Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Migawki z ogródka 00:37, 23 gru 2022

Do góry
Strona jest tak w ogóle rewelacyjna, muszę łacinę szkolić.

Dopiero skończyłam działania kuchenne. Jutro ciąg dalszy, ale najgorsza robota za mną, pasztet i zimne nóżki.

A do popołudnia to w sumie bumelowałam, bo potrzebowałam nowego wianka na drzwi.

Oto i on.

Chciałam same bombki, ale... na drzwi szklane bombki mało praktyczne mi się wydały. Zatem kompromis.

A w tygodniu jeszcze takie coś zmajstrowałam.

I teraz sobie stoją i świecą. Przez 6 godzin, do 22. Potem timer wyłącza. Też kompromis między moim zacięciem świątecznym a żądaniem dziecka, żeby w ogóle zlikwidować światełka z powodu kryzysu energetycznego.
Takie samo zjawisko zaobserwowałam u sąsiadów, a też wcześniej ich lampki świeciły się non stop.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:48, 22 gru 2022

Do góry
A skoro o choince mowa, to moja też już gotowa zobaczymy, jak długo postoi, bo 15-miesięczny młodociany wykazuje spore zainteresowanie bombkami.

Wesołych i spokojnych Świąt!
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:39, 22 gru 2022

Do góry
Dzięki, zrobione na szybko przed wyprawą po choinkę mam jeszcze jeżówki w czapeczkach ze śniegu.

U mnie też już po śniegu ślad zaginął.
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:58, 22 gru 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Danusiu w tym roku derenie obcięłam nisko i byłam bardzo zadowolona ,bo nie wyrosły za wysokie.
W przyszłym sezonie też będę cięła podobnie

Wiolka, to tak na 20 cm wysokości? Szybko odrosły?
Pszczelarnia 20:47, 22 gru 2022

Do góry

Tutaj dziecięce rączki położą sianko, żeby nikt nie marzł w tę wigilijną noc

Niech pokój zapanuje na świecie, w naszych rodzinach, w naszych sercach nade wszystko

A teraz prośba o wsparcie jakie kwiaty ułożyć w tym wazonie?

Pszczółeczko -czarodziejko

myślę, że cokolwiek TY włożysz do tego wazonu ..będzie pięknie

widzę coś delikatnego...

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:26, 22 gru 2022

Do góry
Zielona Panna w światełkach błyszczy , uwielbiam ją!

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:19, 22 gru 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wiola, wycinasz derenie do zera, czy na wyższej wysokości?

Danusiu w tym roku derenie obcięłam nisko i byłam bardzo zadowolona ,bo nie wyrosły za wysokie.
W przyszłym sezonie też będę cięła podobnie

Grzebiuszka ziemna 19:00, 22 gru 2022

Do góry
Zuzanko i Sylwio - dziękuję

A teraz zagadka, to poniżej to mój prezent, pytanie brzmi od kogo? A właściwie - kto jest twórcą

Zapewniam miejsce na podium, medali ani nagród pieniężnych nie przewidziano

Grzebiuszka ziemna 18:52, 22 gru 2022

Do góry
Juzia napisał(a)
Kiedyś bardzo lubiłam ozdabianie.
Teraz wystarczy mi sama choinka.... i nawet mogłaby być goła

Ale popatrzeć u innych dalej lubię

I o to chodzi właśnie jesteśmy różne, inne są nasze wnętrza i nasze ogrody, ale zawsze lubimy popatrzeć na twórczość innych.

Basiu dzięki, a jakie ubranko dla gołej przewidujesz? Stanik i stringi błyszczące? Z dzwoneczkami?

Aniu dziękuję, toż Ty kobieto napracowałaś się jeszcze w ostatnim czasie robiąc tą piękny krąg z cegieł, czas odpoczynku nastał.

Jolu i Aniu - Ja dzisiaj też mam Dzień Lenia i uroczyście go celebruję leżąc na kanapie, wstając od niechcenia, patrząc na światełka, które lubię

Z wczoraj:
ten domek z piernika ma u mnie dyżur, a dostałam go w zeszłym roku od dziewczyny mojego syna, stworzyła go sama w naturze jest ładniejszy niż na zdjęciu, taka dbałość o szczegóły i precyzja

Z jednej strony i z drugiej:

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:31, 22 gru 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dziewczyny już napisały bardzo wiele wspaniałych słów określających Twoją dobroć Danusiu Przyłączam się do tych słów, zresztą nie pierwszy raz, i tym zacytowanym zdjęciem chcę podkreślić Twoją/Waszą dobroć i ogromne serce... okazywane również dla zwierząt... Ta urocza gromadka z pewnością uwielbia swoją Panią. Zdrowia, pomyślności i spokojności w ten nadchodzący świąteczny czas.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:12, 22 gru 2022

Do góry
Kochani,
już za chwilę rozpoczniemy czas świętowania. Wyjątkowy czas.

U mnie od paru ładnych lat rozpoczyna go Kolęda dla nieobecnych. Nie ma dla mnie piękniejszej kolędy. Może i Wy ją pokochacie? Pustych miejsc przy moim stole zrobiło się już bardzo dużo. Za dużo, ale na to nie mam niestety wpływu. Cieszę się tym, że wciąż jeszcze ktoś przy moim stole jest.

Życzę Wam wszystkim dobrych, spokojnych świąt wśród Waszych najbliższych. Pozwólmy cieszyć się naszemu wewnętrznemu dziecku. Może się uda.
Ptasi gaj 13:22, 22 gru 2022

Do góry
Najlepsze życzenia Świąteczno Noworoczne, Droga Gospodyni i Wszyscy, którzy do wątku Eli zaglądacie

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:05, 22 gru 2022

Do góry
Kochani wpadam na chwilę życzyć Wam cudownych, spokojnych, zdrowych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. U mnie koniec roku zawsze jest bardzo pracowity i nie mam czasu na bywanie na forum ale obiecuję poprawę! Ściskam wszystkich serdecznie!
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:48, 22 gru 2022

Do góry
Dziękuję bardzo, ogromnie bardzo...Dzisiaj ubieram choinkę, gotuję, sprzątam..Jak każdy i głowa powinna być spokojna, a serce radosne. Staram się, aby tak było. Jedziemy do wnuczek, a w Wigilię sami ze sobą. Spokojnych przygotowań i dobrej aury w domu.)

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:46, 22 gru 2022

Do góry
Szymka napisał(a)
Ewa co to za trawa? Zdjęcie skopiowałam z Twojej wizytówki.

Szymko, to Achnatherum/ Stipa calamagrostis 'Algäu'. Ona mi się bardzo rozwalała na boki na rabacie i musiałam ją przesadzić. Chyba woli bardziej ubogie gleby. Przepiękne ma kłosy
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:38, 22 gru 2022

Do góry
Ewa co to za trawa? Zdjęcie skopiowałam z Twojej wizytówki.

Zieleń, drewno i antracyt 10:10, 22 gru 2022

Do góry
Dziewczyny, pochwały oczywiście przekażę Mój udział w produkcji ograniczał się głównie do przygotowania ciasta(ale to wyjątkowo, bo nasze nieletnie są już w tym wprawione), wyciąganiu gorących pierniczków z piekarnika i ogarnięciu bałaganu po zakończeniu pracy
Magda G. i jej tworca pewnie się nie obrażą, że nie została rozpoznana Muszę przyznać, że dużo bardziej lubię te samodzielnie tworzone i ozdabiane figury od najpiękniejszych z formy. Chociaż choinka z aniołkami w bikini prezentuje się specyficznie

Wczoraj udało mi się jeszcze w międzyczasie zmajstrować bardziej tradycyjny wianek

Dużo spokoju i ciepła życzę Nam Wszystkim na te Święta.
Grzebiuszka ziemna 00:52, 22 gru 2022

Do góry
Dzięki zbiorczo wyobraźcie sobie, ze kilka dni temu ok 10 wieczorem mój mąż naliczył ze 20 przelatujących sów! To rzadki widok w tak licznej grupie
Wbrew 5 kotom i sowom gryzonie w tym suchym roku mam wrażenie, że się wyjątkowo rozmnozżyły.

Dzisiaj zajmowałam się fajnymi rzeczami - ozdabianiem

moja podsufitowa choinka

Latarenki różne :

Ogród Basi i Romka 22:11, 21 gru 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

Piękny widok, bardzo lubię obserwować ptaki przez okno.
Ogród z koniczynką 22:00, 21 gru 2022

Do góry
Rumianka napisał(a)
[img [img
Piękną macie zimę, u nas nasypało śniegu bez opamiętania. Mąż nie nadążył odśnieżać, a teraz pada deszcz. Bardzo trudne warunki są na ziemi Sandomierskiej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies