Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

malgorzata_s... 11:11, 02 gru 2013

Matko a to ja myślałam że przesadzam z dekoracjami Tydzień zawsze ubieram i wszędzie wieszam świecidełka. Moje dzieci twierdzą że miejsca w domu ubywa znacząco po moim dekorowaniu Muszę im to pokazać Ale miny będą mieć. Dzięki za linki. Pozdrawiam.
Milka 13:42, 02 gru 2013

Ojej, ale dałaś czadu z tymi linkami!! Chyba miesiąc przed trzeba zacząć, aby tak udekorować wszystko; fajny pomysł aby chować w skrzynie, opisać i za rok znowu wykorzystać; no ilość światełęk u ciebie...bajkowo będzie, po amerykansku
Madzenka 23:01, 02 gru 2013

irena_milek napisał(a)
Ojej, ale dałaś czadu z tymi linkami!! Chyba miesiąc przed trzeba zacząć, aby tak udekorować wszystko; fajny pomysł aby chować w skrzynie, opisać i za rok znowu wykorzystać; no ilość światełęk u ciebie...bajkowo będzie, po amerykansku

Irenko najpierw trzeba zamieszkać na giełdzie aby dokonać stosownych zakupów na strojenie, następnie trzeba zawisnąć na schodach a potem polec przy stojeniu choinki.. Pozostanę przy mojej wersji dekoracji... 4 wielkie kartony bombek w garazu...
Margarete 01:25, 03 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)

Irenko najpierw trzeba zamieszkać na giełdzie aby dokonać stosownych zakupów na strojenie, następnie trzeba zawisnąć na schodach a potem polec przy stojeniu choinki.. Pozostanę przy mojej wersji dekoracji... 4 wielkie kartony bombek w garazu...

Oj tak tak masz rację
A mnie sie zawsze wydawało że w piwnicy na szafie kilkanaście worów pełnych bombek, łańcuchów i innych ozdób do dekorowania wnętrza domu, wieszadełka do okien ( sama robiłam ), elementy stroików itd, itp to przesada....a jednak sa tacy jak ta pani z linków którzy maja duuuuzo wiecej.
Ale mnie cieszy to co mam i co roku jak odkrywam te pudła to ciesze sie jak dziecko, że mam takie czy inne ozdoby o których nie pamiętałam...........czuję sie jakbym pierwszy raz je brała do reki.... jejku jak ja lubię to uczucie..........
baraga1904 08:39, 03 gru 2013

...obejrzałam filmiki z linków...no i załamka...jak ja mam tego mało....buuuu...nic grizłoldowo....nic po amerykańsku...buuu...trzeba się poprawić... czekam na rekcję z wieszania na schodach...i innych dekoratorskich akrobacji...
....pozdrawiam Izo - Konstancjo...
Konstancja30 21:30, 03 gru 2013

no to narozrabiałam ... nie ma jednak tego złego ... tym, którzy się zastanawiali czy nie za dużo jasno wyszło ... NIE ... można więcej ... tym, którzy lubią prostotę jasno wyszło ... TAK TRZYMAĆ ... ... a święta zawsze się obronią same ... cobyśmy nie zrobiły ...

pani mam nadzieję w jednym domu zebrała wszystkie możliwe opcje dla klientek bo to "dizajnerka" ... no a jak nie to nie ma się co dziwić ... na zewnątrz ma plus 30 mniej więcej to jak wejdzie do domu musi dostać ostro po oczach ...

i zabijcie mnie ale kocham reklamę coca - coli ... coś w sobie ma

... ja znalazłam coś dla siebie i bardzo mnie to cieszy ... żon dokładnie odwrotnie ... ja nie rozumiem

i musiałam odpalić tyle lampek żeby się dziefczyny ujawniły ...
Konstancja30 21:35, 03 gru 2013

Zielona napisał(a)

Dziękuję I wzajemnie. Ale takie "wzajemnie" bez wazeliny
A wiesz... kiedyś opowiadania pisałam. Nawet w miesięczniku społeczno-kulturalnym się ukazywały swego czasu. Studenckiego czasu... Czasu pełnego moich najwrażliwszych wywnętrzeń. Bo ja raczej z tych otwartych, choć cierpieć przez to muszę często. Tłumaczę, że mówię dużo, bo nadrabiam czas, który spędzam w domu tylko z Dziećmi... Tak więc kiedy osobnika dorosłego dopadnę, zalewam potokiem słów... Ale to chyba tylko tłumaczenie. Zawsze tak miałam... Lubię rozmawiać, lubię słuchać... Są tacy, którzy twierdzą, że znając mnie mają kontakt ze słowami, o których istnieniu by zapomnieli Ale dzięki temu moje Córki, choć po kilka lat dopiero mają, mówią pięknie. Nieskromnie to piszę, ale co tam. Z Dzieci trzeba być dumnym. Kiedy 4-latka mówi do Nauczycielki "Muszę już pójść, Ciociu, ponieważ moja Mama czeka. A ja jestem spragniona, więc uważam, że szybko do domu muszę dotrzeć" to mimo zawiłej konstrukcji wypowiedzi rozpływam się w przedziwnym spojrzeniu Tejże Nauczycielki, które mówi mi więcej niż werbalna pochwała

Z Tą właśnie rezolutną 4-latką i Jej Siostrą Artystką 7-letnią, zaczynamy dzisiaj czas rozmyślań i przygotowań do Narodzenia Pana. Mogłabym tyle napisać o tym, jak Dzieci postrzegają ten czas... Wystarczy zadać Im pytanie, a pięknie pokolorują słowami obrazek oczekiwania na TO Maleństwo... Każdego roku Ich opowieści są inne... To znak, że One rosną i coraz więcej rozumieją. Bronię się jednak przed myślą, że to również znak, że ja mam coraz więcej lat... Z tej okazji wybieram się jutro do przedszkola, by z cała grupą młodszej Córci wdać się w rozmowę o Świętach podczas plastycznych wygibasów. Zaraz jadę po materiały do tych prac Zrobimy stroiki i bombki... Ot... matka-wariatka... Zamiast cieszyć się, że Dziecko w placówce wychowawczej czas spędza, pojedzie tam i zabawi całą grupę w ramach dobrowolnej integracji rodziców z dziećmi

Ściskam.

wiem, że już po przedszkolnej zabawie ... gratuluje dziewczynom mamy ... Martuś one wiedzą, że mają skarb ? ... bo ja bym się nie odważyła stanąć oko w oko z taką grupą ... jesteś wspaniała ...
buziaki
Konstancja30 21:38, 03 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Izabello-Konstancjo, dzięki za linki powyżej. To się rozgrzeszyłam z tej ilości pudełek świątecznych szpargałów. Po amerykańsku!

Ewuś czy Twój mech ... ten co bawiłaś się nim w mechoobtyka na brzozowym wianku nie woniajet ... ??? ... bo ja raz tak z pasją czołgałam się w lesie ... przytargałam do domu i tak szybko jak wniosłam wyniosłam ... miałam pecha ? bo chętnie bym to powtórzyła ale się bojam ...

wianek za to będzie zawodowy ... podglądam i podziwiam ...

Ewunia sfotografuj koniecznie te makowce tegoroczne !!! ...
Konstancja30 21:41, 03 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matko a to ja myślałam że przesadzam z dekoracjami Tydzień zawsze ubieram i wszędzie wieszam świecidełka. Moje dzieci twierdzą że miejsca w domu ubywa znacząco po moim dekorowaniu Muszę im to pokazać Ale miny będą mieć. Dzięki za linki. Pozdrawiam.

miejsca ubywa ... trzymam świąteczne ozdoby nieprzyzwoicie długo a jak już Popielec mnie goni i chowam to czuje się tak jakbym od losu dostała drugi metraż ... ale krótko tak czuje bo z reguły niebawem Wielkanoc ...
Konstancja30 21:43, 03 gru 2013

irena_milek napisał(a)

Irenko nie wiem dlaczego tyle lat używam tekturowych pudeł ! ... przecież od lat wielu markety maja takie pojemniki ... w tym roku na bank tekturom powiem nie ... nawet Adam, który jak krzyczę "zobacz ... to świetny pomysł " z reguły ma ochotę uciec na Księżyc ten pomysł poparł ...