Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miejsko & sielsko 09:10, 28 lut 2014

Do góry
Miejsko & sielsko 09:05, 28 lut 2014

Do góry
Pola - poznajesz?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:52, 28 lut 2014

Do góry
Witam ponownie
Dla uzupełnienia wklejam jeszcze dwa zdjęcia. Bardzo liczę na waszą pomoc. .....
Testowe dodawanie zdjęć 08:37, 28 lut 2014

Do góry
Możesz między zdjęciem a tekstem kliknąć ENTER, wtedy tekst wejdzie równo. Poniżej przykłąd, prawda, że lepiej wygląda?

PERKA napisał(a)
no dobra, mam zainstalowanego internet explorera 10 i zobaczymy czy się uda, pierwsze podejście - to zdjęcie cudeniek które zagościły w naszym ogrodzie w zeszłym roku.

Początki w Kruklandii 08:31, 28 lut 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Tylko tu gdzie czerwony zygzak.

A od zygzaka w prawo, gdzie jest przerywna czarna linia, będzie spadek i na tej małej skarpie by było wrzosowisko.

Szukałam jakiś obrazków... bo ja sie skupiam głównie na piśmie obrazkowym.. i nie czytałam wszystkiego.. tylko tu i tam.. widzę kolejne plany... wiec ja też słówkiem sie wypowiem..

Murek i cisy zabierają dostęp do placyku z ogniskiem... trzeba biegać przez altanę lub na około... to jest mega niepraktyczne zwłaszcza, że masz dziecko, psa..... oni zawsze wybiorą skróty.. w takim ognisku często spalisz różne gałęzie z wiosennego czy jesiennego ciecia.. biegać na około, nosić przez altanę.. Niepraktyczne...

Gdzieś mi mignęło ze sadzisz wrzosy pod brzózkami..... czy one nie będą miały tam za mało słońca.. nawet niski murek kąt padania promieni zmienia... świerczki i brzoza będą zacieniać.. nie wiem jakie strony świata tu są..

Sorki, takie moje przemyślenia

Edit.. brzozy na podwyższeniu chcesz posadzić?? Nie wiem czy to dobry pomysł.... ale niech fachowcy sie wypowiedzą..
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 08:29, 28 lut 2014

Do góry
u mnie w ogrodzie to wiosna na całego Dobrze że posłuchałam rady Pani Danusi i przyciełam hortensje bo teraz to mają już młode listki..
.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:23, 28 lut 2014

Do góry
Witam,
potrzebuję jak zwykle Waszej pomocy
Przedstawiam z grubsza plan ogrodu , czarne linie to linie rabat obecnych , żółte to linie , które chcę dodać , by połączyć pojedyncze rośliny w trawniku.
Co o tym myślicie?
Za każdą podpowiedź będę wdzięczna

Czarne kółko na środku to studnia , którą, obniżoną chciałabym ukryć w środku rabaty.
Mój mały skrawek ziemi 08:20, 28 lut 2014

Do góry
Witam,
potrzebuję jak zwykle Waszej pomocy
Przedstawiam z grubsza plan ogrodu , czarne linie to linie rabat obecnych , żółte to linie , które chcę dodać , by połączyć pojedyncze rośliny w trawniku.
Co o tym myślicie?
Za każdą podpowiedź będę wdzięczna

Czarne kółko to studnia , która będzie obniżona i właśnie ukryta w środku rabaty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:03, 28 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Madżen...to pewnie te kulki z Ikea co?
Pięknie się donice prezentują
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:43, 28 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Gdby nawet kulki maiły paśc to teraz są śliczne
Łupy Gabisi i Noemi oraz moje

Tyż tak uważam, ale cudny widok, muszę napaść na Ike w ten weekend... ale najpierw mus popracować w ogrodzie....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:39, 28 lut 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:38, 28 lut 2014

Do góry
Weronika - widzę że obudziłaś się na wiosnę i uaktywniłaś forumowo

Bożenka - jest wszytko w porządku.. u mnie codziennie są tylko przymrozki.. i rano szyby w autach do skrobania, woda w ciurkadełku jest na powierzchni zamarznięta... ale w dzień puszcza.

Kasiek - daje foty, dajem, a potem nie mam czasu na grandzenie na innych wątkach...

Mathildis - mnie zawsze najbardziej cieszą krokusy.. i nic na to nie poradzę Kwitną o porze roku której najbardziej nie lubię.. i oznaczają, że teraz będzie coraz lepiej

Madżen
- tak sobie myślę dlaczego u Ciebie taka posucha... kupowałaś te późne to na nie pora.. moje późne też jeszcze nie wszystkie skiełkowały.. a może skiełkowały, tylko nie zaglądam.. po drugie.. cebule do wegetacji potrzebują okresu przemrożenia, dlatego je sadzimy na jesień a nie na wiosnę. Okryte jeszcze korą, miały cieplutko ... mogły sie odpowiednio nie przygotować do życia.. Wczoraj przystawiłam sekator do budlei i barbuli, które mi co roku wymarzają do podstawy... oczy wylazły mi na wierzch..... nie umarzł ani centymetr. Budleje skróciłam, bo po co mi takie wielkie krzaczory.. A cholerne jeżyny są już z zielonymi listkami.... jak ja ich nie cierpię.....

Melduję, że rękawice od Kas1a rozdziewiczyłam, ubrudziłam i poszarpałam...... ale jeżyny wycięłam do zera, pozdzierałam wszystkie pędy z jodeł.. rekordzistki miały po 8 metrów długości... bez rękawic nie miałabym szans. Jesienią pół dnia malowałam cholery po raz trzeci w sezonie randapem... one są nieśmiertelne.... jeszcze tydzień i znów będę je malować (z uwagi na jodły nie da sie opryskać)... rozmnażają sie w tempie ekspresowym. Nienawidzę jeżyn...

Wycięcie moich bylin i przycięcie krzaków... tak z grubsza i byle jak, nie tak jak większość pedantek z forum..... bez sprzątania uschniętych tujek, igiełek sosen, liści jesiennych i takich tam, bez sprzątania oczka, kamyków, chodniczków, bez pielenia i zruszania ziemi ..... takie samo ciachanie na tempo badyli... to zadanie na 4 dni po 8 godzin. Nie liczę ciecia lawendy, wrzosów, wrzośców i róż bo je sie tnie później..... bez czesania traw i skubania listeczków. Wiec sorki, że do Was tak mało zaglądam, ale po prostu fizycznie nie mam szans.. muszę zrobić porządek w ogrodzie i zdjąć świateczny wianek z drzwi, bo wstyd..
Muszę opryskać rh...... i kiedy tym czymś pryskać bukszpany???? Trochę brązowawe, ale chyba wyglądają nie najgorzej.. wianka świątecznego nie widzimy.....

Ogród Magdalenka 06:50, 28 lut 2014

Do góry
Ikea została ogołocona z 15 kulek przez szalone ogrodniczki. Bosko wyglądają z ciemiernikami, już wczoraj ustawiłam
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 06:49, 28 lut 2014

Do góry
Aleśmy się obłowiły liczę, że pokażesz inspiracje donicowe
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:47, 28 lut 2014

Do góry
Żałuj
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:43, 28 lut 2014

Do góry
Gdby nawet kulki maiły paśc to teraz są śliczne
Ogród u stóp klasztoru 23:52, 27 lut 2014

Do góry
zmykam ...zostawiam na dobranoc ...ostatnie przymrozki ...

Zwierzęta dzikie w ogrodzie 23:38, 27 lut 2014

Do góry
W zeszłym roku, ku naszej radości, w świerkowych gałązkach powiększyła się rodzinka - ptasia

Grembosiowo 23:34, 27 lut 2014

Do góry
Oj kochani, tyle miłych słów, Ignaś (6 tyg.) z babcią serdecznie dziękują za pozytywne fluidy

Ignacy ma straszne kolki, może macie jakieś sprawdzone sposoby?

A tu Ignacy z babcią grembosią wystawiają się na lutowe słonko.

Mamusia Ignasia szczęśliwa, ale troszkę zmęczona...

Ostnica - Stipa 23:31, 27 lut 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Witam
W tym roku po raz pierwszy wysieję tę trawę i zastanawiam się jak już wzejdzie po ile roślinek potem mam sadzonkować do większych doniczek czy po jednej sztuce do każdej czy raczej po kilka żeby trawa była mocniejsza.Proszę o pomoc,niestety nigdzie nie znalazłam wątku na temat tej jednorocznej trawy.

Mira ależ ona niekoniecznie jest jednoroczna . u mnie regularnie przeżywa nawet dość ostre zimy bez okrywania .tylko nie ma co ścinać wczas na wiosnę ...trzeba poczekać co najmniej do połowy marca ..

poza tym wspaniale się rozsiewa i rośnie nawet w kostce brukowej ,można wtedy siewki przesadzać gdzie się żywnie chce ..po co się męczyć z wysiewaniem .....

żeby roślina była mocna zawsze pikuje się po jednej sadzonce na malutka doniczkę . jak juz się jej nabędziesz to jej nie wygonisz z ogrodu

tu dowód , że nie pisze głupot

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies