Ta przemiana wyszła super, tyle dodatkowego miejsca na nowe roślinki. Ma się wrażenie takiego uporządkowania. No i jak czyściutko zrobione, taka przejrzystość.
Irenko ale kanciki, zazdroszcze i gratuluje, ta prca i nauka jeszcze u mnie do zrobienia. Wiosna u Ciebie na calego Poczytalam o sasiedzie i niestety idiotow nie brakuje i zlych ludzi tez, nie spie wlasnie bo serce mi rozrywa z powodu utraty mojej kochanej suni wczoraj Pozdrawiam.
Agnieszko, jestem ciut przerażona, bo idzie wolniej niz myślałam, same przenoszenie roślin, to nie lada zadanie, kopanie i wymyślanie, gdzie to wcisnąć?! troche tego nazbierałam, a przy okazji sadzenia cisów, mus je wykopać, właśnie w taczce trzymam w wodzie lawendy, bo nie wyrobiłam z sadzeniem; kopanie żurawek i dzielenie ich też trwało; brunery część wykopana, nad resztą ii tiarelkami myślę, gdzie to dać?
dalej irysy, piwonie, magnolia parasolowata przesadzona, judaszowiec też
no i 90 cisów do posadzenia
bardzo zdrowe i wielkie kępy żurawek, to podzieliłam i juz na rabacie są przeniesione kulki
najgorsza robota była z tulipanami i szafirkami, nie wiem czy nadal zakwitną po takich zabiegach
Ależ poligon u Ciebie. Ale za chwilę ten "sajgon " zostanie zlikwidowany i tylko na efekty będziemy spoglądać razem z Tobą. Śledzę z zainteresowaniem przebieg kampanii.
Nie miał podstaw, bo one tylko na terenie, a teren ponad 2 metrowym murem ogrodzony, myślę, ze z nim coś nie teges..
Waligórze słowa pochwał przekazałam, a dla ciebie Haniu jeszcze nadal kwitnące krokusy, tu jakos długo
Haniu, no idealnie to okresliłaś tak właśnie jest
Pozdrawiam i uciekam, Waligóra woła, kobieto do roboty idziemy, rzucę sie na nią z nowymi siłami, jak bezzębny na suchary
i doniczkowo...też podlewałam i po co?
Za krokusy dziękuję, na doniczki patrzę i się oblizuję. Czym je mazałaś, że takie ładne? Podziwiam energię. Ściskam serdecznie.