Jestem, ale wcześniej siałam werbenę i sałatę
Ogrodniczkowanie domowe rozpoczęte.. Ale teraz zamiast w pokoju zastawiać takie wątpliwej urody doniczki i siewki.. ustawiłam na poddaszu ..wooowwwww
I dzisiejsze krokusy
Wiem kiedy się tnie róże, ale to były dylematy na przyszłość, czy takie róże skracać, czy zostawić tak jak są...
Ja jeszcze nic nie robię w ogrodzie z porządków, bo zima może wrócić, a takie suche badyle i inne dobro zawsze stanowi osłonę.. Przycięliśmy w zeszłym tygodniu klony. i zaczęły płakać teraz... i tu problem co z tym zrobić.... płaczą strasznie , a cięliśmy grube gałęzie Zimy po prostu jeszcze nie było.... angielski klimat .. a łączki krokusowe wiosny jeszcze nie czynią
Te 3 związane mają lekkie tortury ----to eksperyment czy zrosną się łodygi razem.Też rosły w cieniu długie lata .Jak zobaczyłam że cis robi furorę to przypomniałam o nich i teraz robię je na bóstwa. Nie martwcie się te tortury one lubią i się odwdzięczają piękną zielenią.
Moja pierwsza w tym roku praca.Zdjęłam włókninę,obrzeże i ściachałam trawki.
Strasznie pusto się teraz zrobiło i naszła mnie myśl że może by tu gdzieś jakiś iglaczek ale gdzie i jaki?
Ten w zeszłym roku był przesadzany też był słaby .Po wsadzeniu na słoneczko i podcięciu lekkim zagęścił się pięknie i w tym roku na jesieni będzie jeszcze ładniejszyjest nie czyszczony po zimie
Następne zdjęcie to ogródek teściowej który w tym roku ja zagarniam i właśnie tutaj chciałabym coś z klimatów wiejskich.Marzy mi się morze różnych bylin i kwiatów.A całość połączyłaby się z łączką kwietną
Pszczółko lekcja jest w drzewa i krzewy iglaste------- cisy poszłam zrobiłam nowe zdjęcia i tu cis rosnący w cieniu .Jest słaby rachtyczny i bez koloru ,Jest do przesadzenia ale jeszcze poczekam bo mam większe do przesadzenia.
Dzisiaj trochę poszalałam korzystając z ładnej pogody.I mam pismo obrazkowe
Na tym kawałeczku chciałabym wysiać nasionka łąki kwietnej bo tylko zielsko tu rośnie,a tak będzie też zielsko ale może bardziej urocze
Wrzosowisko wygląda całkiem całkiem, reszty lepiej nie pokazywać:
Na razie tylko tyle bo coś zdjęcia nie chcą mi się ładować... resztę spróbuję później
A tu widać, co stało się z tymi krążkami, które były z niewyschniętego drzewa, po kilku deszczach... mimo impregnacji grzybek wyszedł... ale mieliśmy tego świadomość i robiliśmy taras na własną odpowiedzialność he he... grzybek zmyliśmy szczotką i póki co więcej nie wychodzi....
( 14.08.2013 )
Oczywiście drzewo nie jest już takie śliczne po zimie, ani świeżutkie i bardzo zciemniało... w naszym cieniu na pewno w tym roku pokryje się jakimś mchem ( wszędzie mam mech )... ale i tak mi się podoba...
Dięki za odwiedziny To fakt wszyscy uzaleznieni ogrodocholicy a przy tym sympatyczni i życzliwi pozdrawiam wszystkich
Ja mam wiosnę ale tylko na balkonie
Piękne te hortensje na ostatnich zdjęciach, Zbyszku jakim nawozem je podsypujesz?
Mnie też zachwyca ta trawka kłosiki ma takie sybtelne i delikatne, cos takiego posadziłam u siebie, ciekawa jestem czy coś jeszcze zobaczę, a jak ona ci zimuje ta mgiełka