Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Wieloszka 08:44, 12 mar 2012

A ja wczoraj zwróciłam uwagę na rondo przy Castoramie na Bielanach Wrocławskich - obsadzone bukszpanami - fakt, że zaniedbanymi, ale wielu brakowało w tej aranżacji. Tak jakby ktoś szedł i kradł co ładniejsze sztuki, no chyba, że tak miało być .
Marzenko, ja bym nie sadziła przed ogrodzeniem, szkoda Twoich pieniędzy i roślinek... Może za parę lat, jak mentalność się jeszcze trochę zmieni i działki dookoła zagospodarują...
Noemi, czekamy na projekcik przedogródka. A masz już jakieś konkretne plany na zmianę wizerunku drewutni?
GabiK 08:55, 12 mar 2012

Marzenko, a może posadź kulki z tawuł. Też ładnie wyglądają, a dużo taniej. Koło nas jest taka kompozycja przed ogrodzeniem. Nic nIe kradną, zadbana i cieszy oczy. Danusia zdjęcie w wątku o tawule wstawiła.

Ale się dyskusja "złodziejska" u Magdy zrobiła.
U nas na razie spokój, żadnych nieprzyjemnych przygód nie ma. Bramę mamy zawsze otwartą, i my i sąsiedzi, bo nam się nie chce ręcznie otwierać. Już kilka razy spaliśmy przy otwartych drzwiach. Samochód otwarty też na zewnątrz stał przez noc.

Chciałabym, żeby tak spokojnie można było nie mieć ogrodzeń, a zamiast tego piękne kompozycje przed domami.
arcobaleno 09:22, 12 mar 2012

Uroczy ten Twój ogródeczek
Z tym złodziejstwem to rzeczywiście masakra - a mnie sie już w głowie plany co do rabaty na zewnątrz rodzą...ale u nas na wsi chyba można sobie na to pozwolić..
Gardenarium 09:41, 12 mar 2012

Ja bym posadziła, pęd do zazieleniania i "mania" ładnie zwycięża. Pod spodem zakop deskę i co ładniejsze rośliny przywiązuj pod ziemią drutem. Jak się ukorzenią to drut poluzujesz. Tak mam przywiązane świerki na ulicy.

Instagram Ogrodowiska
Milka 10:24, 12 mar 2012

noemi napisał(a)
Cześć Justi

proszę

w skrzyneczkach będzie zielenina

naprawdę boskie Magdalenko super zakupy

co do kradzieży roslin, ja od ulicy posadziłam berberysy przetykane ligustrem; raczej chętnych na kradzież nie ma
Madzenka 06:52, 13 mar 2012

Gardenarium napisał(a)
Ja bym posadziła, pęd do zazieleniania i "mania" ładnie zwycięża. Pod spodem zakop deskę i co ładniejsze rośliny przywiązuj pod ziemią drutem. Jak się ukorzenią to drut poluzujesz. Tak mam przywiązane świerki na ulicy.

Takiego patentu nie znałam. Super pomysl tak zrobię.
Ewa 06:58, 13 mar 2012

Dziś spacerowałam sobie u Ciebie po ogródku od początku
Spodobał mi się Twój zapał i styl, a ostatnie zakupy bardzo ładne.
A kordylinę w tym roku podsadzę chyba tez hortensjami
noemi 22:53, 13 mar 2012

dziękuje Wam za odwiedziny

Wieloszka z drewutni muszę najpierw drewno wyciągnąć , bo nie zeszło nam dużo tej zimy i będziemy ją poszerzać ... dach będzie też szerszy, żeby drewno nie wystawało ... deseczki z boku zmienimy z poziomych na pionowe ... przydałoby się coś zamykanego na gałązki i inne drobiazgi ... i przemaluje ją na szaro ... co do przegródka to jeszcze planuje... ale kulki będą

Marto dziękuję za miłe słowa

Danusiu dzięki za przypomnienie sposobu na złodziei , będziemy stosować, a co ! ... ciekawe czy w akcie zemsty nie potną rośliny , jak już nie będą mogli jej wyrwać ?

Irenko już czytałam, że Twoje już w garażu czekają Superowo !

Ewo ... w wątku o kordylinie widziałam podsadzoną ją jakąś trawą albo turzycą...wyglądało to bardzo ciekawie...i teraz taka kompozycja chodzi mi po głowie... ale kordylina z hortensjami wygląda super , Danusia radziła hortensje w jednym kolorze ... myślę o białych
Milka 13:25, 14 mar 2012

zaglądam, aby na bieżąco byś i ślad zostawiam
kraania 14:34, 14 mar 2012

Zaglądam, żeby zobaczyć co u Ciebie noemi . Napiszę i ja o swoich doświadczeniach z kradzieżą. Mieszkamy w cichej, spokojnej okolicy. Jak zaczęliśmy budowę to sąsiedzi z ulicy opowiadali nam, żę oni to nawet drzwi nie zamykają na noc, że nic nigdy nikomu nie ukradziono. Niestety nam w czasie budowy ukradli cały stropian na elewację . I od tamtej pory ja już nie wierzę, że nic nikomu... Z mojego doświadczenia wynika, że do czasu.