Czasem ten mocz długo zalega i nie pozwala trawie rosnąć. Trzeba te miejsca wyciąć, dołożyć nowej trawy, albo dosiać. Ziemia jest w tych miejscach zbyt przesiąknięta.
Teraz trzeba pieska wyprowadzać, bo szkoda Twojej pracy.
Polewanie wodą działa sporadycznie, jak nie upilnujemy, ale na dłuższą metę ten sposób zawodzi.
Jak jest cięte, to nie przyrasta aż tak, moja daglezja rośnie około 20-30 cm.
A dlatego ją tnę, bo dostałam od koleżanki i przewodnik został uszkodzony przy przewożeniu. Zaczęła rosnąć bardzo dziwnie i wyglądała okropnie. Dlatego postanowiłam ją ciąć w beczkę, ale wielką beczkę.
Nie wiem czy na kule na pniu ona się nadaje, lepsza byłaby tuja, a cis to już super najlepszy.
Rzeźba mi się spodobała, jak ją zaaranżujesz? Jak mam coś do ogrodu to latam z tym i dobieram odpowiednie miejsce. Bardzo jestem ciekawa tej babki bez głowy, gdzie i z czym będzie stała. Ile za nią dałaś?
Wszystko mi się podoba, no może kosz trochę zbyt normalny jest Ale reszta - super.
Danusiu dziękuję za uznanie dla mojego krokusika Nazywa się Prins Claus.. należy do krokusików botaniczych, dlatego tak wcześnie kwitnie.
Bardzo lubię te botaniczne A Prins Claus będzie następnym, na którego będę polować
O...i jest kawałek Danii Te botaniczne są tanie i nie ma prolbemu z kupnem...są naprawdę śliczne Princa Clausa jeszcze dokupie na jesieni i posadzę na nowe rabatki Duża łąka