HIT tego roku na balkonie?
Pottunie...Dipladenia różowa, czerwona i biała, i oczywiście pelargonie.
Chociaż z ludźmi to nigdy nic nie wiadomo...na pewno hitem będzie też begonia "Dragon"
Ale to już u nas sprawdzona roślina...Grażynka-grama miała ją ode mnie zeszłego roku więc może się wypowiedzieć.
Ogólnie jest tego dużo...ja mam masę pracy....sezon na bratki, stokrotki w pełni.
Na działce trochę roboty odbębniłem....mogę śmiało powiedzieć że połowę mam ogarniętą.Druga połowa w sobotę..ewentualnie w ramach relaksu...w niedzielę

No co Wy mnie tu randkujecie od razu

W sobotę byłem na kabarecie zamiast na działce...i byłem wściekły na siebie że jest taka piękna pogoda.
Ale za to się uśmiałem na całego.
Mięsożerca łapie muszki...meszki...i wszystkie mikroskopijne owady.One tam naprawdę pływają, bo w tych dzbankach jest płyn który działa na zasadzie soków trawiennych....i się biedactwa rozkładają powoli.
Wysiałem datury jednoroczne....koleusy....szalwię "Purple vVolcano", salvie farinacea, i po raz pierwszy w życiu kobeę.Oprócz tego pomidorki i paprykę...jutro w szklarni wysieję rzodkiewkę i posadzę sałatę
Pierwsza w tym roku kawka na działce...nawet się na chwilę usiadłem a to coś nowego
Róże pienne
Przezimowały super
Hortensje
i nowe wiklinowe-ogrodowe durnostojki, gdzieś je muszę rozmieścić