Podoba mi się ta kompozycja. To gipsówka z tymi floksami? Pięknie to razem gra.
Jeszcze w okolicach rdestu himalajskiego masz takie wysokie lilie. Pamiętasz odmianę? Świetny kolor.
Asia ja jestem. w Hortulusie co roku już 13 razy ... za każdym razem przywożę roślinki.
A z bylicą zrobiłam w Horulusie w tym roku takie zdjęcie
Labirynty są fajne dla dzieci. Jeden stoi na wieży z telefonem i podpowiada jak wyjść. Inaczej masakra
Wiem Sylwuś że tak może być.
Liczę się z tym że będę je musiała przesunąć lub przesadzić a to się wiąże z demolką całej rabaty
Co do Irysów to właśnie się zbieram do dzielenia .
Dagmara , to Ty masz takie krajobrazy??? A gdzie ja byłam ,albo Twoje foty ,że jakoś tak mi to umknęło? Niby dramaty, same problemy a tu raj na ziemi. Przepiękny ogród...i okolica za nim.
A, zapomniałabym ...jeżówki wymiatają
Korzystając z okazji mam jeszcze jedno pytanie:
Niedaleko mojej pracy jest żywopłot z Cisa i na pierwszy rzut oka wszystko wygląda ok, ale jak się przyjrzeć z bliska to widać prześwity. Gdy obejrzałem żywopłot z drugiej strony wygląda bardzo źle. Skąd ten efekt? Przez brak światła od strony budynku? (do budynku jest spokojnie 2,5metra od żywopłotu). Cisy posadzone w odległości koło metra od siebie.
Zobaczcie zdjęcia:
Przód
Prześwity od przodu:
Widok od strony budynku:
Widok z boku:
Zastanawiam się czy u mnie to tak będzie wyglądało – od strony ogrodzenia za drogą mam las.
Jak przyjemnie
Wszystko można by cytować.
Bardzo mi się podoba kompozycja pod drzewem z host i traw. Ładnie rozjaśnia. Jaka to hosta? Lubię te niebieskie z dodatkiem bieli. Bo ona bardziej niebieska niż zielona?
Też sierpówki mają u ciebie raj
Próbowałam siać fenkuł ale coś nie e chce u mnie rosnąć.
Koper daje radę, to prawda.
Ten w warzywniaku robi za tło dla lawendy
Muszę jeszcze wypróbować lubczyk, on też ma fajne baldaszkowate kwiatostany. Była nawet szansa bo na przytarasowej miałam mnóstwo siewek. Tyle że to już bardziej masywna roślina i bardziej w plecki by się nadała.
Dzięki Lidka
Zrobiłam zdjęcia moim Silverkom. Też nie mam pewności, czy to one, bo wydają mi się zbyt limonkowe, zwłaszcza na początku. Ale może tak ma być, nie mam porównania z innymi hortensjami.