Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 11:40, 01 mar 2014

Do góry
Ha Mam i ja co prawda niewiele ale i tak Wam przynoszę

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:38, 01 mar 2014

Do góry
Dla Madzi
Jak donice wiozłam...

Byłam przekonana ze mi wyleci....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:36, 01 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Mało jem dużo się ruszam i chemią odpowiednią się dokarmiam

brunera Jack Forest już też ma nowe listeczki

ta hortensja mnie zaskoczyła! miałam je rok temu w donicy i dałam do ziemi, już ma rozwinięte listki, ma tu zacisznie i słońce od wschodu do 12

Ja chyba swoją brunnerę Jack Frost zmarnowałam przez przesadzanie na jesieni, nic na razie nie wypuszcza pozdrówka Irenko ogrodowe rozwijają listki ale takie malutkie których wcale nie przykrywałam zimą
Ogród Tosi 11:35, 01 mar 2014

Do góry
Nie mogę się powstrzymać - wstawię

żółto mi, aaaaa
Leśne Wzgórze 11:34, 01 mar 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Wiewiórki oswojone nie są, ale o ile ze mnie nic sobie nie robią i z tarasu możemy korzystać wspólnie to jednak na widok mojej suni wskakują na drzewo i z góry się wygrażają.
Moja sunia

Krecik powiedziałby: Ohhhhh joooooo
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:33, 01 mar 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka no i już marzec

oby był ciepły
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:29, 01 mar 2014

Do góry
Moniika napisał(a)
Aniu, przyjechał mój nowy kosz i damski szpadel, zobacz jaki on jest mały w porównaniu z normalnymi narzędziami troche jak dla dziecka do piaskownicy ale bardzo mi sie podoba i jestem zadowolona .
Pozdrawiam
Ps wczoraj zamówiłam jeszcze 4 powojniki ... Ciekawe gdzie ja je posadze, kupuje oczyma w internecie a nie głową !
Veronica's Choice - Cena: 20.50 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Alba - Cena: 19.90 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Hanajima - Cena: 20.50 zł, Ilość: 2,

Monika ja już sadzę jedne kolo drugich a niech się plączą można podsadzać też niższe do wyższych Monika zrób zdjęcie łopaty lub wideł koło nogi na jaką są wysokość i czy nie za niskie? a motyką holenderską próbowałaś? jak Ci się podoba? Teraz to Ty ogrodniczka pełną "gębą" pozdrówka
W kamiennym kręgu od początku 11:24, 01 mar 2014

Do góry
Mój pierwszy marcowy krokus

sałata nie poddała się zimie....będzie niedługo do obiadku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:48, 01 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Spokojnego dnia dla pracującej życzy druga pracująca Wnętrza po remoncie urzekające, uwielbiam drewno. O cisach i cięciu lawendy też poczytałam.

Polinko, mam nadzieję, że czytanie przydatne; będę ciąć dziś cisy i od razu w ukorzeniacz i do ziemi, tylko myślę, gdzie, aby miały jak największe szanse, w donice się nie bawię..
namawiałyśmy się z Agą na wypad i z Tobą, ale jeszcze nie wiesz o tym

tu też dużo słońca i moja trawa w żurawkach ruszyła, w innych miejscach jeszcze śpi

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:45, 01 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, ja u Ciebie nie wyrabiam.
Skąd masz tyle energii, dziewczyno? Podziel się, plisss

Mało jem dużo się ruszam i chemią odpowiednią się dokarmiam

brunera Jack Forest już też ma nowe listeczki

ta hortensja mnie zaskoczyła! miałam je rok temu w donicy i dałam do ziemi, już ma rozwinięte listki, ma tu zacisznie i słońce od wschodu do 12
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:42, 01 mar 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Mam tak samo
ściskam :

czyli fajnie
rozchodnik na całego idzie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:40, 01 mar 2014

Do góry
eda napisał(a)
Irenko pozdrawiam weekendowo

Eda pozdrawiam, mam nadzieję, ze zdrówko wróciło

u mnie o dziwo 2 lata temu sadzony anemon, nadal chce żyć, cały czas w gruncie
krokusy w pakach, jak jest w tym miejscu słońce, to sie otwierają, ale pewnie po pracy to zobaczę
konwalniki bidne, coś im muszę pomóc

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:35, 01 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam za zainteresowanie moim rogiem podziękować

Nie ma za co, stawiam na piękne brzozy
a u mnie szczypior ruszył, nawet jakieś siewki wśród winogron znalazłam
i tawuła Gold Carpet puszcza pierwsze listki

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:35, 01 mar 2014

Do góry
Aniu, przyjechał mój nowy kosz i damski szpadel, zobacz jaki on jest mały w porównaniu z normalnymi narzędziami troche jak dla dziecka do piaskownicy ale bardzo mi sie podoba i jestem zadowolona .
Pozdrawiam
Ps wczoraj zamówiłam jeszcze 4 powojniki ... Ciekawe gdzie ja je posadze, kupuje oczyma w internecie a nie głową !
Veronica's Choice - Cena: 20.50 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Alba - Cena: 19.90 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Hanajima - Cena: 20.50 zł, Ilość: 2,
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:32, 01 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Irenko, hortensja na słupie chyba nie jest zacieniona? Mam dwie sadzonki i zastanawiam się, gdzie je posadzić... Na słupie mam już kokornak z wiciokrzewem, nigdy energetyka się nie czepiała, tylko pilnujemy, by górą co jakiś czas przyciąć. Pozdrawiam, ładne cisy

Na słupie ma już słońce, dołem tylko w cieniu; kokornka puściłam na płot, wiciokrzewy na kratki
ja też, jak trzeba już będzie, to jakoś ją ciachnę nie przypuszczałam, że tak pójdzie wysoko
ruszyły wiciokrzew pomorski i włoski

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:29, 01 mar 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Przyszlam sprawdzic Rubensika, a co, wolno mi przeca, matka kszestna jetem

Pewnie, ze chrzestna, gdyby nie ty, nie kupiłabym oby rosły, jak u ciebie!!!!
puszcza listki, rano szybko sfociłam, zimno jakoś, szron nadal
ale żyją
Kolorowy Ogród Geni 10:23, 01 mar 2014

Do góry
Danuto to śnieżyce wiosenne

śniezyce

Kolorowy Ogród Geni 09:50, 01 mar 2014

Do góry
Iwonko mam taką nadzieję

miłek

ciemierniki

przylaszczka

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:32, 01 mar 2014

Do góry
Iwona wystarczy tylko nie popsuć tego co widać no i oczywiście dojść dalej niż do końca Krupówek a swoja drogą to częściej byłem w Tatrach na szlaku niż na Krupówkach

Mirella "siałem ziarno" ale tak jakoś nie bardzo wzeszło ani u dzieci ani u wnuka, drogi do Morskiego nie cierpię -zwłaszcza gdy po wejściu na Rysy lub przełęcz pod Chłopkiem trzeba wracać

Natalia to miałaś szczęście lepiej tego nie powtarzaj

a to dla podsumowania górskich wspominek w ogrodowych jeszcze mało
kto był to wie chociaż jak dobrze popatrzeć to ten zarys widać znad Morskiego

a tu oczywiście Orla Perć

Rododendronowy ogród II. 09:23, 01 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
A ja zmienię temat, żeby Was chociaż na chwilkę odciągnąć od zmartwień, trosk i chorób….

Bogdzia, ja bardzo często widuję rozmaite zwierzęta i dla mnie to już „normalna normalność”. Zające, lisy i dziki nie robią już na mnie takiego wrażenia jak kiedyś. Najwięcej jest saren – codziennie widzę gdzieś około setki tych uroczych zwierzątek.
Raz przytrafił mi się jeleń z oooogromnym porożem i stado żubrów (pod Piłą). Ale największe zdziwienie wywołał wielki łoś, który nic nie robiąc sobie z mojej przerażonej miny majestatycznie przemaszerował mi przed maską samochodu.
Jeżeli Bogdzia chciałabyś jechać ze mną i zobaczyć ptaszki to zapraszam (wiek nie ma tu nic do gadania).
Polecam trasę na Szczecin tam jest najwięcej bażantów, żurawi, myszołowów i kuropatw (albo przepiórek, nie wiem dokładnie, bo ich nie rozróżniam…takie malutkie).
Okolice Nowego Sącza to siedliska ptaków wodnych: dzikie kaczki, łabędzie, kormorany i czaple. Nawet ostatnio jedną czaplę udało mi się „upolować” dla Ciebie, ale była bardzo daleko i źle widać na zdjęciu, więc nie pokazywałam. Ale zaraz poszukam to zdjęcie, bo mam je chyba jeszcze w „koszu”.

Znalazłam…zaznaczyłam czerwonym kółkiem, bo naprawdę bardzo słabo widać.

Te w tle, dużo takich białych kropek (na skraju wody) to łabędzie, a obok czapli (z lewej strony, na brzegu zdjęcia) to dwie kaczki.
Pozdrawiam i buziaki ślę

Magda ale mnie zaszokowałas,aż nie wiedziałam co odpisac. Bardzo kusząca Twoja propozycja ale skorzystac z niej nie bedzie łatwo.Zdjęcie czapli nie jest złe jesli widac wszystko o czym piszesz , byc moze można by je poprawic rozjasnieniem i wykadrowaniem, czapla świetna, uwielbiam czaple za ich esowate szyje i cierpliwe gapienie się w wode. Koło Nowego Sacza to pewnie na jeziorze Roznowskim zdjecia robione.Pozdrówka śle serdeczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies