Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród profanki 19:17, 17 lut 2014

Do góry
Szaler świeków, kóe nie załapały się w poprzednim poście. Jeden już skasowany do połowy. Juz powoli oswajam się z myślą, ze idzie do skasowania
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:16, 17 lut 2014

Do góry
Dziś zobaczyłam, że nie było mnie tu baaardzo długo, ale to wina złego samopoczucia, dopadła mnie infekcja i trzymała dość długo
jest już lepiej i postanowiłam was odwiedzić i przywitać kwitnącymi już rannikami
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pamięć i miłe odwiedziny

Ogród profanki 19:15, 17 lut 2014

Do góry
I jeszcze kilka ujęć mojej chusteczki.
Jeśli chodzi o "balkon" to zostanie to zlikwidowane. Na razie udaję, ze tego nie ma by sie tym nie zajmować.

Zastanawiam się nad zlikwidowaniem telgo lilaka przy ogrodzeniu. został by tylko ten przy tarasie. A tam posadziłabym świerki (?)

prosze przymknąć oko na bałagan pod wiatą na samochód.Nie jest tez ona całkowicie skończona. zastanawiam się też czy nie przemalować jej na jasny kolor. Przynajmniej tej ściany. Np na biało.

I na koniec szpaler świerków, które mają mnie osłonić od sasiadów. Niestety jeden wypadnie.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:10, 17 lut 2014

Do góry
Marzenko, potworny Potwór pięknie dziękuje za fotki
Jakich porad miałabym Tobie udzielać kochana, jak ja do Ciebie po rady zawsze zaglądam

Ponieważ zimy w tym roku nie było - przynajmniej we Wrocławiu, mam tylko oszronione fotki ogrodowe:

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:01, 17 lut 2014

Do góry
Aniu u mnie dzisiaj łan krokusów oblegany przez pszczoły Wiosna w pełni??? Wiem żeś zajęta bardzo to ci tu pokażę

Ogród profanki 18:57, 17 lut 2014

Do góry
Kolejny fragment rabaty. Niedokończony. Mam tutaj cis hodowany na stożek, potem swierk serbski, potem bez (był pierwotnie w ogrodzie i nie miałam sumienia go wyrzucać, bo pieknie pachniał. Potem dziura i 3 kolejne swierki serbskie.
W tej dziurze planowałam wybudować jakiegoś grilla, bo mąż sprzeciwiał się kolejnym inwestycjom w swierki. ale nie wiem, czy nie chcę jednak odseparować się od oczu przechodniów. Dom jest w centrum miasta, a działeczka jest mała. Akurat dziura jest na wysokości tarasu.

i widok z drugiej strony na tą rabatę.

i z trzeciej strony. Miedzy świerkami jest hortensja.

Taras planuję zabudować (coś jakby oranżernia)
Ogródeczek jagody99 18:52, 17 lut 2014

Do góry
To ja ci troszkę wiosny ślę Pozdrawiam
Ogród profanki 18:47, 17 lut 2014

Do góry
Po prawej stronie jest bardzo wąska rabata.
Myślę, ze wsadzę w nią tylko cisy i jakąś pnącą róże, by puścić ją po ścianie.

Jeszcze raz widok na wejscie. Po prawej ambrowiec w skarpecie z bukszpanów. Po lewej cis a za cisem jedna wiśnia. Na wprost chcę częsciowo zasłonic płot, jakimś zimozielonym zywopłotem (cisy?), bo chcę zasłonić płot i zyskać więcej prywatności. Chciałabym by był ekranem dla innych nasadzeń.

Moje poletko 18:43, 17 lut 2014

Do góry
Tulipy coraz większe, żółtki też wysokie,a hortki nabrzmiałe .

Nawiało liści, patyków.. Pracy ogrom...

ale dlaczego mnie to nie martwi??

Kwiatowy ogródek Monteverde 18:43, 17 lut 2014

Do góry
No i pierwiosnki dzisiaj pokażę te pełne

krokusy, hiacynty, tulipany maja dopiero listki, ale codziennie wszystko jest coraz większe
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:40, 17 lut 2014

Do góry
Dzisiaj porobiłam trochę w ogrodzie było cieplutko słoneczko świeciło, poprzycinałam powojniki, trochę liści jeszcze pozbierałam, podcięłam troszeczkę klony i w ogóle fajnie mi tam było wróciłam po 16.00 do domu. Mamy wiosnę już chyba, bo spotkałam wędrującą biedronkę

Piwonie maja kiełki dość spore
a hortensje ogrodowe listki
to jest każdy inny krzaczek
ciemierniki ciemne też już maja duże pąki
Ogród profanki 18:38, 17 lut 2014

Do góry
Wracam. Po 2 latach. Nie mogę obiecać regularności w obecności. Nie obiecuję, że cokolwiek podpowiem, bo ja się nie znam. Wracam po inspiracje, pomysły i pomoc. Mogę zaofiarować zaangażowanie, dobry nastrój, pozytywne nastawienie i swoją osobę w realu, jeśli ktokolwiek bedzie w moich okolicach. Wracam z tym co wszyscy lubimy najbardziej.Ze zdjęciami z tym co próbowałam zrobić w czasie gdy mnie nie było.

Zdjęcia są świeżutkie, bo dzisiejsze.
Na wprost widać wejście.
Po obu stronach widać cisy, które docelowo chcę wyprowadzić w stożki. Podsadzone są runianką, bukszpanami, po prawej stronie pod samym płotem są rózaneczniki. Pod płotem, te łyse pnącze to wionogrono. Praktycznie wogóle nigdy nie cięte. Puszczone w formie pergoli na żeglarskich linkach przymocowanych od płotu do dachu domu. W tym roku muszę je w końcu uporządkować. I zrobić rabate po prawej stronie. Do tej pory była tam trawa.
Po lewej stronie pod domem ambrowiec amerykański podsadzony bukszpanem. W bukszpanie posadziłam cebule czosnków.

Na zdjęciu gdzie widać kosze na smieci na dniach/tygodniach pojawi się wiata. Po niej zechcę puścić bluszcz zimozielony i jaką różę.
Już wiem, że koniecznie będę chciała system automatycznego nawadniania.

Tej abaty własciwie nie ruszałam. Posadziłam tam tylko w lini prostej bukszpaniki - na długości na która mi wystarczyły. Musze zrobić jeszcze balkon nad tą rabatą. Na który zresztą nie ma koncepcji.

Po prawej stronie od wejscia. Pewnie pomieszanie z poplataniem.
Widac tutaj 3 wiśnie umbralificera ( już wiem, ze za blisko posadziłam). Bluszcz zimozielony, 3 róże (pilgrim, lady hamilton i jeszcze jakaś której teraz nie pamiętam), do tego lawenda, bukszpany jako obwódka, i jeszcze jakieś rośliny, których nazwy sobie teraz nie przypomnę. Do tego trochę cebul. Dalej widać cis i świerk serbski. Miedzy nimi hortensia limelight.

cdn

Kwiatowy ogródek Monteverde 18:24, 17 lut 2014

Do góry
Celina napisał(a)

[img

Aniu ,te bez cukru najbardziej mi podeszły

Takie na gorąco, jeszcze w palce parzą

Ja takich gorących nie lubię i musi być cukier puder bo lukru nie lubię, na tej bibule one się odsączały
w Oborze też mogą być ogrody 18:17, 17 lut 2014

Do góry
Alisonku wiosna Siedzisz w ogrodzie?? Fotka z dzisiaj, pytałaś

Wszystko o czym ... Marzysz 18:14, 17 lut 2014

Do góry
Fajnie że wróciłaś i od razu wizytowo Buziaki zostawiam Dam ci moje krokuski nim twoje zakwitną

Rozpoznawanie bylin 18:12, 17 lut 2014

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Rozpoznaje ktoś może taką roślinkę?? To chyba nawet nie jest bylina.

To przypołudnik Delosperma cooperi , u nas raczej nie zimuje.

Liliowo i kolorowo:) 18:11, 17 lut 2014

Do góry

klematisy mają pąki, wiciokrzewy listki
Ogródeczek jagody99 18:03, 17 lut 2014

Do góry

Ogródeczek jagody99 17:58, 17 lut 2014

Do góry

a to juz niedzielny spacer nad woda I oczywiscie paru smialkow na swoich deskach brrrr

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies