Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy Kalejdoskop 14:54, 31 paź 2022

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 14:52, 31 paź 2022

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 14:50, 31 paź 2022

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 14:48, 31 paź 2022

Do góry
Jesień, moja ulubiona pora, a w tym roku wyjątkowa, kolorowa i z dużą ilością kwiecia jak na ten okres
Kilka zdjęć z ostatnich dni, bo już powoli zabieram się za porządki, pierwsze dalie już się suszą, inne jeszcze kwitną.
Ogród z koniczynką 12:57, 31 paź 2022

Do góry

Mam prośbę, czy ktoś zidentyfikuje to drzewko. Google pokazuje mi jakieś bzdury.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:43, 31 paź 2022

Do góry
A ogród już bardzo w jesiennych barwach, powoli udaje się na zasłużony spoczynek.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:38, 31 paź 2022

Do góry
Nagle okazało się, że mam jeszcze całkiem dużo miejsca na roślinki a moja szkółka już na wyczerpaniu

Zamysł jest taki, żeby całą pustą przestrzeń obsadzić roślinami, spróbować osiągnąć efekt rabaty bylinowo - trawiastej, brzozy zostaną posadzone przy ogrodzeniu tak jak gdzieś wcześniej pokazywałam. Na końcu ścieżki coś będzie, albo kolejna ławeczka, albo huśtawka. Tam gdzie luzem rzucone płyty będzie podział tej dużej przestrzeni, na końcu tej ścieżki być może hamak, jeszcze nie wiem, mam całą zimę na przemyślenia.
Zostaje jeszcze kawałek przy domu do ogarnięcia, tutaj myślę o wąskiej ścieżce z kostek granitowych, ale to dopiero na wiosnę.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:30, 31 paź 2022

Do góry
Jak już płyty były ułożone przyszedł czas na kosmetykę i kolejny dylemat, początkowo nie chciałam żadnych obrzeży, kiedyś może ułożę kostkę granitową, ale teraz to za duży wydatek, kamyki mieszały się z ziemią więc musiałam się przemóc i wbić zwykłe sztuczne obrzeża, póki co takie muszą być.

Pod okapem posadziłam paprocie, brunerę i przywrotnika. Coś im jeszcze pewnie dosadzę, w drugiej rabacie też muszę coś wykombinować, mam jeszcze paprocie i hosty, może je tam wsadzę. Muszą tam rosnąć cieniolubne rośliny i zanikające na zimę bo śnieg z dachu tam leci.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:24, 31 paź 2022

Do góry
Dziewczyny dzięki za wszystkie miłe słowa pod adresem przypudrowanych kwiatków Na szczęście mróz był jednorazowy i jeszcze większość roślin żyje i dalej zdobi ogród.

Dzisiaj przychodzę z grubym kalibrem Część z Was już widziała na insta co to się u mnie ostatnio działo. Udało mi się zrobić ścieżkę w drugiej części ogrodu, miałam pomoc bo sama to bym na pewno nie dała rady.
Przymiarki i rozkminki jak to zrobić chwilę trwały, ziemia nasiąknięta wodą, miękka jak gąbka, nie dało się tak po prostu rzucić płyt, trzeba je było ułożyć na zaprawie.

Głowiłam się co zrobić, którą stroną ominąć studnię, lewą czy prawą. W końcu stanęło na prawej stronie i powstały dwie rabaty przy opasce domu.
Blaski i cienie nowego życia 11:56, 31 paź 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jeszcze taką inspirację przywiozłam z tyskiego browaru

Wczoraj widzialam trawy posadzone w konewce, fajnie wygladaly
Twoja pomaranczowa roza- cudna i cudnie ja sfocilac.
W ogródku Martki 11:38, 31 paź 2022

Do góry
Abbrowce Gumball i chlorofil w odwrocie.

Buczki łyse.

Graby jeszcze czupryniaste.

Fabryka mioteł

Pogoda, jakiej się nie spodziewałam …
W ogródku Martki 11:33, 31 paź 2022

Do góry
China Girl zaczyna się przebarwiać.

Limelight łysieją.

Biedronki PL są!

Zawilców musi być więcej

Krwisciąg ukrywa się w prosach.
W ogródku Martki 11:29, 31 paź 2022

Do góry
Wejście w listopad i tyle kwiecia? Niebywałe…

Desdemona

Lady of Shalott

Jude de Obscure
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 10:59, 31 paź 2022

Do góry
zawitka napisał(a)

No jak mi powiesz ze to nie one !!!!!!

Kropki na nich są te co sa schowane pod kwiatkami mają je białe ale jak sie dobrze przyjrzysz to są i czarne .Nawet próbowałam żeby je usunąc bo myślałam ze to ziemiaale nie to kropeczki czarne .No to co z nimi robić zostawić w ziemi czy hodować w domu?????

Ciężko powiedzieć czy to one. Na jednej po lewej widzę kropeczki . Halina zostaw je w spokoju do wiosny i zaznacz miejsce w którym są abyś nie wypieliła
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 10:25, 31 paź 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)

Skusilam sie wreszcie na hortke debolistna. U Ciebie sie cudnie wybarwia, napisz mi prosze jak o nia dbasz, na jakim stanowisku ja posadzilas.
Pieknie sobie to skomponowalas, cudnie[/quot

Dębolistne mam 2 szt od Ani/ Anabuko/ i to ona może więcej o niej powiedzieć. Rosną u mnie trzeci rok jedna niska rośnie w lekkim półcieniu druga razem sadzona ma już metr i rosnie w słońcu.

Nie ma z nimi więkeszego zachodu ale jak są takie młode to ja je okrywam na zime fizeliną potem ponoć nie trzeba. Reszta to tak jak z hortkami.To ta wieksza.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:50, 31 paź 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Gdzie te siewki Gaury? przyszłam zobaczyć Halinko
Chryzantemy masz piękne . Kiedyś z nimi próbowałam ale nic na siłę nie wszystko można mieć.
Bukszpany wywalasz? Też się z nimi pożegnam jak mnie ta ćma wnerwi

No jak mi powiesz ze to nie one !!!!!!

Kropki na nich są te co sa schowane pod kwiatkami mają je białe ale jak sie dobrze przyjrzysz to są i czarne .Nawet próbowałam żeby je usunąc bo myślałam ze to ziemiaale nie to kropeczki czarne .No to co z nimi robić zostawić w ziemi czy hodować w domu?????

Ogród z koniczynką 07:48, 31 paź 2022

Do góry
Rumianka napisał(a)

Ależ cudny miks barw! Na drugim zdjęciu to trzmielina?
Rumianko, pięknie masz! Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie.
Ogród w dolinie 07:27, 31 paź 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Wiatr przez noc zdmuchnął dużo liści.
Drzewa się zrobiły już prawie łyse.

Magicznie! To był bardzo udany sezon dla ogrodu.
Jakie rozchodniki masz na frontowej?
Skarpa z nowymi nasadzeniami jest świetna!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 07:22, 31 paź 2022

Do góry
Liviaa napisał(a)
Ależ mi się podoba! Jest jesień- to mają być liście A nie tak od razu pozgrabiać i usunąć wszystkie ślady
Taki piękny, złoty, szeleszczący dywan robi klimat

A hakonki mega wyrośnięte, chyba swoim znalazłam nieodpowiednie miejsce. Nie myślałam, że to takie potwory.

Powiem Ci, że rozrosły się znacznie przez ostatnie lata. I będę je powielać w ogrodzie gdzie się da

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 07:20, 31 paź 2022

Do góry
Magara napisał(a)
U Ciebie to nawet liście na trawniku wyglądają na takie jakieś uporządkowane

Tak sobie układam co rano
Hehe…

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies