Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Gocha 14:42, 09 kwi 2014

Witam , zapomniałam u Ciebie zaistnieć , żeby zaznaczyć Twój wątek . Ogród cudny, będę śledzić.Pozdrawiam.
asiach 14:46, 09 kwi 2014

To są orzechy włoskie - najpiękniejsze bo od mojego Taty a on je sam wyhodował z orzechów.
Pozdrawiam
Mathildis 15:36, 09 kwi 2014

asiach napisał(a)
Dla Iwonki porównanie cisa formowanego. Roślina była bardzo mała ~40cm. Przygodę z formowaniem zaczęłam od przygotowania rabaty w 2007. Tuż po wsadzeniu do ziemi "ogołociłam" ją. W tym momencie cis ma ~160-170cm

Porównanie innego cisa
2007

2013 - a pomyśleć, że zaczynałam od "witki"

Generalnie cis rośnie szybko tylko przy formowaniu przybywa go niewiele. Tam dziura, w innym miejscu druga i trzeba przycinać niejednokrotnie całe przyrosty aż w końcu w dziura się zabliźni i czasznie całość przyrastać . Formowanie to proces długotrwały i stąd ich cena w centrach ogrodniczych

Podziwiam odwagę w formowaniu.. ja bym się bała
bartek_luberda 18:37, 09 kwi 2014

Piękne te cisy i trawnik Lena z Bartkiem w garażu biedronkę w garażu strugają
Ivvvona 20:31, 09 kwi 2014

Dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź w sprawie wiąza. Nie brzmi to najlepiej, ale wart jest ryzyka. Twój był piękny, szkoda go bardzo. Pozdrawiam
asiach 20:48, 09 kwi 2014

Wczoraj wspomniałam o rabacie z truskawkami na środku trawnika. Oto moje "dzieło" może w tym sezonie jakiś owoc się znajdzie!

Maria667 09:50, 10 kwi 2014

asiach napisał(a)
Wczoraj wspomniałam o rabacie z truskawkami na środku trawnika. Oto moje "dzieło" może w tym sezonie jakiś owoc się znajdzie!

Witam Asiu!
Widzę, że mamy podobne pomysły. Coś podobnego zrobiłam, tylko nie truskawki, a poziomki (takie prawdziwe leśne).
Pozdrawiam.
iwonaal 11:04, 10 kwi 2014

Maria667 napisał(a)

Witam Asiu!
Widzę, że mamy podobne pomysły. Coś podobnego zrobiłam, tylko nie truskawki, a poziomki (takie prawdziwe leśne).
Pozdrawiam.

A ja myślałam, że ja taka mądra. Zrobiłam obwódkę truskawkow-poziomkową.
Mille 12:17, 10 kwi 2014

Asiu, masz piękny i taki dojrzały ogród, bardzo lubię takie klimaty, podoba mi się, że nie wszystko widać od razu, przypuszczam, że spacery po nim to jak odkrywanie kolejnych zakątków. Dotarłam do modrzewia podcinanego w formie grzybka. Poproszę w wolnej chwili o instrukcję jak ciąć gałązki, żeby się rozgałęział, zagęszczał u góry. Mój modrzew rośnie dopiero 2 lata i do tej pory podcinałam tylko gałęzie dotykające ziemi.
Mirella 12:25, 10 kwi 2014

asiach napisał(a)

Asia, ekstra pomysł, nietuzinkowy, bardzo mi się podoba,wszystkie Twoje pomysły są super