Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na górce

Ogród na górce

anna_pisalska 22:02, 15 mar 2014

Mnie też nie było jakiś czas. Domek ciągle czeka na oprawę. Była wiosna i zaczęłam już pracę w ogrodzie ale dziś znów zawiało i zapadało. Idę sobie piękne ogrody forumowiczów pozwiedzać
dajana 20:38, 16 mar 2014

A ja pozwiedzałam sobie twój ogródNie przesadzę ani grama jesli ci napiszę że co jakiś czas otwierałam buzie z zachwytu .Ogród masz naprawdę piękny a jakie brzozy i inne drzewa po prostu cudnie u ciebie .Przyglądałam się jak powstawał domek drewniany i juz wiem co zrobic ze swoim Mój owszem tez jest ładny ale posadowiony na na legarach betonowych i na dodatek wychodzą poza dom a wygląda to fatalnie Obmuruje to kamieniem jak u ciebie i nabierze nareszcie uroku .Mamy ten sam problem wyżej położonej działki sąsiada i spływającej wciąż wody.Nawet skarpy mamy identyczne, moja juz też usypana i czeka na kamień rosną na niej Serby Masz kamień który ogromnie mi się podoba ale nie jest u mnie do zdobycia Musze sprowadzić a ilość będzie ogromna bo takich skarp muszę mieć sporą ilość.Jak widzisz ty zachwycasz się innymi ogrodami a ja twoim .Podoba mi się również twój dom, taki zgrabniutki a zadaszone wejście wymarzone .Nie znałam twego ogrodu wcześniej ,spotkałam cię u Iwonki i cieszę się z tego spotkania bo wszystkich którzy lubią Iwonkę lubię i ja
anna_pisalska 22:55, 17 mar 2014

Dziękuję, że zajrzałaś do mnie Bardzo się cieszę. Byłam przed chwilą u Ciebie i nie mogę się nadziwić, ile pracy włożyłaś, by uczynić sobie ziemię poddaną. Imponujący warzywnik i przepiękne róże. Co robisz, że tak pięknie rosną, szczególnie ta pnąca, prawdziwa królowa Chciałabym trochę Twoich kamieni, choć nie pasują do mojego ogrodu. Przypominają mi ukochaną Chorwację, nawet przywiozłam sobie jeden Masz świetny dom i domek Ten szaroniebieski w połączeniu z bielą - super, taki angielski
anna_pisalska 17:55, 23 mar 2014

Takie małe, a takie silne

anna_pisalska 18:11, 23 mar 2014

Tak zaczęła się wiosna w zaprzyjaźnionej 30-letnie szklarni

Maleńkie sadzoneczki begonii a dalej pelargonia

Bakopa już kwitnie pelargonia też

Tak można sobie poradzić, jeśli brakuje miejsca
Ewa4 18:20, 23 mar 2014

Fajna szklarnia ale moje parapety prawie podobnie wyglądają hehe.
anna_pisalska 19:48, 24 mar 2014

To prawda, nasze domy z początkiem wiosny, zamieniają się w szklarnie Chociaż produkcja roślin z siewu w domowych warunkach nie wychodzi mi za dobrze.
22:45, 24 mar 2014
No i mamy najprzyjemniejszą porę roku, Aniu, skoro Kuba już jest w domu/ gnieździe , to wiosna nieodwołalnie się zaczęła. Teraz tylko czekać aż uporządkuje gniazdo, przyleci drugi, a potem...

Mam tulipanki w tej samej fazie wzrostu co w Twoim ogrodzie, nie wiem czy wszystkie zakwitną, bo u niektórych nie widać jeszcze pąków, ale za to mam łan bratków, w wiklinowych koszach, posadzone przez moją Jolę prezentują się fantastycznie. Mam też stołówkę dla kosów, chyba lubią owoce bluszczu i w tym roku pojawił się rudzik, uwił gniazdo blisko mojego okna, wcześnie rano słyszę jak się budzi i śpiewa przysypiając co chwilę, ale szybko się rozkręca ... zapowiada się pięknie , a u Ciebie będzie bardzo kwietnie, skoro już do zaprzyjaźnionej szklarni zajrzałaś?

anna_pisalska 19:44, 26 mar 2014

U mnie też hałasują rudziki. Zwróć Iwonko uwagę na te śliczne ptaszki w okresie godów, mało które tak pięknie tańczą
To prawda mam zamiar ukwiecić ganek i taras, tylko ciągle nie mogę się zdecydować w jakim kolorze w tym roku Jakichś energetycznych barw mi się chce tym razem chociaż w szklarni pięknie już kwitną białe pelargonie
paulina_wero... 20:40, 26 mar 2014

Witam