Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Sylwii od początku :) 21:26, 13 mar 2012

Do góry
Syla, tak śledzę to głosowanie - musisz narysować jakąś trzecią wersję, jeśli chcesz mieć wybór, bo jak na razie druga wersja jest bezkonkurencyjna Zaraz, zaraz, a czy Ty przypadkiem nie zmieniasz projektu? No tak - Syla i brak zmian - to niemożliwe, hihihi
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:22, 13 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
pytałam Cię, czy widziałaś te graby, czy zamawiałaś w ciemno? Bo wiem z ubiegłorocznego doświadczenia, że czasem roślina w realu bardzo rozczarowuje w stosunku do opisu telefonicznego . Czy jest możliwość obejrzenia tych roślin przed zamówieniem? Bo jak zamówię 14szt serbów, albo 40 szt. cisów, a potem się okaże, że mi nie pasują?

Dwie szt rosną już w moim ogrodzie, więc fizycznie je widzę codziennie Graby mają to do siebie, że szybKo rosną a i tak moje będą formowane no i nie są szczepione więc cena zależy od wieku.
Pissardi kupiłam u Kulasa tylko za 45 zł bo szczepione na 1,2 m a wyżej szczepione były droższe.
Magnolie i rh tylko u kulasa
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:18, 13 mar 2012

Do góry
I słusznie!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:16, 13 mar 2012

Do góry
Nawyk godny pochwały !!! Ja też dzwoniłam do kilku różnych szkółek w sprawie serbów, cisów i wiśni, czyli tego co potrzebuję w pierwszej kolejności, ale nigdzie nie mieli lepszych cen niż u Kulasa (w stosunku do wielkości). Ale w takim razie zadzwonię jeszcze do Psar. A pytałam Cię, czy widziałaś te graby, czy zamawiałaś w ciemno? Bo wiem z ubiegłorocznego doświadczenia, że czasem roślina w realu bardzo rozczarowuje w stosunku do opisu telefonicznego . Czy jest możliwość obejrzenia tych roślin przed zamówieniem? Bo jak zamówię 14szt serbów, albo 40 szt. cisów, a potem się okaże, że mi nie pasują?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:12, 13 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
W wersji projektu jaką ja mogę oglądać nie widać zastosowanych roślin, tylko ogólny plan i parę wizualek... Marzenko, ja bym pozamieniała, choć wiadomo, że bukszpany wyjdą kilka razy drożej. Więc w miarę możliwości - w miejscach najbardziej rzucających się w oczy. Na pewno z bukszpanami będzie wyglądało bardziej ogrodowiskowo

Decyzja zatem podjęta
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:08, 13 mar 2012

Do góry
W wersji projektu jaką ja mogę oglądać nie widać zastosowanych roślin, tylko ogólny plan i parę wizualek... Marzenko, ja bym pozamieniała, choć wiadomo, że bukszpany wyjdą kilka razy drożej. Więc w miarę możliwości - w miejscach najbardziej rzucających się w oczy. Na pewno z bukszpanami będzie wyglądało bardziej ogrodowiskowo
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:07, 13 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, ale gdzie w Psarach? Tam jest coś oprócz zielonego centrum? A widziałaś te graby z Psar przed zamówieniem?

Agnieszko mówię o zielonym centrum. W ubieglym roku zamówiłam już dwa takie u nich. U Kulasa były piękne, chyba trochę większe, w tym roku w szkółce mają taką samą cenę. Pytanie tylko czy jak potrzebuję 10 szt to warto kupić o 1 rok starsze i 100 zł droższe? Ja ciepliwie poczekam i wysokość 2,5 m mi wystarczy a na 25 nowych kul bukszpanowych będzie
Ja z zasady przy większych zakupach dokładnie ceny w conajmniej dwóch punktach sprawdzam. Ot taki w sobie nawyk przy zamówieniach wyrobiłam
Borówcowy raj 20:13, 13 mar 2012

Do góry
Borbetko, niestety na naszych M. trzeba sposobem Dobrze kombinujesz, sprawy techniczne ich kręcą, nie ma to jak nowa zabawka dla dużego chłopca, a czy to będzie myjka, czy kosiarka...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:06, 13 mar 2012

Do góry
Marzenko, ale gdzie w Psarach? Tam jest coś oprócz zielonego centrum? A widziałaś te graby z Psar przed zamówieniem?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:54, 13 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aga, bardzo chętnie! Zwłaszcza, że w połowie kwietnia powinni już się pojawić sprzedawcy roślinek ogrodowych, na których polujemy z Noemi .

Agnieszko dostałam wycenę grabów fastigata 2,5 m od Kulasa i z Psar, 250 i 140 zł. Zatem zamówiłam w Psarach. Gdybyś się jednak do Kulasa wybierała, daj znać może wybiorę się też na rekonesans.
Ogród w parkowym stylu 12:57, 13 mar 2012

Do góry
Bożenko, przyłączam się do najserdeczniejszych życzeń imieninowych!
Mój ogród 09:26, 13 mar 2012

Do góry
Bożenko, wszystkiego co najlepsze w Dniu Imienin! Czekamy na fotki!
Ogród Bożeny i Darka 09:20, 13 mar 2012

Do góry
Bożenko, wszystkiego naj, naj w Dniu Imienin! A co u Was? Jakie plany na wiosnę? Pozdrawiam
Hirutkowy raj:)) 09:10, 13 mar 2012

Do góry
Krysiu - najserdeczniejsze życzenia imieninowe! Jak zawsze zdrówka, zdrówka, zdrówka, zawsze uśmiechniętej buźki i pogody w sercu, kasy na spełnianie marzeń, żadnych zmartwień i stresów
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:51, 13 mar 2012

Do góry
Monika, fachowa relacja ok, ale nic nie piszesz czy wszystko poszło zgodnie z planem? Mam nadzieję, że obyło się bez stresów... Ekipa w porządku?
Mój mały raj na ziemi :) 07:46, 13 mar 2012

Do góry
Anula, a u Ciebie wiosenne porządki widzę Najbardziej rozczuliły mnie cudne pistacjowe koszyczki na ucięte gałązki - u mnie z samych tylko berberysów były 2 taczki, z traw nawet nie liczyłam. Hmmm, ciekawe ile by wyszło w przeliczeniu na koszyczki...

Podziwiam Cię, bo wiem jak trudno jest znaleźć czas na ogród przy tylu obowiązkach... I powtarzam opinie innych - bardzo ładnie wygląda Twój ogród po zimie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:07, 12 mar 2012

Do góry
Aga, bardzo chętnie! Zwłaszcza, że w połowie kwietnia powinni już się pojawić sprzedawcy roślinek ogrodowych, na których polujemy z Noemi .
Ogród Magdalenka 08:44, 12 mar 2012

Do góry
A ja wczoraj zwróciłam uwagę na rondo przy Castoramie na Bielanach Wrocławskich - obsadzone bukszpanami - fakt, że zaniedbanymi, ale wielu brakowało w tej aranżacji. Tak jakby ktoś szedł i kradł co ładniejsze sztuki, no chyba, że tak miało być .
Marzenko, ja bym nie sadziła przed ogrodzeniem, szkoda Twoich pieniędzy i roślinek... Może za parę lat, jak mentalność się jeszcze trochę zmieni i działki dookoła zagospodarują...
Noemi, czekamy na projekcik przedogródka. A masz już jakieś konkretne plany na zmianę wizerunku drewutni?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:07, 12 mar 2012

Do góry
Dzięki dziewczyny! Dla Was na początku tego deszczowego dnia... Mam nadzieję, że cały tydzień nie będzie taki...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:55, 11 mar 2012

Do góry
Czasem mi się coś uda . Szkoda, że tylko czasem... zwykle mój nos mnie zawodzi .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies