedy nabierze to wszystko tych intensywnych kolorów i barw, które tak cieszą nasze oczy.
Chyba już widać początek sezonu, zaobserwowałem kwitnący podbiał w okolicy, jednak do tego pierwszego "uderzenia" zieleni myślę, że pozostało jeszcze kilka tygodni.

Mój skalniak:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:43, 09 mar 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
W życiu bym nie zgadła, ze to przebiśnieg ale macro !!!
Zakupy czekam na efekt końcowy

Kasiu, w tym cała checa..... macro mi wyszło ale z koleżanką, od której dostałam cebulki przebiśniegów nie za bardzo zapytała się jak się miewają przebiśniegi..................... a ja na to, że nawet nie pamiętam, gdzie je posadziłam, i że przez weekend będę ich szukać i znalazłam na szczęście ha,ha,ha są, a właściwie to jest, mój jedyny maluszek

Rododendronowy ogród II. 22:43, 09 mar 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 22:43, 09 mar 2014

Do góry

Mój ogród - dużo pracy, trochę efektów 22:42, 09 mar 2014

Do góry
W miejscu stawu wsadzone zostaly borowki amerykanskie, do ktorych mamy slabosc i to w zasadzie jedyny owoc. Pozniej zaczelismy dalsze prace, oczywiscie bez konsultacji nic by nie wyszlo....

Rododendronowy ogród II. 22:41, 09 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Fajny zrobiłaś przewodnik po różanecznikach. Jak ktoś będzie chciał kupić, to może obejrzeć na Twoich zdjęciach dokładnie i kolor i pokrój. Percy Wiseman ma niesamowity odcień, chyba dość rzadko spotykany u różaneczników.
Może jeszcze krótki przegląd azalii?

PS. No i piękne cebulkowe, te minus cztery im niestraszne.

Ponieważ często jestem pytana o rh to przygotowałam zdjęcia i przy pytaniach bede wklejac , pewnie ciagle te same bo podpisane.Percy Wiseman jest zmienny w kolorze , na początki kwitnienia ma sporo różowego koloru , potem robi sie coraz bardziej morelowy(?) , kremowy aż do bladego koloru kremowego.Azalie moge wkleic proszę bardzo ale nie wszystkie mam.Pierwsza tez zmienia kolory

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies