Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku Martki 08:04, 02 sie 2022

Do góry
Magaro, łubin dopiero, a hortensje już - tak to się samo zgrało

Lidka, mam jeszcze trzy takie miejsca w ogrodzie, które zioną drzewną pustką. Szybko miejsca ubywa…

Nie mogłam się powstrzymać od kolejnych fotek - róże z rana… jeszcze piękniejsze niż wczoraj.
Lady Emma

Jude de Obscure

Perovskia posadzona, a obok (lub za nią, to rabata narożna, perspektywy są dwie) krwiściag. Czy w tym roku JUŻ zakwitnie? Inspiracja u Hani Gruszki.

Rdesty przedzierają się przed hortensje, a były za Ruch roślin na rabacie potrafi być bardzo ciekawy

Warzywnik nadal daje plony.

Scabiosa Atropurpureum z wysiewów, więc dumnam

Czas na rzeczy pozaogrodowe, ale też miłe.

Ogród z rzeźbą 06:13, 02 sie 2022

Do góry
Zana napisał(a)

Jak zwykle niezwykle dziękuję

Mam nową jeżówkę Sunseekers Rainbow. Dwie sadzoneczki, na razie po jednym kwiatku, ale jak widać tłoczą kolejne

A tu "zwykłe", które się wysiały i mam kilka kępek

Piekna, nie tylko fotka, modelka również ale nie nie nie, nie skuszę się na jezowki
Ogród z rzeźbą 02:00, 02 sie 2022

Do góry
Zana napisał(a)

A pod nimi jak zwykle:

Śliczna delikatna trawka
Co to jest?

Małymi krokami-Ogród Wioli 01:13, 02 sie 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Limki już za momencik

PRZE-PIĘ-KNIE!

Ta rabata to mistrzostwo świata po prostu
Pamiętasz może jej wymiary?
W ogródku emerytki 23:38, 01 sie 2022

Do góry
Lilie tygrysie są cudne

I na koniec moje pomidorki, mam 12 doniczek i we wszystkich są owocki
Już trochę zjedzone
I jeszcze kwitną
Ogród z rzeźbą 23:38, 01 sie 2022

Do góry
Zana napisał(a)

Hmmm, jakoś tak niezbyt spektakularnie. Aktualna fotka cyknięta mocno wieczorową porą, więc taka jakaś

Haha, „niezbyt spektakularnie”…. Piękne są ❤️

Dzięki za nazwę azalii
W ogródku emerytki 23:28, 01 sie 2022

Do góry
Róża nn na nóżce znowu zaczyna kwitnąć
I szał zawilcowy

W ogródku emerytki 23:22, 01 sie 2022

Do góry
A to miła niespodzianka - to jest akant, który sobie kupiłam w tamtym roku /jesienią/ i nie zabezpieczyłam na zimę.
Myślałam że zmarzł, a on sobie dopiero teraz wyszedł

Niezawodny Błękitny Anioł

Ale mój najstarszy powojnik Kiri te Kanawa marnie wygląda, chyba go stracę

Krzewuszka Monet, dla mnie najpiękniejsza
W ogródku Martki 23:18, 01 sie 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Martka, jak to zrobiłaś, że łubin kwitnie razem z hortensjami??? I na dodatek w tak pięknym kolorze
P.S. Z grabem strzał w dziesiątkę - oczywiste to jest
Wilczy ogród 23:16, 01 sie 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Ostatnie zdjęcie jak pocztówka. Magduś pięknie podkreśliłaś widoki zapożyczne.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 23:13, 01 sie 2022

Do góry
Tak, to Ginnala. Od początku go zagęszczałam przycinaniem.
Drugi też już fajny

Mam nadzieję, że jak go odpowiednio podsadzę, to będzie bardziej widoczny.
W ogródku emerytki 23:12, 01 sie 2022

Do góry
Jestem mega zadowolona z tego rododendrona Blattgold, jest piękny

Bodziszek z paprociami i funkiami, udane połączenie

A ten widok bardzo mnie cieszy

Ogródek Ewy 23:08, 01 sie 2022

Do góry
Teraz z innej beczki, może ktoś będzie mógł mi pomóc.

Rita, tak dostała na imię znaleziona kotka. Jest młoda, zdrowa odrobaczona, zaszczepiona na kocie choroby, wysterylizowana i pięknie korzysta z kuwety. Kiedy ją znalazłam 28.04 była tak słaba że większość czasu spała. Dzisiaj jak widać dupka jej odżyła, nabrała ciałka, uwielbia się bawić, i spędzać czas na kolankach. Pozornie wszystko idzie w dobrą stronę, ale pojawił się problem. Kotka zrobiła się natarczywa (nie agresywna) w stosunku do rezydentki. Najlepszą zabawą jest przeganianie jej z kąta w kąt. Rezydentka większość czasu siedzi schowana, stała się nerwowa, z pewnej siebie kotki staje się dzikuskiem. Z tego też powodu
jestem zmuszona poszukać Ricie nowego domu. Sprawdzi się jako kot niewychodzący, chociaż u mnie ma możliwość wyjścia do ogródka to nie ciągnie jej do włóczęgostwa.
Chciałabym aby trafiła do ludzi którzy będą o nią dbali bo to wspaniała kicia.
Może ktoś z Was zna kogoś kto mógłby dać jej dom.

W ogródku emerytki 23:05, 01 sie 2022

Do góry
Parę zdjęć z dzisiaj
Podwórko

Róża Chippendale zaczyna kolejne kwitnięcie.
Ogród z rzeźbą 23:02, 01 sie 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Podzielam upodobanie do krwawnicy. Czy ją można bezproblemowo podzielić? Od kilku lat ma jeden egzemplarz na studziennej i podziwiam jej wolę życia prawie w całkowitym cieniu.
Ten chaos z rudbekii, czyśćca i krwawnicy z perovskią w tle, kipi energią.

Haniu, nie dzieliłam jeszcze krwawnicy. Wiosną o mało co ich nie wyrzuciłam czyszcząc rabatę z siewek firletki. Strasznie były zabiedzone, myślałam że nic z nich nie będzie, ale wykazały ogromną wolę życia
Czyściec powinnam już wyciąć, ale jeszcze tyle bzyków się tam uwijało, że zostawiłam. Rudbekie skorzystały z mojej nieobecności i rozpleniły się niemiłosiernie, zagłuszyły też perowskię. Część rozdałam, ale i tak muszę je jeszcze przetrzebić. One nie dały się firletce

Ogród pod lasem 22:58, 01 sie 2022

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Obiecałam sobie, że żadnych odmianowych, no ale jednak skusiły mnie Pretty Parasols.

A ja myślałam, że Ty twardsza jesteś Za wzór Cię nawet samej sobie stawiałam, bo też już ostatnio mnie jeżówki w ogrodniczym kusiły, ale sobie powiedziałam STOP ("no przecież nawet Iza nie kupuje już odmianowych" )

Ale Pretty Parasols gdybym gdzieś widziała na żywo to pewnie też bym kupiła, cięzko by się było oprzeć - zachwyciły mnie na zdjęciu w ostatnim Gardeners' World
Ogród z rzeźbą 22:51, 01 sie 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

Przepiękne zdjęcia, nie mogę wszystkich cytować, ale to jakieś optymistyczne i takie wesołe

Ach, zdjęcia bardzo podobne, tak mi się cykało I nie mogłam się zdecydować, które odrzucić więc wstawiam jak leci Myślę, że to te słoneczka rudbekii tworzą taki wesoły nastrój, one zupełnie jakby się do nas śmiały.

"Zwykłe" jeszcze raz

Ogród z rzeźbą 22:46, 01 sie 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
czuję się usatysfakcjonowana fotami, jak zwykle niezwykłe

Jak zwykle niezwykle dziękuję

Mam nową jeżówkę Sunseekers Rainbow. Dwie sadzoneczki, na razie po jednym kwiatku, ale jak widać tłoczą kolejne

A tu "zwykłe", które się wysiały i mam kilka kępek

Ogród z rzeźbą 22:43, 01 sie 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Ja też nie potrafię pokochać liliowców. Trudno. Hortensje na tle drewna i w otaczającej je zieleni - miodzio!

Po przerwie na ugotowanie zupy kurkowej, kolacji, ogarnięcie czegoś tam jeszcze wracam do odpowiedzi

Ta zieleń winobluszczowa na domku to nas niedługo pożre Już był cięty w tym roku i znowu okno łazienkowe zarośnięte. Ale mimo to bardzo go lubię.

Wilczy ogród 22:01, 01 sie 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Ula ja też poprzycinałam już okrywowe -jakoś powolutku coś drobnego już robię ile można nic nie robić -trochę cięzko lewą ręką ciąć ,ale sekator ostry

Madziu, zrób mi bliska zdjęcie tych pomarańczowych jeżówek które mi się podobały w tym miejscu ( na tyłach przy siatce gdzie z przodu są czerwone róże)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies