Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Anita1978 16:23, 23 kwi 2014

Do sąsiadki! Tej co przeszkadzają szmaragdy
Nikita 16:31, 23 kwi 2014

O tak Anitko! Co prawda u niej mało roślinek, ale chociaż trawnik niech jej przekopią....
Ivvvona 21:50, 23 kwi 2014

Śliczny migdałek, gratuluję wygranej walki o niego Sąsiadki współczuję i nie zazdraszczam. A może chce mieć widok na Twój piękny ogród, a tuje jej zasłaniają?
Margarete 22:48, 23 kwi 2014

Ale wy złośliwe babice jesteście ....Anita, Nikita.....-).....no ładnie - wysyłają krety do sąsiadki....................biedna ta sąsiadka co ja całe O. juz zna i ma na językach, a czkawka ja męczy na pewno i uszy jej płona jak ją tu wszyscy wspominają......

Migdałek sliczny - ja nie mam bo pamiętam że moja mama miała na działce i był humorzasty, chorowałi czasem zakwitał tylko na fragmentach gałezi, tym bardziej gratuluje że ci sie udało
Nie słyszałam o czyms takim jak stymulator wzrostu .?!?

Jak burza u ciebie? U mnie juz po ślicznych tulipanach.....rozpierzchły sie po ogrodzie razem z gradem......jak wróciłam po pracy to kicha juz była i grad sobie lezał od dwóch godzin na trawniku.......zapraszam na foty z "krajobrazem po burzy "
malkul 18:57, 24 kwi 2014

O ja mam na odwrót, sąsiad do mnie krety wysyła, a ja cierpię
popcorn 21:24, 24 kwi 2014

Fajny migdałek. Sąsiadkę olej. Szmaty bym nie wieszała, bo tujki będą w tym miejscu łyse i mogą zacząć chorować... pozdrawiam!!
regli 23:48, 25 kwi 2014

Przypędziłam się przywitać Jeszcze "tylko" niecałe 100 stron i już będę miała cały Twój wątek ogarnięty. Pies cudnej urody Ogrodowi faktycznie brakowało kolorków, ale w miejscu, do którego dotarłam, plany już były, więc mus czytać dalej, co by zmiany podziwiać. Pozdrówka zostawiam
Luckaa 07:42, 26 kwi 2014

A może sąsiadka jest zła bo przysłoniłaś jej widoki i nie bedzie mogła teraz podglądać
Nikita 21:05, 26 kwi 2014

Ivvvona – walka o migdałka wygrana, choć prowadzona w tam tym roku trochę „po omacku”
…dziś już wiem, że to była monilioza. Teraz profilaktycznie zastosowałam potrójny oprysk środkiem Topsin. Pierwszy raz tuż przed rozkwitnięciem pąków kwiatowych, drugi raz w czasie kwitnienia i trzeci raz zaraz po przekwitnięciu. Należy też wyciąć bezzwłocznie każdą gałązkę na której zauważy się usychające liście.

Margarete – oj tam, oj tam…zaraz złośliwe babice….
U mnie na działce chyba gradu nie było…żadnych strat nie odnotowałam.
A stymulator wzrostu - jest bardzo popularny wśród hodowców storczyków, to taki „dopalacz” w płynie dla roślin (w pozytywnym znaczeniu), powoduje, wzrost reakcji obronnych …rośliny wchodzą na pełne obroty po to żeby przeżyć np.: skutki suszy czy mrozu lub przezwyciężyć różne choroby. Jednym słowem powoduje większy wzrost i kwitnienie oraz przyspieszenie wychodzenia rośliny z różnych stresów.

malkul – Gosia, to nie zazdroszczę…pogadaj z kretami…może uda ci się je namówić, żeby wróciły do swojego poprzedniego „pana”….

popcarol, Luckaa – sąsiadka na razie ujarzmiona…milutka jak nigdy dotąd…..

regli – program naprawczy „szmaragdowego” zaplanowany…zaakceptowany…i przygotowany do wdrożenia w majowy weekend…nawet deszcz, wiatr i gradobicie mnie nie powstrzyma, więc będzie co oglądać.

Dziś cały dzień w „szmaragdowym” podlewał deszcz….ale ja nie z tych co by z powodu niepogody bezproduktywnie spędzali sobotę…zrobiłam domek dla owadów

Nikita 21:10, 26 kwi 2014

I jeszcze kilka „mokrych” fotek…
bez w pełnym rozkwicie

majowa konwalia…a może raczej kwietniowa…..

pierisy już się pięknie czerwienią….

czosnek główkowaty (od Caroli) co raz większy….

perukowiec nieśmiało wypuszcza pierwsze listki