Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 20:10, 22 mar 2014

Magda70 napisał(a)
Murek cudny
napelniaj zatem ziemią i sadź!!

Madzia, dzięki za info w sprawie farby.

zanim ja zapełnię tę "donicę" ziemią to chyba wieki miną Mogłam brać drugą wywrotkę ziemi od sąsiada, bo chyba mi zabraknie.
Jagodaa 20:12, 22 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Byłam dzisiaj w szkółce i pytałam o serby,ale drogie maja i tylko w donicach
Fajnie wyszły te donice,już nie mogę sie doczekać nasadzeń

Gabi, dzięki za pamięć . Coś chodliwe są te serby ostatnio. Liczę, że w końcu ogrodnik mi je przywiezie. Te ładniejsze podobno ma spod Opola, a brzydsze ze swojej plantacji. Od tej dostawy zależy start nasadzeń w donicy.
wietrzyk 22:02, 22 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Dla odmiany, dziś nie zacznę od tematu M jak.... Dziś zaczynam od tematu skrzynie w moim warzywniku.

Fajne te Twoje skrzynie Jakie są ich wymiary? Mam jedną skrzynię na warzywka, też jest wyłożoną folią od środka. Drewno dłużej pożyje, a roślinom nie szkodzi. Wiesz, że fachowo nazywają się... kwatery? Kojarzy mi się ta nazwa z cmentarzem.
I wogóle postępu prac gratuluję!
bartek_luberda 22:05, 22 mar 2014

Byłam wszystko widziałam
MonikaH 16:41, 23 mar 2014

do pomalowania skrzyń mogę polecić fluggera, mają do drewna na zewnątrz, chyba nawet na stronie można podejrzeć, kolory gotowe i dowolne wg ral, w zeszłm roku malowaliśmy domek ogrodnika na kolor...smerfowy, wystarczyła 1 warstwa, litrowa puszka wystarczy spokojnie na skrzynie
Jagodaa 18:48, 23 mar 2014

wietrzyk napisał(a)

Fajne te Twoje skrzynie Jakie są ich wymiary? Mam jedną skrzynię na warzywka, też jest wyłożoną folią od środka. Drewno dłużej pożyje, a roślinom nie szkodzi. Wiesz, że fachowo nazywają się... kwatery? Kojarzy mi się ta nazwa z cmentarzem.
I wogóle postępu prac gratuluję!

Dzięki Joasiu!
Wymiary to 150x250x28cm. Teraz zostaje mi jeszcze pomalowanie "kolorem" i napełnienie ziemią. Nazwa fachowa średnio przyjemna. Nie znałam jej wcześniej.
Jagodaa 18:48, 23 mar 2014

bartek_luberda napisał(a)
Byłam wszystko widziałam

Hej Beatko, zapraszam częściej.
Jagodaa 18:51, 23 mar 2014

MonikaH napisał(a)
do pomalowania skrzyń mogę polecić fluggera, mają do drewna na zewnątrz, chyba nawet na stronie można podejrzeć, kolory gotowe i dowolne wg ral, w zeszłm roku malowaliśmy domek ogrodnika na kolor...smerfowy, wystarczyła 1 warstwa, litrowa puszka wystarczy spokojnie na skrzynie

Witaj Monika, zaraz sobie pooglądam te farby, bardzo mnie zaciekawiłaś. Jeszcze nie miałam czasu zamówić, więc mogę nadal wybierać, przebierać . Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź.
Jagodaa 20:11, 23 mar 2014

Wczoraj przy pięknej pogodzie przebudziła się lokatorka mojego ogrodu. Nie wiem, gdzie dokładnie mieszka, ale widywałam ją już w zeszłym roku .

Moja żurawka, a właściwie dziurawka podejrzana była o dokarmianie opuchlaków... Okazało się na szczęście, ze podgryza ją .....

Ślicznotka dostała eksmisję w odległe miejsce, niezagospodarowaną część ogrodu.
aga_szsz 20:15, 23 mar 2014

A fuuu
jakie obrzydlistwo...i jedno i drugie