Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Magary Dramaty z Rabaty 00:31, 29 gru 2022

Do góry

Magary Dramaty z Rabaty 00:20, 29 gru 2022

Do góry
2022 u Magary - the best of

Grzebiuszka ziemna 21:50, 28 gru 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Wśród różnych prezentów, które dostałam (a jednak musiałam być grzeczna ) pojawił się zegar słoneczny żeliwny ogrodowy nieduży, cieszę się i już obmyślam miejsce dla niego:

Piękny prezent! Gdzie stanie, ciekawa jestem i ja.
Anioły mają ładny makijaż i w ogóle bardzo urocze! Gratuluję!
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:30, 28 gru 2022

Do góry

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:29, 28 gru 2022

Do góry

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:27, 28 gru 2022

Do góry
Obiecałam sobie byc bardziej systematyczna w relacjach z ogrodu mhh chyba srednio wyszło
wklejam kilka fotek mrozem malowane

Działeczka w dużym mieście 21:13, 28 gru 2022

Do góry
i jeszcze mam taką sprawę - może mi doradzicie
Mam taką ścieżkę biegnącą wschód zachód (równoległą do wejściowej a działeczkę) jest to ścieżka do hydrantu a przy niej mały, kiepski trawniczek, którym wchodzę na tyły rabaty ciągnącej się własnie przy ścieżce głównej. Na tym trawniczku dobrze się jest czasem schować przed światem, szczególnie w upalny dzień. No ale on nie wygląda dobrze i się zastanawiam, czy nie zastąpić go połączonym ze ścieżką placykiem żwirowym, bo rosnąca tam trawa bardzo mnie denerwuje, co myślicie?

ścieżka na wysokości trawniczka, fotel

i chałowy trawniczek

W ogródku Martki 21:12, 28 gru 2022

Do góry
Judith, po śniegu ani śladu, ja w każdym razie nie żałuję, fajnie jest widzieć rabaty Odpoczywasz? Ja bardzo.

Zuzko, jak u Ciebie, udało się wytchnienie? Nadal trwa? Ja mam przepiękny i spokojny czas na koniec roku, żadnej spiny, żadnych poważnych obowiązków, masa uciech

Ewo Ando, dziękuję już wszędzie ciepło Nie wiem, czy to nie będzie zbyt wiele, ale u siebie w wątku też chciałabym napisać, że BARDZO cenię Twoją pomocną i życzliwą, bezinteresowną pomoc na forum. Twoje relacje z pięknych ogrodów. Inspiracje, pomysły, którymi tak baaaardzo chcesz się podzielić z innymi, by mogli mieć jeszcze większą frajdę z ogrodowania. W mojej biografii ogrodniczej jesteś jedną z TYCH osób, które mocno zmieniły mój kierunek myślenia i podejście do ogrodu. Wespół z Danusią i Hanią Gruszką. Dzięki wielkie za to wszystko

Kordino, normalny aparat zrobi takie zdjęcie bez problemu, problemem są... umiejętności fotografa Nie to, że mam jakieś zaawansowane, tu zadziałała kwestia szczęścia, że spust migawki zgrał się z ruchem sikorki. One są tak szybkie, że bez przypadku chyba nie ma szans Dziękuję, że podzielasz zachwyty nad szklanym domkiem. Tak go chyba będę nazywać. Lubię go bardzo.

Rumianko, chętnie siedzę także, gdy śniegu nie ma. Choć mniej spokojnie, bo widzę, ile jest do zrobienia i już bym chciała działać

Juziu, o misie już pisałam. W piątek wyląduje na rabacie. To jeden z punktów planów noworocznych, ale w pre-realizacji

Danusiu, jak widzę, jak Witek szaleje ze spawarką, to ciekawość mnie zżera, co też będzie następnego w kolejce. Cudownie się uzupełniacie i wasz Duet jest po prostu TOP!

Haniu, końcówka jesieni zimowa, początek zimy wiosenny ... dziś odnalazłam w ogrodzie kły irysków reticulata, wyobrażasz sobie? Na moim zawsze zimnym Mazowszu takie rzeczy - nawet nie w styczniu, tylko jeszcze w grudniu?... Czy już pobielone drzewka? W najbliższych dniach zapowiada się ładna pogoda, a ja dziś na próbę pieliłam przez 15 minut. Oto dowód!

Aguś, Wiaan, dziękuję Wam! Wam też życzę dobrego czasu noworocznego! Miałam przepiękne święta, z dala od mega-przygotowań, pełne prostoty i radości, natury, to był bardzo wyjątkowy czas i mam wrażenie, że trwa nadal. Jak u Was?

Iwono, cześć! Mam posadzoną co 60 cm i chyba można ciut bliżej. Konwalnik jest specyficzny, nie wszędzie mu dobrze, a jeśli już ma robić efekt, to musi go być duuużo. Mam wrażenie, że jest idealny do białego żwiru. U mnie takich klimatów nie ma i też czekają mnie roszady. Jutro wstawię zdjęcie, jak u mnie zimuje ta turzyca.
Ogród z koniczynką 21:12, 28 gru 2022

Do góry
Gdy dostałam tego motyla, to wpadł mi taki pomysł
by zrobić "powitanie" ale muszę gdzieś kupić metalowy napis...
Działeczka w dużym mieście 20:45, 28 gru 2022

Do góry
a tutaj już zdjęcie z sierpnia, gdzie dobrze widać pchającą się na adiantum turzycę i przeniesionego tutaj rododendrona.
Cel na przyszły sezon - zrobić tu porządek

Działeczka w dużym mieście 20:25, 28 gru 2022

Do góry
wiecie co? Tak sobie teraz uświadomiłam, że prowadząc Was moją ścieżką do warzywnika stanęłam ze zdjęciami w pół drogi a przecież ja mam tam jeszcze hostową rabatę i drugą mniejszą, na której co roku robię rewolucje i na nadchodząca wiosnę też szykuję kolejną, bo niestety jakoś ciągle mi się tam coś wymyka spod kontroli
tak to wyglądało tego lata:
mała rabatka, która miała być paprociowa, potem wylądowała tam hosta i liliowiec, których nie miałam gdzie wsadzić, potem doszły maleńkie pióreczka turzycy Ice Dance, która w błyskawicznym tempie postanowiła zawładnąć tym miejscem a na to wszystko wysiały sie naparstnice. Turzyca wyleci stamtąd wiosna a juz w tym roku doszedł w miejsce hosty całkiem spory rododendron (ewakuowany z powodu przesunięcia tarasu)

Ogród z koniczynką 20:16, 28 gru 2022

Do góry
Gdy renifery odpoczywały na łące, Mikołaj wykorzystał darmowy transport i też przyniósł mi prezenty
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:06, 28 gru 2022

Do góry
Ciemierniki w pączuszkach... Ach! Czekam na nie bardzo,bo sporo posadziłam wiosną

Nawet te przemrożone co kupiłam przecenione, mają pączki hurra!

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:32, 28 gru 2022

Do góry
moja towarzyszka w spacerze po ogrodzie

a renmontowo drzwi z drugiej strony wyszlifowałam i polakierowałam, dziś z drugiego razu

i mogliśmy wreszcie zdjąć folię z belek w pokoju
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:09, 28 gru 2022

Do góry
a tu dzięcioł szukał pokarmu bo zapomniałam powiesić mu karmnik

no trudno do wymiany pójdzie.
Gorzej, że wczorajsze wiatry rozpirzyły w drobny mak bramę z rdestówką Aberta przy ognisku i wachlarz z różą koło altanki
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:06, 28 gru 2022

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:04, 28 gru 2022

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:03, 28 gru 2022

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:01, 28 gru 2022

Do góry
Ale w ogrodzie rozgrywały się też dramaty i tak pewnego dnia na ścieżce pod orzechem leżały tylko resztki bażanta

w szałasie pod stołem coś przekopywało trociny w poszukiwaniu pokarmu bo w środku śniegu było mniej

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:58, 28 gru 2022

Do góry

kapliczki nie widać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies