Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 21:45, 03 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)

Irenko najpierw trzeba zamieszkać na giełdzie aby dokonać stosownych zakupów na strojenie, następnie trzeba zawisnąć na schodach a potem polec przy stojeniu choinki.. .

wydrukuję ... bo z pamięci chyba tego nie odstawię poprawnie ... Madżen lepiej bym tego nie ujęła skrót 'the best"
ana_art 21:54, 03 gru 2013

Konstancja30 napisał(a)
http://www.youtube.com/watch?v=dIGpAoRrIM8

czy to nie powrót do źródeł ?

CUDO!!!!!!
Konstancja30 21:56, 03 gru 2013

Margarete napisał(a)

Oj tak tak masz rację
A mnie sie zawsze wydawało że w piwnicy na szafie kilkanaście worów pełnych bombek, łańcuchów i innych ozdób do dekorowania wnętrza domu, wieszadełka do okien ( sama robiłam ), elementy stroików itd, itp to przesada....a jednak sa tacy jak ta pani z linków którzy maja duuuuzo wiecej.
Ale mnie cieszy to co mam i co roku jak odkrywam te pudła to ciesze sie jak dziecko, że mam takie czy inne ozdoby o których nie pamiętałam...........czuję sie jakbym pierwszy raz je brała do reki.... jejku jak ja lubię to uczucie..........

Małgosiu wiesz jak się ucieszyłam przeprowadzając gdy znalazłam stare zapomniane pudełka z bombkami jeszcze z dzieciństwa !!! ... prawdziwe shabby (w Almi D bezcenne ) ... farba miejscami zeszła ,,, ukurzone a jak czyściłam to jeszcze więcej zeszło ... patrzyłam na pajacyka ze srebrną główką i przypomniałam sobie jak wujek ... już nie żyje mi go przyniósł ...

a teraz jak znajduję ozdoby z początku naszego małżeństwa ...

rany no właśnie ...

złote plastykowe bombki - "ooo ... tego roku zapomniałaś dodać cukru do ciasta na makowiec ! " ... żon sobie przypomniał ... fakt ... zapomniałam ... jedliśmy rozplaskacony chleb z makiem !!! bo z pakowaniem tylko w papier spięty wykałaczką strucli to meeega ściema )))) ...

czerwone kokardki ... "a pamiętasz ... tego roku wujek na prośbę cioci tuż przed wigilią odcedził buraczki ... " dosłownie ... barszczyk był z torebki

czerwone aksamitne woreczki ze złotym sznurkiem ... sama je szyłam ... były sliczne i zostały 2 a było 24 ... tego roku nikt nie kupił karpia ... mam myslała, że my ... my, że mama ... babcia była oburzona ... wszyscy ratowali przyzwyczajenia ... wróć tradycję w pierogach z grzybami ...

dobra ... wystarczy bo się rozmarzyłam

Konstancja30 21:57, 03 gru 2013

baraga1904 napisał(a)
...obejrzałam filmiki z linków...no i załamka...jak ja mam tego mało....buuuu...nic grizłoldowo....nic po amerykańsku...buuu...trzeba się poprawić... czekam na rekcję z wieszania na schodach...i innych dekoratorskich akrobacji...
....pozdrawiam Izo - Konstancjo...

oj tam ... oj tam ))) ... nie wierzę ... i aż zajrzę z ciekawości może pokażesz ... pozdrawiam

Konstancja30 21:59, 03 gru 2013

ana_art napisał(a)

CUDO!!!!!!

ja też zachwycona ...
Konstancja30 22:01, 03 gru 2013

nie wiem czy ruszę z dekoracjami bo wpadłam po uszy ... oglądam jak opętana filmy z tematyką świąteczną ... masakra
Pszczelarnia 22:01, 03 gru 2013

Konstancja30 napisał(a)

Ewuś czy Twój mech ... ten co bawiłaś się nim w mechoobtyka na brzozowym wianku nie woniajet ... ??? ... bo ja raz tak z pasją czołgałam się w lesie ... przytargałam do domu i tak szybko jak wniosłam wyniosłam ... miałam pecha ? bo chętnie bym to powtórzyła ale się bojam ...

wianek za to będzie zawodowy ... podglądam i podziwiam ...

Ewunia sfotografuj koniecznie te makowce tegoroczne !!! ...

Izu, pachnie grzybem i lasem wilgotnym, ciemnym. Ta zamknął mnie w izbie z tym dobrem (nie zniósł). Ale jak dodam pierniki i anyż to może osiągnę ten zapach?
Mech wyschnie na pewno. Ale wianek docelowo ma być na dworze, więc nie martwię się, jak mi coś w konstruowaniu zapachu nie wyjdzie. Miałam Ci ja że kupić podkład sztuczny?
Naturalia non sunt turpia, czyli to, co naturalne nie jest wstrętne (w wolnym przekładzie) - powiedziałam nie ja, a starożytni mędrcowie.

Makowce w nowym piecu - wielka trema. On jest podwójnie szamotowany (działa jak dobre gary żeliwne), wolniej się nagrzewa, więc proces nagrzewania pieca trwa nieco. Bo głupio byłoby tak 15 makowców zepsuć... .
ana_art 22:02, 03 gru 2013

Konstancja30 napisał(a)

wiem, że już po przedszkolnej zabawie ... gratuluje dziewczynom mamy ... Martuś one wiedzą, że mają skarb ? ... bo ja bym się nie odważyła stanąć oko w oko z taką grupą ... jesteś wspaniała ...
buziaki
A JA TYLKO DODAM, ŻE MARTA MA MAGIĘ W GŁOSIE. uwielbiam jej słuchać, mówi cudnie, spokojnie, melodyjnie....ach zupełnie moje przeciwieństwo, ale podobno przeciwieństwa lubią się przyciągać
Konstancja30 22:06, 03 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Izu, pachnie grzybem i lasem wilgotnym, ciemnym. Ta zamknął mnie w izbie z tym dobrem (nie zniósł). Ale jak dodam pierniki i anyż to może osiągnę ten zapach?
Mech wyschnie na pewno. Ale wianek docelowo ma być na dworze, więc nie martwię się, jak mi coś w konstruowaniu zapachu nie wyjdzie. Miałam Ci ja że kupić podkład sztuczny?
Naturalia non sunt turpia, czyli to, co naturalne nie jest wstrętne (w wolnym przekładzie) - powiedziałam nie ja, a starożytni mędrcowie.

Makowce w nowym piecu - wielka trema. On jest podwójnie szamotowany (działa jak dobre gary żeliwne), wolniej się nagrzewa, więc proces nagrzewania pieca trwa nieco. Bo głupio byłoby tak 15 makowców zepsuć... .

ten aromat grzybni mi Adamo zmiótł jak pamiętam ... on na grzyby uczulony ... wytrzymał mniej niż Ta ... komponowanie zapachu świąt !!! ... no mistrz jesteś

15 makowców ... Ewa bo im ucieknę na święta )))))
ana_art 22:07, 03 gru 2013

a i ja też tofam reklamę coca coli tylko tę starą... 'coraz bliżej święta' i dom 'rozbieram' na popielec