Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

agatanowa 21:00, 26 kwi 2014

Luckaa, ależ pracy zrobiłas z wymianą ziemi, gratuluję, roślinki Ci się odwdzięczą na pewno. Ja widzę u siebie, tam, gdzie mam klepisko, ziemię kartoflową, to trudno wbić w nią palce, roslinki, tyci-tyci, picznieją, marnociny. Tam, gdzie podsypałam ziemią kwiatową i jeszcze Biohumusem Active podlałam - zupełnie co innego: burza. Moje firlrtki kwiatowe są najlepszym tego swiadectwem, bo posadziąłm w różnych miejscach. Zreszta tulipki także. Dobra robota Lucka!

Ale ile jeszcze przed Tobą, gdy patrzę na sadzonki. Piękne masz przedszkole Będzie się działo, jak to wszystko zacznie rosnąc i kwitnąc.
agatanowa 21:04, 26 kwi 2014

Luckaa napisał(a)
...bergenia już szykuje sie do zakwitu...

T...
Takie oto kwiatki rozsiały mi sie wszędzie niewiem skąd

Swoją bergenię mam chyba ze 3 lata i nigdy nie zakwitła (posadziłam od gorącego zachodu, ze słońcem od 11 do 22, popalilam, teraz przesadziłam w częściowy cień od wschodu, może ruszy), więc gratuluję sukcesu.

Te kwiatuszki to chyba sniezniki i ... mają cebulki
Mirella 21:42, 26 kwi 2014

Lucynka , moje bergenie też jakieś dziwne nie kwitną od 4 lat.
Luckaa 13:45, 27 kwi 2014

Musze dokupic coś na ślimaki, bo wyjadają listki i psuja efekt, ja mialam długo bergenie i nie kwitła, dałam jej spokój, wyznaczyłam miejsce i zakwitła już drugi rok.
Ewa4 22:33, 27 kwi 2014

Lucynko to kup modrzew bo jest piękny ja mam bergenie w cieniu od 11 tak i kwitnie bezproblemowo .Pozdrawiam
Luckaa 22:12, 28 kwi 2014

Kupie kupie, już nawet mam dla niego miejsce na rabatce, od czwartku jade do szkółki i nie moge dojechac, a w długi weekend chciałabym popracować troche na rabatach, nie moge doczekac sie momentu kiedy usiąde i powiem ,,skończone"
Luckaa 11:07, 30 kwi 2014

Wczoraj wybrałam się do szkółki, tyle hektarów drzew i krzewów, kwiatów, można po prostu zwariowac, ale ja skrupulatnie zrealizowałam zakupy z listy, co prawda częściowo,

Lewy narożnik:
tak mam zamiar zasadzić 4 kulki i 3 szmagargdy, jałowce z wierzbą chyba przesune w prawo.

Prawy narożnik z zakupionym dereniem. Świerk pięknie powypuszczał, jestem z niego dumna

I jak , może być?
Luckaa 10:50, 02 maj 2014

Pogoda się dziś zepsuła, wczoraj wstałam po 6, było cieplutko i przyjemnie, posiałam warzywka, potem wszystko poprzesadzałam,a po popołudniu juz pogoda sie zepsuła, dzis jest zimno i nieprzyjemnie, aż niechce sie wychodzić brrr. Prawie wszystko już powsadzane, szukam tylko pomysłu na wykorzystanie bukszpanów, które tak sprypulatnie zbierałam na żywopłot, a koncpecja sie zmieniła, myśle o jakies małej obwódce, moze jakaś ramka na kwiatki.
Katkak 18:14, 05 maj 2014

Luckaa napisał(a)
Kupie kupie, już nawet mam dla niego miejsce na rabatce, od czwartku jade do szkółki i nie moge dojechac, a w długi weekend chciałabym popracować troche na rabatach, nie moge doczekac sie momentu kiedy usiąde i powiem ,,skończone"

To taki moment nadchodzi?
Katkak 18:17, 05 maj 2014

Ale dużo tych roślinek porozmnażałaś, ekstra. No i kawał dobrej roboty z tą wymianą ziemi Pozdrawiam Lucynko