Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Gardenarium 19:49, 19 mar 2012

Nadrobiłam sporo stron, spodobały mi się granatowe donice Deromy w linku.
A ta druciana donica też chyba fajnie wyglądałaby granatowa i postawiona obok innych granatowych.

Kopczyki z róż już bym rozgarniała i nie czekała do kwietnia, bo ciepło jest, wiosna przyszła wcześnie.
Kulkowanie dobrze idzie.

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 20:59, 19 mar 2012

malkul napisał(a)

Piękny ogród, kawał roboty, chylę czoła Bardzo podobają się mi Twoje tarasy, ja jestem na etapie wymyślania mojego i szukam wszędzie inspiracji. Te płyty wokół niego są betonowe?

Isia dziękuję, ze zaglądasz. Płyty prze dtarasem graniotwe 40x40 cm zakupione w Castoramie. Za chwię pomiedzy płyty skalniaki posadzę i wysypię żwirkiem. Ale jeszcze chwilka na te działania.

Marzeno ja tez kupiłam ten granit z castoramy ale jeszcze leży w garażu, powiedz mi jak on się sprawuje na zewnątrz, pod wpływem warunków atmosferycznych?
Poza tym wysłałam priv. Piękne wnętrza w moim typie. Juz sie nie mogę doczekac takiego stanu u mnie

Małgoś, płyty są położone w części ogrodowej. Sprawuja się bardzo dobrze, nic sie z nimi nie dzieje. W podjeździe po którym jeździmy samochodem są grubsze 4 cm od "graniciarza" aby nie popękały i też się z nimi nie dzieje.
Niedługo Twój dom też będzie wykończony i będziesz zakładać ogród
Madzenka 21:02, 19 mar 2012

Gardenarium napisał(a)
Nadrobiłam sporo stron, spodobały mi się granatowe donice Deromy w linku.
A ta druciana donica też chyba fajnie wyglądałaby granatowa i postawiona obok innych granatowych.

Kopczyki z róż już bym rozgarniała i nie czekała do kwietnia, bo ciepło jest, wiosna przyszła wcześnie.
Kulkowanie dobrze idzie.

Danusiu we Wrocławiu już forsycjom zaczynają pękać pąki dlatego w sobotę cięcie róż dziękuje, że zaglądasz. Dodatkowo w czoraj zobaczyłam, że listki róż rabatowych drgnęły ze wzrostem.
Donice są szare ale w oświetleniu lampy błyskowej nabraly niebieskiego koloru, podobnie jak mój tynk na elewacji, który w sklepie wygładał na szary a po położeniu miał odcień niebieski
O jak mi sięmarzy biala elewacja, no cóż zanim drogę przed domem mi zrobią i przestanie się kurzyć będzie do przemalowania
Madzenka 21:03, 19 mar 2012

asc napisał(a)

Marzena......alez my dwie podobne do siebie charakterkiem Jakbym swoją charakterystykę czytała ..... może któryś z naszych ojczulków coś w młodości nabroił i jesteśmy jak siostry?????
Oczywiscie to był żart.... ale sama prawda jak czytam Twoja charakterystykę, to widzę siebie

oj aniu mój tata byłby do tego zdolny więc nie mów hop bo może siostro się do mnie zwracaj
Madzenka 21:07, 19 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Abiko, ja tak nie będę cięła jak Marzenka- bo nie umiem Ale sprytna jestem i już ją do siebie na cięcie kulek zaprosiłam...

Dziewczyny mnie nie ma co prosić tylko ciastem do siebie zwabiać, za kawalek ciacha cały ogródek przelecę. Mogę mieć nick Eward Nożycoręki
wczoraj film instruktarzowy cięcie obwódek bukszpanowych oglądałam a nożyce w sklepie Danusiowym nabyłam Mogę na Wszych ogrodkach potrenować piszę się zatem na kolejne cięcie.
Joanka 21:07, 19 mar 2012

Hihihihihi

Wieloszka 21:14, 19 mar 2012

Marzenko, akurat ciasta trochę umiem piec, więc powiedz tylko jakie lubisz, a dogadamy się
Madzenka 21:16, 19 mar 2012

Dzisiaj się zaczęło. Podwaliny pod ścianę wodną powstały.
W ogrodzie pobojowisko ale Pan Złota Rączka super zadbał o trawnik i idelanie wykopał dziurę 2x2 m
Dziura została zasypana piaskiem i ściągnęła do siebie wszystkie wody gruntowe. Ciekawe cyz jutro będzie mozna robić wylewkę, pewnie nie.... W razie czego murek przy ogrodzenieu otrzyma zaczątki tynku.

Madzenka 21:17, 19 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Marzenko, akurat ciasta trochę umiem piec, więc powiedz tylko jakie lubisz, a dogadamy się

Agnieszka każde lubię i kawkę z mleczną pianką
Madzenka 21:20, 19 mar 2012

Dzisiaj jeszcze wykopłam 6 szt czegoś co nie przypominało kul bukszpanowych i wkopłama 6 kul z plantacji. Dodatkowo wyrzuciłam 9 wymarźniętych hebe i wsadziłam nowe. Czy tak będzie co roku? Ponieważ zmrok mnie zastał nie zdążyłam cyknąć fotek ani posprzątać podjazdu. Melduję, ze jutro będzie fotorelacja.

I zastanawiam się jak zagospodarować bukszpany pstre, które zamierzam dokupić. chyba je posadzę przy ścianie wodne, zrobię taki żywopłocik i może z jedną - dwie kuli w innych miejscach?