Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:31, 07 maj 2017

Do góry
Pomarancza napisał(a)
Toszko tak - wątek mam - a raczej miałam. Zaglądały tam poza mną może ze dwie osoby. Na Ogrodowisku, aby ktoś doradził w wątku (czy w ogóle do niego zajrzał) potrzeba wpierw być stałym bywalcem kilku innych wątków - a i regularnie prowadzić swój.
A ja po prostu nie mam tyle czasu. Proza życia.
Nie jestem w stanie prowadzić swojego wątku regularnie, pisząc kilka razy w tygodniu, więc z niego zrezygnowałam. Tym bardziej nie jestem w stanie śledzić kilku/kilkunastu wątków innych osób i aktywnie z nich uczestniczyć.

Patrząc po starszych postach widzę, że generalnie kilka lat temu więcej było udzielanych rad - prawdziwych rad, a nie tylko linków, bo przecież "wszystko już było". Czasem wystarczy, gdy się nakieruje choćby naszkicowanymi bryłami - gdzie dać kolor, gdzie trawy, gdzie formowana kula. Szczegóły każdy sam może już przecież sobie dopowiedzieć.

Mam takie poczucie, że takich jak ja tu się nie chce. Skoro nie mogę się zaangażować na 100%, więc spadówa - pomocy konkretnej nie dostaniesz, kropka .

Toszko, te ostatnie słowa nie są kierowane personalnie do Ciebie - pamiętam, że udzielałaś się u mnie a i teraz coś podpowiadasz.
Ale w sumie nadal nie wiem, czy ujednolicenie gatunków ma u mnie oznaczać oznaczać wywalenie wszystkich krzewów liściastych, które wymieniałam jako chciejstwa - skoro rosną tam już magnolia i sosna (w odległości 8 metrów od siebie)? Czy mam wybrać z nich tylko jeden gatunek + wspomniane róże - i tylko tyle na rabacie głębokiej na 3,6 metra?

tak coś było ze mną-i cóż już mam noce nie przespane, miliony pomysłów i już wiele głupot-tak jak zakupiony świerk kaukaski Aurea-duży-140cm (okazało się ,że będzie za duży w to miejsce i czeka na nowego właściciela,bukszpan-jednak choruję a miałam mieć mało obsługowy.
Ale żyje nadzieja,że ktoś pomoże.
Już rodzina mam dość słuchania o ogrodzie-bo znów siedzę tu i czytam może zdążę się nacieszyć przed zimą
Ogród z uśmiechem 21:18, 07 maj 2017

Do góry
Pada znowu. Na szczęście nie tak mocno ale robić nic się nie dało

eM doprowadził chociaż rurki nawadniające do skrzynek warzywnych.

Dostał też w prezencie od przyjaciół jabłoń ozdobną "Ola" i lata po ogrodzie szukając dla niej miejsca Nic mu nie mówię ale i tak to ja to miejsce znajdę

Coś mam trawnik w łatki i ciapki Albo za malo albo za dużo nawozu
Dosypalam na trzech malych fragmentach i zobaczę czy będą jakieś zmiany

No i chociaż mam troszkę przyjemności Magnolia Aleksandrina kwitnie Może nie za dużo ma kwiatów ale po takich atrakcjach pogodowych to bardzo cieszy

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:06, 07 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Dzięki Nawi.Lubię ten mj lasek, choc bywa kłopotliwy.
W tym sezonie walczę tam z ogrodzeniem- wycinam stare, przerośnięte ( ktoś przed nami zakładał nowe, nie zdejmując starego).
Za tulipanami jest trzcinnik Karl- w tym roku jest zjawiskowy, od roku juz nie ruszany, nie dzielony.
Z tyłu mam kępę dla Ciebie, ale poczeka do jesieni, za duża już do wysyłki ( miałam wysłać ale zapomniałam)
domyślam się ro niełatwy teren. Tym bardziej doceniam ze potraficie tworzyć ogród nie dewastując naturalnego charakteru tego miejsca.to jest sztuka a z trzcinnika każdego bardzo się cieszę miło ze o mnie pamietasz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:58, 07 maj 2017

Do góry
Magnolia jak zwykle piękne widoczki Aż miło popatrzeć
Mój ogród pod górkę... 20:54, 07 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kaśka ale Ty masz ogrod tyle dobra. Tulpiany pięknie ciesza oko ))

Przód mnie rozwala świetnie to zrobiłaś i to w tak szybkim czasie . Naprawdę szacun dla Was ślicznie wyszło. Miałas racje magnolia ma piękne kwiaty !♡

Cześć Jolcia! Dobrze, że są te tulipany, bo z taką pogodą można do głowy dostać
Cieszę się, że front Ci się spodobał
To jeszcze się pocieszmy tulipanami

Mój ogród pod górkę... 20:51, 07 maj 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jeszcze tak niedawno były same kamienie... a teraz masz busz Piękny busz Wiedziałam, że ten ogród ma ogromny potencjał

Dziękuję Ci Aniu, za odwiedziny i za wiarę w nasze możliwości
Dla Ciebie moja magnolia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:15, 07 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Przepięknie

Dzięki, miło że Ci się podoba
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:15, 07 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
MARTO jak Ty to robisz ze nie wiadomo co chwalic boski ten Twój lesny ogród. a jaka trawa jest za białymi tulipanami? i ta skalna-uwielbiam

Dzięki Nawi.Lubię ten mj lasek, choc bywa kłopotliwy.
W tym sezonie walczę tam z ogrodzeniem- wycinam stare, przerośnięte ( ktoś przed nami zakładał nowe, nie zdejmując starego).
Za tulipanami jest trzcinnik Karl- w tym roku jest zjawiskowy, od roku juz nie ruszany, nie dzielony.
Z tyłu mam kępę dla Ciebie, ale poczeka do jesieni, za duża już do wysyłki ( miałam wysłać ale zapomniałam)
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:45, 07 maj 2017

Do góry
Toszko tak - wątek mam - a raczej miałam. Zaglądały tam poza mną może ze dwie osoby. Na Ogrodowisku, aby ktoś doradził w wątku (czy w ogóle do niego zajrzał) potrzeba wpierw być stałym bywalcem kilku innych wątków - a i regularnie prowadzić swój.
A ja po prostu nie mam tyle czasu. Proza życia.
Nie jestem w stanie prowadzić swojego wątku regularnie, pisząc kilka razy w tygodniu, więc z niego zrezygnowałam. Tym bardziej nie jestem w stanie śledzić kilku/kilkunastu wątków innych osób i aktywnie z nich uczestniczyć.

Patrząc po starszych postach widzę, że generalnie kilka lat temu więcej było udzielanych rad - prawdziwych rad, a nie tylko linków, bo przecież "wszystko już było". Czasem wystarczy, gdy się nakieruje choćby naszkicowanymi bryłami - gdzie dać kolor, gdzie trawy, gdzie formowana kula. Szczegóły każdy sam może już przecież sobie dopowiedzieć.

Mam takie poczucie, że takich jak ja tu się nie chce. Skoro nie mogę się zaangażować na 100%, więc spadówa - pomocy konkretnej nie dostaniesz, kropka .

Toszko, te ostatnie słowa nie są kierowane personalnie do Ciebie - pamiętam, że udzielałaś się u mnie a i teraz coś podpowiadasz.
Ale w sumie nadal nie wiem, czy ujednolicenie gatunków ma u mnie oznaczać oznaczać wywalenie wszystkich krzewów liściastych, które wymieniałam jako chciejstwa - skoro rosną tam już magnolia i sosna (w odległości 8 metrów od siebie)? Czy mam wybrać z nich tylko jeden gatunek + wspomniane róże - i tylko tyle na rabacie głębokiej na 3,6 metra?

Ogród z łezką II 17:30, 07 maj 2017

Do góry
Kasiu trawnik masz jak pomalowany pięknie.

Magnolia tak fajnie kwitnie ech moje dopiero w przyszlym roku ....

Iryski śliczny mają kolor moje dopiero w pąkach )))
Mój ogród pod górkę... 17:26, 07 maj 2017

Do góry
Kaśka ale Ty masz ogrod tyle dobra. Tulpiany pięknie ciesza oko ))

Przód mnie rozwala świetnie to zrobiłaś i to w tak szybkim czasie . Naprawdę szacun dla Was ślicznie wyszło. Miałas racje magnolia ma piękne kwiaty !♡
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:34, 07 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Magnolia drzewiasta? Pierwszy raz słyszę o takiej roślinie. Piwonia drzewiasta to znam, ale magnolia nie. Bardzo ładny kolor.
A to żółte to może wilczomlecz?

przejezyczyla sie Iza ...oczywiście ,że piwonia
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:32, 07 maj 2017

Do góry
Magnolia drzewiasta? Pierwszy raz słyszę o takiej roślinie. Piwonia drzewiasta to znam, ale magnolia nie. Bardzo ładny kolor.
A to żółte to może wilczomlecz?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:17, 07 maj 2017

Do góry
magnolia drzewiasta Kolo kociola zaczyna kwitnac.

a te nie wiem co za jedne ale super na tej rabacie wygladaja

Daleki od ideału..... 15:59, 07 maj 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Tulipany u Ciebie Aga cieszą oczko i ta magnolia szkoda że to wszystko tak krótko kwitnie.

Ania ale na te wiosenne czeka się najbardziej. W tym roku magnolię oszpecił przymrozek, było więcej bałaganu niż zachwytów z kwitnienia

Blaski i cienie nowego życia 15:04, 07 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wklejałam niedawno zdjęcia mojego żółtka, musisz się cofnąć u mnie, to znajdziesz. Moja jakby ciut bardziej żółtawa, ale zdjęcie różnie pokazuje...pachnie waniliowo-konwaliowo...jakby co. Ale nie jest to zapach na tyle silny, że się rozchodzi po ogrodzie. Twój kwiat podobny do mojego, tyle, że na mojej pisało Magnolia naga "Fei Huang". Kasia twierdzi, że to to samo co Yellow River.

Chyba jednak jest różnica. Moja bardziej biała. I wielkość kwiatu. Ciekawe czy to się zmieni.
Ogród z łezką II 15:02, 07 maj 2017

Do góry
Twoja magnolia ma większe kwiaty i bardziej żółte.
Ogród Mirelli 14:29, 07 maj 2017

Do góry
Ewa ja już też mam dość tej pogody, a jeszcze przymrozki zapowiadają. W ogrodzie byłam z pracami na bieżąco, a teraz mam straszne tyły i nie wiem kiedy to wszystko zrobię, bo kilka innych spraw nagle mi się nawarstwiło

Mira magnolia kupiona jako nowość. Nie widziałam w szkółkach, ani CO tej odmiany w tym roku.
Ja mam tyle stipy, że brzydką z kilkoma źdźbłami wywalam

Werka pojawiasz się i znikasz, ale miło, że zaglądasz
Tulipany kwitną już miesiąc, a kolejne za chwilę zaczną.
Porównania zobacz w wątku tematycznym "Metamorfozy" tam wstawiłam.
U mnie nic ciekawego się nie dzieje za wyjątkiem tego, że rośliny czekają na posadzenie na rabacie bylinowej - dosadzam zimozielone

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:38, 07 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Przepięknie
Blaski i cienie nowego życia 11:24, 07 maj 2017

Do góry
Wklejałam niedawno zdjęcia mojego żółtka, musisz się cofnąć u mnie, to znajdziesz. Moja jakby ciut bardziej żółtawa, ale zdjęcie różnie pokazuje...pachnie waniliowo-konwaliowo...jakby co. Ale nie jest to zapach na tyle silny, że się rozchodzi po ogrodzie. Twój kwiat podobny do mojego, tyle, że na mojej pisało Magnolia naga "Fei Huang". Kasia twierdzi, że to to samo co Yellow River.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies