Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 21:13, 28 lut 2014

Do góry
Piontek i obiecane krokuśiki
Jeszcze mizerne ale zawsze

Chatka Baby Jagi 21:12, 28 lut 2014

Do góry

Chatka Baby Jagi 21:09, 28 lut 2014

Do góry
Iwonko: dziękuję

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:03, 28 lut 2014

Do góry

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:00, 28 lut 2014

Do góry
Więc relację czas zacząć
To była bardzo wyczerpująca podróż... na długo ją zapamiętam, szczególnie mój kręgosłup ale warte były te wszystkie udręki... nieprzespane prawie 48 godzin...
Skupię się raczej tylko i wyłącznie na relacji obrazkowej, gdyż przyznam szczerzę, że nie mam czasu na rozpisywanie Dodam tylko, że jedynymi mi znanymi osobami, które udało mi się spotkać byli Państwo Kapias Kilka osób bardzo wydawało mi się znanych tylko nie umiałem ich nigdzie sobie "usadowić"... może to ogrodowiczanie??

Zacznę od zdjęć stoisk, które zrobiły na mnie największe wrażenie Zaczynamy...

Aaaaa.... najważniejsze Jakość zdjęć... no innego niestety aparatu nie posiadam, także proszę wybaczyć

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:53, 28 lut 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
no nie żle ale ale się zrobiłam, i tu następuje śmiechżyczmy sobie takiego widoku jak najszybciej.

Ani się spostrzeżesz kiedy to nastąpi
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:42, 28 lut 2014

Do góry
Sylwia te donice maja stać na "tle" kamienia elewacyjnego? Jeżeli tak to nadal jestem za ciemno-szarymi (grafitowymi) donicami. Zrobiłam mini symulację...tak na próbę...

Chatka Baby Jagi 20:28, 28 lut 2014

Do góry
I jeszcze troszkę ogrodu w szronie...

( 04.12.2013 )

Rododendronowy ogród II. 20:18, 28 lut 2014

Do góry
A ja zmienię temat, żeby Was chociaż na chwilkę odciągnąć od zmartwień, trosk i chorób….
Bogdzia napisał(a)

Wszelkich widoków kaczek i innych zwierzat o których czasem piszesz zazdroszczę , czasem bym sie z Tobą w te podróże wybrała gdybym była młodsza oczywiście , ale nic z tego.

Bogdzia, ja bardzo często widuję rozmaite zwierzęta i dla mnie to już „normalna normalność”. Zające, lisy i dziki nie robią już na mnie takiego wrażenia jak kiedyś. Najwięcej jest saren – codziennie widzę gdzieś około setki tych uroczych zwierzątek.
Raz przytrafił mi się jeleń z oooogromnym porożem i stado żubrów (pod Piłą). Ale największe zdziwienie wywołał wielki łoś, który nic nie robiąc sobie z mojej przerażonej miny majestatycznie przemaszerował mi przed maską samochodu.
Jeżeli Bogdzia chciałabyś jechać ze mną i zobaczyć ptaszki to zapraszam (wiek nie ma tu nic do gadania).
Polecam trasę na Szczecin tam jest najwięcej bażantów, żurawi, myszołowów i kuropatw (albo przepiórek, nie wiem dokładnie, bo ich nie rozróżniam…takie malutkie).
Okolice Nowego Sącza to siedliska ptaków wodnych: dzikie kaczki, łabędzie, kormorany i czaple. Nawet ostatnio jedną czaplę udało mi się „upolować” dla Ciebie, ale była bardzo daleko i źle widać na zdjęciu, więc nie pokazywałam. Ale zaraz poszukam to zdjęcie, bo mam je chyba jeszcze w „koszu”.

Znalazłam…zaznaczyłam czerwonym kółkiem, bo naprawdę bardzo słabo widać.

Te w tle, dużo takich białych kropek (na skraju wody) to łabędzie, a obok czapli (z lewej strony, na brzegu zdjęcia) to dwie kaczki.
Pozdrawiam i buziaki ślę
Ogród z łezką 20:15, 28 lut 2014

Do góry
Potem Nigra...trudniej było, całą taczkę zajęła, ale daliśmy radę

I już

I w dalszym ciągu nie wiem co na miejsce kloników....
Ogród z łezką 20:11, 28 lut 2014

Do góry
Jeszcze tylko zaległa fotorelacja z przesadzania klonów i Nigry
Najpierw klony.

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:58, 28 lut 2014

Do góry
trochę koloru i zapachu dla Was Pachną tak, że aż... za bardzo... pachną pięknie, ale okrutnie mocno - w całej kuchni pachnie od tych dwóch maluchów
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 19:51, 28 lut 2014

Do góry

Też dziś robiłam kanty metodą sznurka. Przyznam, że szło mi dobrze do momentu kiedy do zabawy nie włączył się mój piesek przestawiając mi po cichu "odrobinę" sznurek, hehehe Poprawiłam i sznurek i kant
Mam jeszcze pytanie, nie wiem czy mogę w tym wątku.. Czy zdjętą darń trawnika odwróconą korzeniem w górę trzeba posiekać szpadlem? I czy ta trawa zgnije a nie urośnie?
ogrodoweimpresjejolki 19:17, 28 lut 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Po wczorajszym obżarstwie pączkowym już dawno tak dużo ich nie zjadłam przykulałam się przywitać

pozdrawiam i miłego dzionka życzę

Aniu, ponoć tłustoczwartkowe pączki nie idą w biodra Dzięki za karteczkę
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:10, 28 lut 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

Co to za skrót NN? Chodzi o rh?
W Krzywaczce jest wszystko po niskich cenach, a w Pisarzowicach nastawiam sie na rodki i pierisy.

skrót NN to taka bez nazwy, bez odmiany

Jak im się kartki zgubią i nie wiedzą jaka to odmiana bo nie kwitnie. Tego kupowałam w ciemno.

U nas za taką sadzonkę musiałabym dać okołon50-60 zł a tam za 30 kupiłam

Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 18:56, 28 lut 2014

Do góry
Werbena ...nasiona wysiane 17 stycznia.
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:56, 28 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Miralla nie dość ze Kraków , ogród i jeszcze blisko Tatry - co więcej potrzeba do szczęścia
chyba tylko przejezdnej Zakopianki żeby szybko dotrzeć do tych widoków

kto to raz zobaczył i poczuł to już na zawsze

Zbigniewie ale cudownie mnie przywitałeśzobacz jak się cieszę, takie widoki to jest balsam na moją duszę.Co tam zakopianka, w tygodniu jest prawie pusta, dla takich widoków mogę stać w korku .
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:54, 28 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

To jest TO!

Madżenko jak jutro pojedziesz po donice , to zapraszam do siebie po wkłady , wypijemy kawkę na tarasie, ma być 12 stopni

edit: oni są co najmniej do 11 tej , nie musisz się zrywać skoro świt po imprezie .
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:53, 28 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziś dzień muminkowy Nawet spacer po ogrodzie zaliczony.... I były fotki...ale inne I też mi się podobają.. i mam już 6 tygodni
Miałam już nie wstawiać zdjęć rodzinnych, ale to silniejsze ode mnie. . radosć jak z łączki krokuskowej

Aniu jakie słodziaki te Twoje chłopaki !!!!!!!!!!!
pozdrówka dla Ani i Maćka

druga fotka boska !!!!

mój Kubuś też robi takie maślane oczka ......
Piaskownia na zakręcie 18:52, 28 lut 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Cieszę się, że choroba Cię opuściła, ja tez już lepiej się czuję. Na jutro zaplanowałam poszerzanie rabatki z trzmieliną. M ma wreszcie wolną sobotę to pomoże. Życzę miłego i pogodnego weekendu

Może jak jutro będzie ciepło to po pracy wyskoczymy z mężem na koszenie trawki, taka malutka jest

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies