Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 19:50, 18 lut 2014

Do góry
Powojniki...czy już przyciąć i usunąć suche listki,czy jeszcze poczekać???
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:43, 18 lut 2014

Do góry
Wstawiam ogólny zarys tarasu. Taras ma być zadaszony częściowo w tej szerszej części. Dach musi być przepuszczający światło. Od spodu zamontujemy na lato żagle (mam już 3 kupione) lub jakiś inny materiał zacieniający. Na zimę chcę mieć jak najlepszy dostęp światła, więc nie będzie tarasu krytego drewnem czy dachówką.

A tu rozrysowany rzut od góry jak wstępnie zaplanowaliśmy rozmieszczenie słupów i krokwi

Jak dla mnie największy problem to nachylenie tego dachu. Musi być i tyle, ale mi się podobają dużo bardziej kąty proste. Na takiej długości krokwi wg mnie będzie widać to nachylenie, a wg mojego M zgubi się. Najpraktyczniej byłoby zadaszyć większą część, tzn. razem z tym, co narysowałam na zielono. Wtedy wychodząc na taras od razu byłabym pod dachem. Jednak zrobi się z tego wówczas ogromna budowla.

Zaraz wstawię jakieś zdjęcia podkradzione z Madżenkowego pinteresta, żeby pokazać co mi się podoba.
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:34, 18 lut 2014

Do góry
cyprysik od tygodnia przed domem ....
mam go już drugi rok

Liliowo i kolorowo:) 19:33, 18 lut 2014

Do góry
Wiosna z dzisiaj

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:31, 18 lut 2014

Do góry
na nowe doniczkowe kwiatuszki......

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:29, 18 lut 2014

Do góry
do kolekcji ślimaczek......

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:29, 18 lut 2014

Do góry
Dziś nie robie nic, i jutro i tak do soboty....
Boli mnie każda kosteczka i jestem nieprzytomna. Musze odpocząć bo oczko przede mną i też będzie strasznie duuuuuzo roboty.

Najbardziej lubie fotki porównawcze. Pokaże Wam jak wykończeniówka - tj. kostka brukowa + zmiana nasadzenia moga zmienić stare, zaniedbane miejsce w przyjeny kąt, ładny nawet w najbrzydszym okresie

Przed - marzec 2013

Prawie marzec 2014

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:28, 18 lut 2014

Do góry
podobno każdy pretekst jest dobry........
zatem nie dawno miałam urodziny i imieniny,
i na tą okoliczność sprawiłam sobie takie cudeńka ......

głównie ogrodowe

elfik i aniołek

Leśne Wzgórze 19:26, 18 lut 2014

Do góry
Co mu dolega i jak go wyleczyć? A może to tylko uszkodzenia od mrozu? Na razie zauważyłam tylko na jednym egzemplarzu mam nadzieję że się nie rozprzestrzeni
Kolorowy ogród na piasku 19:26, 18 lut 2014

Do góry
Trudno mi w to uwierzyć ale sezon rozpoczęty na dobre. Wycinam wszystko co suche i przycinam to na co się da. Trochę z niepokojem myślę jak to się skończy, taka wiosna w zimie

Cebulowe jeszcze śpią, bo ziemia u mnie jeszcze zmarznięta ale pierwsze kwiatki mam.
Kwitnie oczar

-

Zrobiłam zdjęcie ożanki. Tak wygląda zaraz po zejściu śniegu. Za kilka dni listki nabiorą więcej wigoru.
Dla przypomnienia kwitnąca

-

Leśne Wzgórze 19:24, 18 lut 2014

Do góry
witaj Polinko,
owszem na dworze wiosennie, ale ciiii ...... żeby nie zapeszyć
Marzenia ogrodowe jakieś są, ale jeszcze żadnych konkretów. Zaczynam powoli "wracać" do ogrodu

Kret postanowił "przekopać" moje nieużytki

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:17, 18 lut 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu ale u ciebie wszystko kwitnie

Bogusia kfffitnie tylko tu i tam....
Fotki kwitnącego już mi sie wyczerpały Jeszcze oczar pstryknęłam.. do ciemierników nie wchodzę by nie podeptać reszty... czekam aż sie wyżej podniosą ..
Kolorowy ogród na piasku 19:13, 18 lut 2014

Do góry
Basiu, Mariolu, Celinko, dziękuję za odwiedziny

W prezencie różyczka

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 19:06, 18 lut 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Możesz po cięci, ja tam wszystko jak leci wypryskam. Po co to wyrzucone ma siać zarazę Wiesz u mnie nie opadają liście tylko maja plamy, ale chyba dlatego, że ja pryskam. Zabijam zarazki i już nie niszczą liścia, zostaje nieszkodliwa plama. Piękny jest przywrotnik i szybko się rozrasta

Na przywrotniku pięknie osadzają sie krople wody. Fajnie, że się szybko rozrasta, u mnie w ogródku taka cecha mile widziana i bardzo lubię kształt jego liści.
Mój 4 arowy azyl... 19:02, 18 lut 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
I jeszcze dwie fotki wrzośca

Bardzo ładne te fotki . taka zieleń iście wiosenna.

U nas też trochę roboty na działce ruszyły. Ale na spokojnie.

tulipy mam za duże. Jak ich przymrozi - bo przecież i tak może być- to nie fajnie. hiacynty tak samo już na wierzchu.

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 19:00, 18 lut 2014

Do góry

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 18:57, 18 lut 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)

Dziękuję za cenne wskazówki, Ewa! Jeszcze te plamki można jakoś znieść, choć ciężko, ale serce mnie boli, gdy widzę, jak te liście słabną i opadają. Na pewno spróbuję z miedzianem, ale jak dobrze zrozumiałam to dopiero po cięciu. Tak, dosadzę hortensje, a pod nimi szałwię z przywrotnikiem ostr. Poszerzenie rabaty konieczne

Możesz po cięci, ja tam wszystko jak leci wypryskam. Po co to wyrzucone ma siać zarazę Wiesz u mnie nie opadają liście tylko maja plamy, ale chyba dlatego, że ja pryskam. Zabijam zarazki i już nie niszczą liścia, zostaje nieszkodliwa plama. Piękny jest przywrotnik i szybko się rozrasta

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:49, 18 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Królowa nie gotuje.. i nie przejmuj się, że królowa jest tylko jedna... bo jedna na Podkarpaciu, jedna może być na ziemi wrocławskiej

Hi hi taki zacny tytuł niech zostanie w Rzeszowie
W cieniu - zacieniona 18:48, 18 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...te żurawki ucierpiały najbardziej...

Dzisiaj zobaczyłam u siebie ,że własnie taka żurawka u mnie wygląda też kiepsko. Inne dużo lepiej.

może one jakieś bardziej delikatne.

Liściorów już trochę zgrabiłam na bylinowych, chociaż z lekkim powątpiewaniem czy się nie pośpieszyłam....
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:44, 18 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, pisałam u siebie, że biel nie pasuje do dużego ogrodu, bo ginie, u Ciebie biel się nie nadaje, to kolor ciasnoty Powiększa przestrzeń.
Twój ogród to kolory jak w angielskich ogrodach, ślepo nie naśladuj a czytaj co piszę Ja ci krzywdy nie dam zrobić. wiesz to.

Danuś.. przestrzeni mi zawsze mało, niech powiększa
Kupiłam białe róże... Mme Hardy i White Cover..z tyłu będą trawy Żeby nie było biało to może Tuscana dosadzę do białej Potem trawy przejmą dowodzenie.. dlatego róże raz kwitnące ... No i hortka limka też będzie w pobliżu...
Trawy są do przegrupowania.... obwódkę z bukszpanu trochę przesunę do przodu .. wyrzucę mój misz-masz z liliowców, irysów i czegoś tam...
Jedne kąt bez pstrokacizny Tak sie chciałam poprawić By nie było, że po próżnicy siedzę na forum

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies