Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Anita1978 08:09, 09 kwi 2014

BaRa napisał(a)

Korona cesarska nie odstrasza, choć to prawda jest nie tknięta, ale pozostałe rośliny dookoła w bliskim sąsiedztwie: tulipany, konwalie, szafirki - zjedzone

Może twoje nornice przeszły szkolenie przeciwpożarowe i mają maski przeciwgazowe
P.s. Jednak padało trochę, ale zimno i wietrznie strasznie!
popcorn 08:40, 09 kwi 2014

Elu, pozdrawiam!!
Anitko, hihi, nornice-siły specjalne U nas też zimno, ale słońce próbuje się przedrzeć
Miłego!!
popcorn 09:57, 09 kwi 2014

Buu pan od bukszpanów mi napisał że jedynie odbiór własny. To dziwne, bo w aukcji mają opcję kuriera, za 35 zł.. hm. Czekam na wyjaśnienia, Do Wrocka raczej się nie wybiorę
Edit: potwierdzil ze to pomylka, jedynie odbior wlasny

Zimno i wieje. Tulipany się pozamykały. Wracam do pracy
popcorn 15:33, 09 kwi 2014

Na sekundę wyszło słońce, wystawiłam nos przez drzwi balkonowe pokoju do pracy.. ale zmarzłam i tylko kilka fotek

Rzut oka w lewo

I w prawo

Tulipki mimo czerwieni urocze:

Niedługo fajrant! Ale ten czas szybko leci... dużo pracy, to czas szybko leci.. hm.
Margolka 16:16, 09 kwi 2014

Na szczęście nie miałam czasu zajrzeć do tego CO w Łasku, ale... przed niczym mnie to nie uchroni, bo jeżdżę tamtędy raz w tygodniu

Te czerwone tulipanki są piękne! Masz coś do czerwonych tulipanów???
Mala_Mi 16:50, 09 kwi 2014

Karola.. też napisałam do pana od bukszpanów i też mi napisał, że nie wysyła.. a opcja wysyłki niby jest..

Nigrze daj szansę, pierwsze 2 lata magnolie idą w korzenie.. a potem idzie góra.. tak widzę po swoich.

Ogórki powinno sie sadzić na głebokość do pierwszych liści... tak okoliczne panie na bazarku mnie uczyły..... wtedy się lepiej ukorzeniają. I lepiej rosną, wiec patent z rowkiem jest zgodny z założeniami moich lokalnych fachowców.
popcorn 17:33, 09 kwi 2014

Małgoś, rozumiem że zajrzysz przy najbliższej okazji A myślałam że to tam poczyniłaś bylinowo-trawowe zakupy??
Mam coś do czerwonych tulipanów, takich starych, babcinych. Eee. nie bardzo mi się widzą W ogóle czerwonych kwiatków nie mam... prócz lilii (bo był mix) i koperkowej piwonii. Takie babcine czerwone tulipany też mam.. i średnio mi się widzą. A te są śliczne, wielokwiatowe, niskie, botaniczne. Mogą być

Aniu, no trudno, może się jeszcze uda zdobyć te Wrocławskie cuda.. strasznie mi tam nie po drodze, niestety
Jeśli nie trafię na "moją" znaczy podobną do Margolkowej magnolię, to ta zostanie. Jeśli trafię, ta pojedzie do Teściowej

Ogórki będą głębiej niż do pierwszych liści, rowek ma z 15 cm przynajmniej.. no nic, zobaczymy co z ogórkowego eksperymentu wyniknie

Szkoda że tak zimno, bo bym coś pogrzebała w ziemi.. trudno, czekam na lepsze czasy
Miłego!
popcorn 18:40, 09 kwi 2014

Mój pan od bukszpanów, a Łasku, znowu wrócił do przyzwoitej ceny może kogoś z okolicy zainteresuje

http://tablica.pl/oferta/bukszpan-zdrowe-i-pewne-w-pojemnikach-od-hodowcy-CID628-ID2IUR9.html#efd3db5500

http://tablica.pl/oferta/bukszpan-sadzonki-okazja-50groszy-CID628-ID3FYP7.html#efd3db5500
BaRa 06:31, 10 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)

Może twoje nornice przeszły szkolenie przeciwpożarowe i mają maski przeciwgazowe
P.s. Jednak padało trochę, ale zimno i wietrznie strasznie!

Być może Anitko, ale takiego pobojowiska to dawno nie widziałam, chyba jak autostrady budują mniej jest zniszczeń
popcorn 06:52, 10 kwi 2014

Ojej, szkoda roślin

Dzisiaj czwartek, ale bazarek jeśli będzie to mocno ograniczony - zachmurzenie pełne i duże prawdopodobieństwo opadów :/ No trudno. Jutro już piątek i weekend za pasem! Jupi!

Miłego dnia!