Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cioci 18:57, 07 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
To jeszcze wam pokażę trochę wiosny chociaż pochmurno i krokusy zwinięte. No i zakupy w całej okazałości i spadam do malowania

o Boziuniu, nie rób mi tego, toć na zawał odjadę, tyle piękności na raz! ale zazdraszam-ale pozytywnie oczywiście
pozdrawiam i niech się wszystko ładnie przyjmie i rośnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:56, 07 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

U mnie podobny stan. I jakos tak mniej mam tych krokusow. Wcielo
Zakochana w ogrodach 18:52, 07 mar 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
A to taka wolna wizualizacja. Płotek to granica.

Ema koniecznie trzeba ułagodzić..
może dziś herbatę miodem mu posłodzić?
trawki posadzone niech Ci pięknie rosną
przyjdziemy zobaczyć już za rok wiosną
Wizualizacja stawu oczy w słup ustawia
brakuje tam tylko gościnnie żurawia...
Graby posadzone no i pęcherznice
będzie cudowne w tym ogrodzie życie

Piaskownia na zakręcie 18:51, 07 mar 2014

Do góry
eda napisał(a)

Ewcia to forsycja ? u mnie jeszcze śpiące pąki musiało dogrzać u ciebie super Buźiaki

Edytko, w domku mam taka przechowalnię. Mam tam dużo roślinek.
Morwa a za nią śliwa Ulena

Co się stało kwiatom ... 18:50, 07 mar 2014

Do góry

Rośliny z Babiej Góry.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:50, 07 mar 2014

Do góry
Witam
Proszę o podanie nazwy rośliny oznaczonej na zdjęciu
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:49, 07 mar 2014

Do góry

Ciemierniki pierwszy raz zakwitną
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:48, 07 mar 2014

Do góry

Wiosna w lutym 2014
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:37, 07 mar 2014

Do góry
A teraz dzisiejszy buczek

To jest całe miejsce wypoczynkowe do zaplanowania. Nie mam bladego pojęcia co tu chcę. Patrząc się na zdjęcie po prawej stronie przed tymi dwoma smaragdami musi być coś wysokiego. Dopóki tuje nie urosną musi to coś wysokiego zasłaniać mnie od ulicy.
Proszę bardzo o wszelkie pomysły. Im więcej tym lepiej

Grembosiowo 18:33, 07 mar 2014

Do góry
A tutaj tymczasowa aranżacja, na wiosnę w tym miejscu stanie komplet rattanowy.

Piaskownia na zakręcie 18:31, 07 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dla wszystkich odwiedzających

Pierwsze tej wiosny

Ewcia to forsycja ? u mnie jeszcze śpiące pąki musiało dogrzać u ciebie super Buźiaki
Grembosiowo 18:30, 07 mar 2014

Do góry
Kochani, dziękuję za tyle dobrych słów, bardzo mi miło.

Nie mogłam się oprzeć i kupiłam już hortensje do donic, na noc jednak wstawiam do domu.
Kordylina całą zimę pięknie przezimowała w garażu, wystawiłam ją już kilka dni temu i nocą zostawiałam na zewnątrz, obawiam się jednak, że wczorajszy niespodziewany przymrozek mógł jej zaszkodzić.

A tak prezentują się moje śliczności na zewnątrz:

Cegła, mimo, że porządnie zaimpregnowana sporo zarosła, trzeba w weekend wyczyścić. Tu jednak jest dużo cienia, pozostałe dwa tarasy w słońcu są czyściutkie.
Ranczo Edy 18:29, 07 mar 2014

Do góry
Dziewczynki miłego weeekendu i dziękuję za odwiedzinki
niech już będzie ciepło u mnie był spory przymrozek w nocy a w dzień chłodnawo ale słonecznie
Buźiaki Hanuś,Kasiu bawareczko ,Lucynko ,Marcia i Kasiu

Miejsko & sielsko 18:03, 07 mar 2014

Do góry
mam już dziś dzień kobiet
oto MOTYLICA
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:02, 07 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Hej! Przyszłam się pokazać, że cię odwiedzam! A ty po innych wątkach tylko latasz!

Uuuuups, Anitko nie bijaj Nie ogarniam forum Wybacz, dla Ciebie kfiatek jak niebo na przeprosiny

Ogród u stóp klasztoru 17:54, 07 mar 2014

Do góry
KONDZIU -- masz przechlapane .....jak się zepsuje to już wiem kto zaczarował

GABRYSIU --- własnie wiem o tej rafii ( tak się to chyba nazywa ) ....jak to sitko nie zda egzaminu to wtedy na pewno to kupię ...coś trzeba sobie ulepszyć , bo ręce u mnie już kiepskie

MIRA - najlepiej jak coś robisz to spisuj doświadczenia w dużym zeszycie ...potem jest jak znalazł .
ja na takie przymrozki do - 3 nie patrzę bo musiałabym ciąć róże w maju .....a taki przymrozek to nie mróz i różom nie groźny ani żadnym kwiatkom , ani krzewom .
co więcej drzewa liściaste to ja przycinam, nawet w styczniu jak tylko coś cieplej ....wtedy nie ma soków i spokojnie można ciąć ...
oczywiście i tu nie ma reguły bo np. katalpę tnę w połowie marca . ona wrażliwa ,podobnie perukowca ...tak więc liściaste ale nie jak leci tylko niektóre np, brzozę , wierzbę ..ale już nie mandżurską...ale klony tak , owocowe tak ....no trzeba to wszystko ogarniać pomalutku , jednak jak się robi notatki to jest to o wiele prostsze w następne lata

dzisiaj dla was azalie wielkokwiatowe ...wielkie kwiaty ..bo jutro dzień kobiet ....ja już dzisiaj zmykam imprezować w babskim towarzystwie ...juro zresztą też ..jest okazja żeby świętować wszak baba jezdem

Opuchlaki 17:54, 07 mar 2014

Do góry
Postanowiłam poczyścić dziś suche liście żurawek. Z ponad 100 najsłabiej wyglądała żuraweczka Burnished Bronze - zaczęłam odrywać listki, oderwałam jeden krótkopęd i zapaliła się czerwona lampeczka. Jak wyciągnęłam kolejny ukazały się robale.
Jak się nie mylę to opuchlaki?

Zajrzałam do innych żurawek z najbardziej poschniętymi listkami
Oto marmoladka
(nie wiem dlaczego zdjęcie się przekręciło, ale i tak to drugie jest ważniejsze)

oczywiście pod spodem

oraz

Wydaje mi się na 95%, że to opuchlaki, ale nie mogę znaleźć ile one siedzą w ziemi.
WSZYSTKIE żurawki, które miały te robale i jajeczka były wsadzone w 2012 roku i kupione od jednego i tego samego sprzedawcy (na szczęście wkłada do roślin charakterystyczne białe znaczniki i mogę wyłapać, które są od niego), rosną w różnych miejscach ogrodu. Udało mi się sprawdzić z 8 innych żurawek kupowanych w tym samym roku np. od Igi i innych sprzedawców i w nich czyściutko. Mam dwa rh od 2012 roku i nigdy na nich nie było pogryzionych liści, mimo że przy jednym też rosła żurawka z robalem. W zeszłym roku ani jedna żurawka nie padła, więc chyba krewetki nie żerowały.
O ich zwalczaniu już przeczytałam, ale mam inne pytania:
Czy to na pewno opuchlaki?
Czy to możliwe, żeby aż tyle siedziały w ziemi zanim zaczęły żer?
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 17:27, 07 mar 2014

Do góry
Witaj Justyna - Ustawiając tak bukszapny chciałam zgubić ten skos , jak przekrece kwadrat z bukszpanami to skos bedzie dominujący tego nie chce, przynajmniej tak mi się wydaje
Generalnie kształ rabat jest ustalony i wolę ich nie ruszać.

Mąż zaczął zrywac darn

Chyba pomiedzy tymi małymi bukszpanami wsadze te dwa okazy. Będe chciała je posadzić bardzo blisko siebie i jakoś sciągnąć koronę - idelanie byloby zrobić z tego jedną kulę. Boję się ze jak rozdziele je beda łyse u dołu . Co o tym myslicie?
Generalnie ten duży bukszpan (bukszpany dwa) mają zastapić derenia z mojej koncepcji na początku.
Czekam na Wasze opinie.
Początki w Kruklandii 17:14, 07 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Widzę, że nie będzie podwyższenia.. tak na płasko mi się lepiej podoba A nawet sie bardzo podoba... brzozy rozsuń ile się da.. po 1,5m to dość mało na dorenbos.. mam jedną i wiem jaka rośnie
Moja już ma koronę na ponad 2 metry... a jest ładna i szkoda je ścieśniać.. są bardzo malownicze.. między innymi z tego powodu wyrzuciłam spod brzozy liliowce
Fotkę potem usunę.. posadzona w 2009.. co prawda kupiłam dość dużą.. ale brzozy szybko rosną. I mam pod nią grzyby jadalne

Aniu nie usuwaj!!!! Piękna fotka. Piękna brzózka!
Rozsunęłam jak się dało. Myślę, że wyszło więcej niż 1,5m... na oko Ale one chyba nie będą sobie przeszkadzać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies