Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Postawić trawkę nad i... 20:25, 03 gru 2013

Do góry
....tyle tu gości a mnie nie ma...
...czasu mam mało ostatnio i tylko czasami forum podczytuję...spadły na mnie nowe obowiązki w pracy i sprawy zdrowotne...w temacie ogrodowym trochę spraw załatwiamy z M : mamy już zamówionego stolarza na marzec i prawie wybraną cegłę klinkierową - prawie, bo eMowi podoba się inna a mnie inna...ale do konsensusu dojdziemy...pan od murowania też zamówiony, jeszcze elektryk został...już nie mogę wiosny się doczekać a tu jeszcze porządnej zimy nie było... budowa tej altany to będzie dla nas duże wyzwanie - planujemy kominek i piec chlebowo-pizzowy...no i zielony dach...
...do świąt się powoli przygotowuję ale to bardzo powoli... wianek powstaje na razie w mojej głowie, może w weekend pomysły zrealizuję...
...a 16 mam bardzo ważną rozmowę w pracy - trzymajcie kciuki bo mam stresa...oj....
Makowo na Kociewiu 13:16, 03 gru 2013

Do góry
Margarete napisał(a)

Ja tez stawiam na czerwień, zainspirował mnie jednokolorowy wianek u Kwiatholandii taki stonowany i
na bazie mchu tylko ja sobie zrobiłabym nie w srebrze a w czerwieni, jest tu :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=315

a do tego czerwone badylki do donicy uzupełnione zielonymi gałązkami, bombkami, kokardą najchętniej w czerwoną szkocka kratkę i do tego obok postawie latarenkę z czerwona świecą w środku i zielona gałązka.
A ty co bedziesz robić ?

dzięki za inspiracje ...jeszcze nic precyzyjnego nie przychodzi mi do głowy, jak tylko cos wymodzę to sfocę
Makowo na Kociewiu 13:01, 03 gru 2013

Do góry
makkasia napisał(a)

dzięki Aniu
myślę nad dekoracjami światecznymi na zewnątrz
ściskam

Ja tez stawiam na czerwień, zainspirował mnie jednokolorowy wianek u Kwiatholandii taki stonowany i
na bazie mchu tylko ja sobie zrobiłabym nie w srebrze a w czerwieni, jest tu :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=315

a do tego czerwone badylki do donicy uzupełnione zielonymi gałązkami, bombkami, kokardą najchętniej w czerwoną szkocka kratkę i do tego obok postawie latarenkę z czerwona świecą w środku i zielona gałązka.
A ty co bedziesz robić ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:28, 03 gru 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ale zieleń u Ciebie jak w kwietniu. No i zobaczyłem domek letniskowy w większej perspektywie. Świetny jest. Pozdrawiam.

Miło nam to słyszeć może na nim też jakiś wianek zawieszę
np ubiegłoroczny, no bo zostawiłam na wszelki wypadek
Od ogrodu do łąki i stawu 09:19, 03 gru 2013

Do góry
Przesada na święta? Nieeee Wianek delikatniutki - ładniutki. U Ciebie, jak już pisałam, wszystko takie zwiewne i delikatne nawet wianeczki Ależ apetyczne pierniczki
Blaski i cienie nowego życia 08:14, 03 gru 2013

Do góry
Ula ,wianek adwentowy super ,szkoda ,że nie wszystkie świeczki w środku.Fajny pomysł na drzewka z orzechów.Szyszkowe też robię ,na kiermasz szkolny dla dzieciaków ,mam w inspiracjach jeszcze drzewko z płatków kosmetycznych pozdrawiam
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:34, 03 gru 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Monika, piekne te twoje wianki, takie niby surowe ale eleganckie i nieprzekombinowane zarazem....
ja jeszcze w zyciu nie zrobiłam żadnego wianka, do tej ppry jedynie stroiki z żywych gałązek robiłam co roku na świąteczny stół i inne ozdoby do wnetrza. Ale w tym roku za przykładem ogrodowiska chciałabym wianek..popełnić...jakiś....bardzo mi przypadł do gustu twój z mchu i może zgapię podobny, jednobarwny tyle że raczje w czerwieni bym go zrobiła. Po pierwsze musze pędzic na giełde po podstawe, po drugie mam pytanie czy do mchu przyklejałaś te ozdoby klejem na goraco ?

Gosiu, najlepiej przyklejac klejem na goraco. U nas nie znalazlam podkladow z mchu'ale szybko mozna skoczyc do pobliskiego lasku i nazbierac.potem takimi malymi puzlami przykladac i okrecac nitka jeden przy drugim.czas: 10 min a radocha duza.no i masz gotowca za kilka zlotych. Ja takie robie na starych, nieciekawych podkladach,ktore szkoda wyrzucic. Powodzenia.
Ogród z perspektywą na przyszłość 01:04, 03 gru 2013

Do góry
Monika, piekne te twoje wianki, takie niby surowe ale eleganckie i nieprzekombinowane zarazem....
ja jeszcze w zyciu nie zrobiłam żadnego wianka, do tej ppry jedynie stroiki z żywych gałązek robiłam co roku na świąteczny stół i inne ozdoby do wnetrza. Ale w tym roku za przykładem ogrodowiska chciałabym wianek..popełnić...jakiś....bardzo mi przypadł do gustu twój z mchu i może zgapię podobny, jednobarwny tyle że raczje w czerwieni bym go zrobiła. Po pierwsze musze pędzic na giełde po podstawe, po drugie mam pytanie czy do mchu przyklejałaś te ozdoby klejem na goraco ?
Kwiatki i rabatki u Elizy 23:42, 02 gru 2013

Do góry
Elizko, ale piękny orzechowy wianek
Pozdrawiam
Od ogrodu do łąki i stawu 23:31, 02 gru 2013

Do góry
nie wiem czy to przesada - ale myślę, że wianek w łazience prezentował się całkiem dobrze..

Kwiatki i rabatki u Elizy 22:36, 02 gru 2013

Do góry
Jestem pełna podziwu dla ciebie. Wianek śliczny, widziałam różne, ale z orzechów pierwszy raz u ciebie.
Na pewno pięknie będzie się prezentował. Elizo pozdrawiam serdecznie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:09, 02 gru 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Łuksz !!!
ale przepieknościowe...ten jasny to mój faworyt
zaskoczyłeś mnie bardzo !!!

super

Dziękuje, bardzo mi miło W tej tonacji powstanie jeszcze choinka i drugi mniejszy wianek z szyszek, ale te muszą wyschnąć bo świeżo zebrane
Jeszcze może kilka innych rzeczy zrobie, ale to już zależy wszystko od czasu.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:44, 02 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Taki wianek zrobiła Gosia Kaisog i nikt jej nie pochwalił prawie, a z tej grupy to już w ogóle

a ja za Gosiakiem

witam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:11, 02 gru 2013

Do góry
Danusiu, sporo osób pochwaliło Gosiaka wianek

Rzeczywiście cudny jej wyszedł.
edit: usunęłam link do wianka Gosiaka, bo dopatrzyłam, że Ania już wrzuciła.

Madżen, ja nie wypominam, ale kopytnika nie wysyłałam, bo zadeklarowałaś się, że osobiście odbierzesz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:36, 02 gru 2013

Do góry
Taki wianek zrobiła Gosia Kaisog i nikt jej nie pochwalił prawie, a z tej grupy to już w ogóle
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:18, 02 gru 2013

Do góry
Irenko, Jolu
cieszę się, że wianek się podoba
pozdrawiam
Ogród z perspektywą na przyszłość 16:06, 02 gru 2013

Do góry
justi napisał(a)
Monia, a jaki miałaś wianek rok temu?

Justi, w zeszlym roku byl owiany tajemnica swatelek

Ogród w Alei Lipowej... 15:19, 02 gru 2013

Do góry
Wianek z hortkami świetny, ty na rowerze jeszcze ładniejsza, ale zmartwiłam sie zmaganiami z kręgosłupem, oby wszystko szło w lepszym kierunku ból okrutnie utrudnia życie...
Piękne pejzaże z wycieczki i koszyk rowerowy nawet w kwiatki ustrojony
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:15, 02 gru 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

Nie martw się, ukręcimy Ci jakiś wianuszek

Samo przebywanie z wami i słuchanie, to już wielka przyjemność, a jeszcze jak wianek...
Ogród z perspektywą na przyszłość 14:43, 02 gru 2013

Do góry
Monia, a jaki miałaś wianek rok temu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies