Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:58, 05 kwi 2014

Do góry
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:57, 05 kwi 2014

Do góry
I dzisiejsze widoczki

Ogródeczek 20:54, 05 kwi 2014

Do góry
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:54, 05 kwi 2014

Do góry
Skula napisał(a)

to takie cudo ;

Palma daktylowa, bardzo łatwa w uprawie domowej

Ogród do kwadratu 20:52, 05 kwi 2014

Do góry
Szklarnia odchwaszczona...Wyszły z niej trzy kopiaste wiadra chwastów i wiadro kamieni. Pozostaje podrównanie ziemi i mogę siać nasionka świeżyznę Miło jest w taki zimny i wietrzny dzień schować się w szklarni... było przyjemnie i cieplutko

Aga - popatrz - tu moja jedna biedna, sucha lawenda, która rośnie na wygwizdowie... ale już widać, że odbija

a tu już zielone... na południowej rabacie... niezła różnica, co?

Jagoo kiedyś wrzucałam foty serbów, chyba jesienią... na razie nie zrobię ich zdjęć, bo mam tam rozkopy ...tworzę rabatę, dosadzam graby... i takie tam

Dzisiejsze fotki:
Czosnki zaszalały... z każdej jednej cebulki sadzonej ubiegłego roku mam już dwie... i z każdej idzie pąk... jak nie przyjdzie kataklizm pogodowy... to rzeczywiście będzie festiwal

tu widać malutki, spiczaste pączki

ML i rozplenica... też na cieplutkiej, południowej rabacie

Lilak Mayera cały w pąkach... nigdy jeszcze ich tyle nie miał.

buksikowa ławeczka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:50, 05 kwi 2014

Do góry
Dziisaj podjęłam heroiczna próbę oczyszczenia rabaty za płotem z chwastów...szkoda że jej przed nie sfotografowałałam...zreflektowałam się w połowie.... Do tego celu kupiłam sobie haczkę za całe 12 zł. Czy wiecie, ze ja takiego urzadzenia na dłuuugiej rączce nie miałam? Bo ja niemal nie mam chwastów

Fragmencik sobie na jutro zostawiłam, bo musze dosadzić graba i dwa zebrinusy
Już kupione. Posadziłam też lawendę VIVA ubiegłoroczny prezent od Izy - to będzie rabata Izy W przyszłym tygodniu dojdą kosztrzewy sine do Finki. Myślę jeszcze o kosodrzwinach przy furtce a'la Ulf Nordfjel na ChFSh - myslę... mam jeszcze czas...

A na koniec wyżwiruję to wszystko ... i wiecie co chyba pierwszy raz zgrzeszę przeciwko ogrodowisku... i chyba będzie agro pod kamieniami.... bo ja nie daję radę tego odchwaszczać...

I graby fastigaty strzyżone geometrycznie puszczaja listki

Jak wyprostować tego krzywulca na środku?
Ogródeczek 20:45, 05 kwi 2014

Do góry
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:43, 05 kwi 2014

Do góry
I moje ukochane czerwone buki
Jutro bedą przymiarki
Bedą stanowiły czerwony ekran aby przysłońić sąsiednie domy - oczywiście bedą strzyżone geometrycznie. I to koniec inwestycji tej wiosny!!!
A tak dzisiaj wyglądały... A są duże ponad 2 metrowe i kosztowały 80 zł!!! tyle ile 1 metrowe mikrusy w ZC!! ZC wstydźcie sie!
ALbo posadzę po 2 szt razem.....albo 7 i zatem mi jednego brakuje. Może kiedyś je bedę krzyżowąć...ale jak pomyślę o wykonaniu takiej ilosci stelaży to wolę je ciąć...

Leśne Wzgórze 20:42, 05 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Moje sasanki - aż 3

Ostatnio oglądałem w ogrodniczym sasanki i tak się zastanawiałem na zakupem ale nie wziąłem Oglądam te Twoje i chyba się po nie wróce bo jest w nich coś ciekawego Mają listki jak młoda marchewka Zwróciłaś na to uwagę ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:38, 05 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Piękne masz te turzyce, cisy i trzmielinki na patyku również, turzyce zimozielone są moją najgorętszą potrzebą, a ja potrzebuję od ciebie paru wskazówek jak one rosną w glinie, czy ty im specjalnie przy gotowywalaś podłoże, czym nawozisz, czy robisz to regularnie i jaką odmianę polecasz?

Ciepełka i słoneczka Ci życzę na niedzielę

Aganiu carexy na tym zdjeciu to morrowi ice dance albo variegata. Dla mnie obie odmiany nie do rozróżnienia.... Rosną świetnie w glinie i nie szkodzi im ciągła woda ze zraszaczy trawnika. Zatem te carexy gorąco polecam. Jak nawoże? Tak mimo woli albo florowitem albo azofoską, absolutnie nie traktuję ich jakoś szczególnie. Są bezobsługowe. Tylko po mroźnej zimie wymgaja przycinania wymrazłych końcówek. Lepiej/ładniej wygladaja na rabacie w półcieniu, w tym miejscu mają wyrażny biały pasek. W słońcu mają bardziej żółtawy odcień, za to rosną jak szalone... Tu carex w rabacie osłanianej w samo południe przez brzozy.

a tu w słońcu. Te bedą rozsadzane i zainicjują nową rabatę

Mam też carex ornithopoda - tej zimy był zimozielony, poprzedniej trochę mocniej ucierpiały. Też są fajne. Niestety nie mam ich ładnych zdjęc... w trakcie przesadzania miskantów. Jutro zrobię im łądne zdjęcie, bo fajnie teraz wyglądają

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:37, 05 kwi 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

spróbujemy zidentyfikować tego osobnika

to takie cudo ;

Liliowo i kolorowo:) 20:36, 05 kwi 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Jak się nazywa twoja magnolia?

Magnolie czynią tą wiosnę cudowną, kwiaty drzew owocowych i szum wody to są dla mnie najmocniejsze bodźce, sprawiają mi dużo radości, dziękuję Danuś za taką piękną galeryjkę
Ogródeczek 20:33, 05 kwi 2014

Do góry
Grill i wędzarnia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:31, 05 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ależ się super prezentuje , tfu tfu … tfu
W ogródku Iwony 20:30, 05 kwi 2014

Do góry
Zimno dzisiaj i wieje, ale trawka skoszona, a po południu udało się trochę popracować w ogrodzie. Nie zdążyłam juz fotek zrobić bo zmarzłam i zaczęło się ściemniać. Jutro w ramach relaksu coś obfocę.

Wspomnienie ubiegłorocznej wiosny Cuningham White.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:24, 05 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, u mnie też leje, ale po południu już ma być lepiej ciekawa jestem zakupów, zwłaszcza hortensji, bo do Kwiatonu tez przywieźli i w dobrej cenie.....zobaczę i może kupię, wywalam już ciemierniki z donic i daję na rabatę, mają nasiona, może coś sie posieje
...i zong, rano obchód, a na tych jasnych bukszpanach stada ślimaków i zżerają wszystkie liście, czy u ciebie też?

Irenko na giełdzie były małe ale śliczne bukszpany po 65 zł, było juz sporo hortensji po 20-22 zł, mnóstwo małych hiacyntów, narcyzów i szafirków, ozdób świątecznych.
Jechałam głownie po bukszpany i kwiaty do donic

Donice są teraz z bonzajami mojego wzrostu. Czekam tylko kiedy M bambusy na ogród wy

Leśne Wzgórze 20:24, 05 kwi 2014

Do góry
Wklejam sobie a co...

atena35 napisał(a)
Ciachanie bukszpanów na pudełko autorstwa Madżenki, wstawiam może się komuś przydać:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:21, 05 kwi 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aga ja tego rh kupiłam kwitnącego. Wkleję u ciebie zdjęcie. Będzie rósł przy brzozie

Czy ta brzózka jeszcze młoda, ja mam lasek brzezinowy za ogrodzeniem 7 szt. brzózek 10m, tam twój rodek by nie urósł, ależ cudownie kwitnie, ja go osobiscie nie spotkałam, ale miałs szczęście i że znalazł się w twoim koszyczku zakupowym
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:17, 05 kwi 2014

Do góry
Aniu z Rodosu, nasze poletka poczekają na nas. A ,że my nie w takim szybkim tempie tam zajrzymy? Cóż , nie wszędzie można zdążyć o czasie.
Z konieczności zdjęcie archiwalne.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:17, 05 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Mam; Albostriata i All Gold, obie lubią wilgoć, Bożenko posadź w miejsce pół cieniste i dość wilgotne
a dla ciebie w połowie uratowana, rok temu mrozy ją załatwiły, Susan....poczekam zanim odbuduje swój kształt

Irenko moje to all gold ale czytałam ze one właśnie wilgoci nie lubią szczególnie zimą i badz tu madry. Dlaczego magnolia ma sie odbudowac przecież mróz niszczy tylko kwiaty a nie drzewka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies