Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty z ogródka Marty :) 21:03, 22 mar 2014

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Znowu ja .
Zacząłem rysować i z 3 kulek zrobiło się 5. Ale chyba by się zmieściły tam? .

Drzewko na pniu dowolne- byle ładne. Kulki lub stożki z bukszpanu. Koło murku bluszcz, który zarośnie troszkę murek i może by zwisał z niego. Wypełnienie to żurawki. Odmiany oczywiście do wyboru. Tylko nie wiem, czy żółta by się nadawała tutaj (za dużo słońca pali żółte liście). Ale to sama byś wybrała kolorystycznie dwie.

To dobry pomysl, dokladnie po drugiej stronie rosnie taki bukszpan (na pniu)

i musialby byc taki sam po drugiej stronie,zeby to jakos wygladalo, bede intensywnie szukac! musze najpierw murki do porzadku doprowadzic
Ogród cioci 21:02, 22 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Gosia,
Wyszło super! Przyzwyczaiłam się już do falbanek w Twoim ogrodzie, jakoś pasowały mi do Ciebie Ale jak widać, warto próbować zmian
Hirutkowy raj:)) 21:00, 22 mar 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Bożenko oceń prosze mojego Rh czy da radę i czy ja mu mogę jakoś pomóc

Mnie nie podobają się te białe plamy na liściach, jakby mączniak? Ale czy rh atakowane są przez mączniak? Bogdzia będzie wiedzieć
Ogród do kwadratu 21:00, 22 mar 2014

Do góry
Sebek - dzięki.... pierwszego roku miałam same liście, ale już w drugim, widocznym na zdjęciach... ech zauroczyły mnie I nawet łodygi pozostawione na zimę fajnie ogród zdobią.

Polinko... z sześciu kępek luźno posadzonych buszszsz wyszedł . Uważaj jednak bo liliowce kłączami rośnie...trzeba je ograniczać. Dla mnie liliowce nawet gdy nie kwitną pięknie wyglądają dzięki liściom...wylewają się wprost z rabaty... tu po deszczu

Terenia - rosną w półcieniu... trochę słońca mają... przez kilka godzin. Później cieniują drzewa lub mur. Wiosną azofoska. Później nic...sama jestem zaskoczona...

Asiu... słuchaj głosu serca... Dlaczego Danusia nie poleca??? No ja fiem...to nie platan ..., ale zwiewna, gibka i powabna

Agatko - ja również dziękuję za przemiłe spotkanie... Jesteś bardzo przyjacielską, miłą osobą... bardzo miło spędziłam czas... do szybkiego zobaczenia
Mazury i mój kawałek ziemi 20:59, 22 mar 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Dziś strzyglam buksiki w stożki ale to nie takie proste wyszło tak

Właśnie czekałem na to zdjęcie bo byłem ciekaw jak Ci poszło z cięciem i muszę przyznać że bardzo dobrze Jak je posadzisz do ziemi i już się przyjmą i puszczą nowe przyrosty delikatnie poprawisz bryłę i będzie perfekcyjnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:57, 22 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
red baron jest rewelacyjny, polecam

Aniu mam o tu pod magnolią
Mój ogród w cieniu drzew 20:54, 22 mar 2014

Do góry
Uff, pracowity dzień za nami Teren wygrabiony z gałęzi po ostatnich wiatrach, trawnik zwertykulowany, a przede wszystkim bukszpany nareszcie posadzone, co oznacza, że zaczynam rabatę przed sosnami I oczywiście, jak to ja- zupełnie nie jestem pewna, czy układ buksików sensowny ... Lewa strona mi się podobuje, ale prawej nie jestem pewna zobaczcie i oceńcie, bo Żonowi wszystko jedno i nie mam się kogo poradzić ... Czy ten prawy stożek zamienić miejscami z tą dużą kulą po prawej, czy jednak wtedy stożki będą za daleko od siebie ? Czy zostawić tak jak jest ? Czy ewentualnie dosadzić jeszcze obok tego lewego stożka jedną małą kulkę ?

widok z góry

Na tyły pójdą hortensje Bobo, a z przodu i jako wypełnienie żurawki. Zostaje do zagospodarowania środek rabaty ... Jakoś czuję, że Danusia powiedziałaby, że brakuje czegoś na pniu, dlatego myślę o dwóch kulach na pniu ( różnej wysokości ), podsadzonych niewysokimi trawkami. Poradźcie pliiisss
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:48, 22 mar 2014

Do góry
Śnieżnik dla Ciebie od Ciebie

Zakochana w ogrodach 20:45, 22 mar 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Łoł!
Ale dałaś czadu
Od ogrodu do łąki i stawu 20:39, 22 mar 2014

Do góry
dominika_rew napisał(a)

Domi,
ale ładnie u Ciebie...
Zazdroszczę takich gęstych nasadzeń. A swoją drogą, jak zrobić, żeby taka kępa krokusów wyrosła? Sadzić dużo cebulek obok siebie, czy one z roku na rok przyrastają i jest coraz więcej kwiatków?
Ogród w skali mikro :) 20:38, 22 mar 2014

Do góry
Cisy dziś też pochlastałam ... To było pierwsze tak porządne cięcie cisów , które chyba nigdy cięte nie były...nie miałam pojęciajak bardzo je pociąć ,żeby z jednej strony nie ogolić ich prawie do zera ( wszak mają mi ten płot zasłonić ) nnno ale żeby w miarę proste były...

Chlastanko oczywiście odbyło się metodą " na leńiucha ").... Żeby potem nie sprzątać , to sobie podłozyłam " szmatę " iiiii dawaj

Noo i tak było po zakończeniu prac

Ale do idealnych prostopadlościanów to im baaaardzo daleko

W miniformacie 20:37, 22 mar 2014

Do góry
Bea napisał(a)
[img g size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/54/546324/original.JPG[/img]

pierwsze skojarzenie ..tak sobie myślę ..przecie nasza Beatka ma chyba ciemniejsze włosy ...i czy aż tak ciężko pracuje z głową przy ziemi ....

buziak zostawiam i lecę dalej podziwiać ...widzę że u was wiosna wcześniej niż u mnie ...choć dzisiaj już widziałam pierwszego tulipka ....
Mazury i mój kawałek ziemi 20:34, 22 mar 2014

Do góry
Widzicie 3 stożki prawda hehe ścinki poszły do doniczek
Mazury i mój kawałek ziemi 20:31, 22 mar 2014

Do góry
Dziś strzyglam buksiki w stożki ale to nie takie proste wyszło tak
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:29, 22 mar 2014

Do góry
I żuwarki wyżarte przez opuchlaki....

Podzieliłam i posadziłam sadzonki do doniczek..... czekam na nową dostawę od Finki w kwietniu ale wczesniej walka z opuchlakami....

I jedna bergenia przy czyszczeniu tez mi wylazła... bez korzeni...
Ogród cioci 20:25, 22 mar 2014

Do góry
Gosia.... ogród masz z łukami.. i fajnie jak one zostaną tu i tam Tylko jak dla mnie za dużo esów i floresów... pomijam niewygodę przy koszeniu..
To rysunki odręczne.. i nie wiem czy coś z tego zrozumiesz... zielona linię rysowałam pomocniczą by uchwycić jedna linię pomiędzy skrajnymi rabatami.. i do pergoli..
Ja bym to tak zrobiła... będzie trochę łuczków, a mniejszy wizualny chaos.. z tym chaosem u siebie też walczę sukcesywnie.. bo na początku miałam też tak esowato I lubię zakola
Na pierwszym foto można prosto do końca, albo takim łukiem od kostki.. Ważne by utrzymać jedną linię wszytkich rabat.. nawiaze to wtedy do lewej strony... a zatoczka taka bardzie płynna.

Gosiu ja projektować nie umiem.. ja jak już coś zrobione to dopiero widzę, że coś mi nie gra.. dlatego u siebie najpierw robię , a potem poprawiam

Idziesz w dobrym kierunku i pasuje iść tą drogą dalej.. jest super.. brawo dla całej ekipy

Wiem, że masz tam na zakolach różne rzeczy.. wiec może tylko wyrównać linię i łagodniejsze zakola.. płynne bardziej.. sorki .. że się wtrącam.. u siebie też ciągle czekam, by ktoś coś mądrego podpowiedział..
ogrodoweimpresjejolki 20:25, 22 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jolu życzę słońca w sercu nawet gdy szaro i zimno. U mnie dzisiaj było prawielato, ponad 20 stopni. Wszystko w oczach rosło!

Widziałam w prognozach, ze mieliście cudny dzień
A u mnie potwierdziła się prognoza - biometr niekorzystny
zerkałam przez okno balkonowe, patrząc na jedyny niebieski akcent, czyli moje bratki

Jutro ma już u nas nie padać, ale ciepło też nie będzie ... Ale od czego ciepłe ubranko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:25, 22 mar 2014

Do góry
Potem wertykulacja. Wieeeeeelki wór siana wyrwał....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:23, 22 mar 2014

Do góry
W ogóle to był cięzki dziań dla M... najpierw areacja

Mój 4 arowy azyl... 20:23, 22 mar 2014

Do góry
A w mieszkaniu wschody

żeleźniak różowy

ożanka kaukaska

poza tym wschodzi Cleome i powojnik tangucki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies