Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 22:25, 31 mar 2014

Zostawiam fotkę z moim ulubionym zakątkiem brzozowym ... no uwielbiam się na niego "gapić"
Paulaa 22:25, 31 mar 2014

Syla bo ty serio taka dobra duszyczka jesteś

Syla napisał(a)

dziewczyny , trącajcie mnie od czasu do czasu bo mi pamięć ostatnio szwankuje .... i choć nie pamiętam Jagoda , że coś doradziłam to i tak proszę bardzo bo cała przyjemność po mojej stronie
ana_art 23:07, 31 mar 2014

wcale się nie dziwie, że lubisz się w tamtym kierunku patrzyć
Zielona 23:29, 31 mar 2014

Syla napisał(a)

Wytyczaj Martuś i jeśli to możliwe połóż agrowłókninę tam gdzie nasadzeń nie przewidujesz na chwilę obecną .... Z niej wyrywanie chwastów to sama przyjemność a i te małe wyginą i potem będzie tylko spokój.....
Ja natomiast wyplewiłam gabion .... uffff... wreszcie .....i wiesz jak mnie to cieszy nawet jak roślin w niej nie ma i konceptu również

Wytyczam jak szalona. Potem oglądam z okna w salonie, z okna dachowego, z lewej, z prawej, a potem stukam się po głowie, bo dążę do perfekcyjnych rabatowych linijek, ale zanim je obsadzę, one zdążą zarosnąć chwastami, kanciki trawą, a moje pomysły /jeśli jakiekolwiek w końcu wpadną/ przykryje kurz zapomnienia. Ot... nie miała baba kłopotu, sprawiła sobie ogród...

A Twój gabion pikny, czysty i woła o roślinki. Już Ty zaplanujesz! Nie zdążymy Cię zapytać, a pokażesz fotkę z nasadzeniami

PS Tak się bronię przed agro... ale chyba wymięknę... bo ile mogę pielić...?
atena35 07:55, 01 kwi 2014

Syla napisał(a)

no to good decyzja a ja jeszcze zapomniałam napisać , że jednak warzywnik będzie , skrzyneczki będą się robić w przyszłym tygodniu i drzewka owocowe również takie ukrzyżowane będą i może jeszcze w stożki poprowadzę

tylko szukam w necie odmian gruszy, jabłka , śliwki i może morelki ????

Troszkę warzywnika jest super
Ja postanowiłam w tym roku chociaż pomidorki koktajlowe w donicach uprawiać Od czegoś trzeba zacząć
Syla 08:25, 01 kwi 2014

Zielona napisał(a)

Wytyczam jak szalona. Potem oglądam z okna w salonie, z okna dachowego, z lewej, z prawej, a potem stukam się po głowie, bo dążę do perfekcyjnych rabatowych linijek, ale zanim je obsadzę, one zdążą zarosnąć chwastami, kanciki trawą, a moje pomysły /jeśli jakiekolwiek w końcu wpadną/ przykryje kurz zapomnienia. Ot... nie miała baba kłopotu, sprawiła sobie ogród...

A Twój gabion pikny, czysty i woła o roślinki. Już Ty zaplanujesz! Nie zdążymy Cię zapytać, a pokażesz fotkę z nasadzeniami

PS Tak się bronię przed agro... ale chyba wymięknę... bo ile mogę pielić...?

Masz tego sporo do plewienia .... skończysz jedno , zaczniesz drugie ..... przerabiałam to u siebie ... agro wybije wszystkie maleństwa wierzę w Ciebie
Syla 08:26, 01 kwi 2014

atena35 napisał(a)

Troszkę warzywnika jest super
Ja postanowiłam w tym roku chociaż pomidorki koktajlowe w donicach uprawiać Od czegoś trzeba zacząć

Tosi , Ty zaczynasz od pomidorków ja od skrzyni
atena35 08:29, 01 kwi 2014

Syla napisał(a)
Zostawiam fotkę z moim ulubionym zakątkiem brzozowym ... no uwielbiam się na niego "gapić"

Jakoś mnie to nie dziwi
Ja uwielbiam się gapić na Twoje wszystkie zakątki
Sonka 08:32, 01 kwi 2014

Sylwia, wzorcowo pięknie w każdym kąciku, podgladam Twój ogród od początku, stworzyłaś piękne miejsce na ziemi dla siebie i swojej rodziny, szczerze gratuluję. Włozyłaś mnóstwo pracy, wysiłku, finansów, ale teraz już nadszedł czas by zbierać żniwo. Ogród wymaga ciągłej pracy, to fakt, ale u Ciebie to już głownie bierząca praca pielęgnacyjna. Aaa, kiedy u Maji pokażesz swóje królestwo?
Syla 11:24, 01 kwi 2014

Sonka napisał(a)
Sylwia, wzorcowo pięknie w każdym kąciku, podgladam Twój ogród od początku, stworzyłaś piękne miejsce na ziemi dla siebie i swojej rodziny, szczerze gratuluję. Włozyłaś mnóstwo pracy, wysiłku, finansów, ale teraz już nadszedł czas by zbierać żniwo. Ogród wymaga ciągłej pracy, to fakt, ale u Ciebie to już głownie bierząca praca pielęgnacyjna. Aaa, kiedy u Maji pokażesz swóje królestwo?

Witam dziękuję za komplementy .... TV i Maja to nie dla mnie bajka dla Ciebie i zaglądających kwiatuszek