Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

aga_pe 10:25, 12 mar 2012

Skrzyneczka super.
Byłam na giełdzie w poniedziałek tydzień temu. Kupowałyśmy z koleżanką dekoracje na Dzień Kobiet i trochę gadżetów wielkanocnych. By dzieciaki na wsi się nie nudziły i nie niszczyły ocząt przed komputerem, robimy im warsztaty plastyczne

Mamy w planach za jakiś miesiąc przyjechać również na giełdę po sadzonki do naszych ogrodów. Może wtedy się spotkamy?
Wieloszka 11:07, 12 mar 2012

Aga, bardzo chętnie! Zwłaszcza, że w połowie kwietnia powinni już się pojawić sprzedawcy roślinek ogrodowych, na których polujemy z Noemi .
aga_pe 11:15, 12 mar 2012

Również na nich czekam z niecierpliwością
Madzenka 18:54, 13 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Aga, bardzo chętnie! Zwłaszcza, że w połowie kwietnia powinni już się pojawić sprzedawcy roślinek ogrodowych, na których polujemy z Noemi .

Agnieszko dostałam wycenę grabów fastigata 2,5 m od Kulasa i z Psar, 250 i 140 zł. Zatem zamówiłam w Psarach. Gdybyś się jednak do Kulasa wybierała, daj znać może wybiorę się też na rekonesans.
Wieloszka 20:06, 13 mar 2012

Marzenko, ale gdzie w Psarach? Tam jest coś oprócz zielonego centrum? A widziałaś te graby z Psar przed zamówieniem?
Madzenka 21:07, 13 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Marzenko, ale gdzie w Psarach? Tam jest coś oprócz zielonego centrum? A widziałaś te graby z Psar przed zamówieniem?

Agnieszko mówię o zielonym centrum. W ubieglym roku zamówiłam już dwa takie u nich. U Kulasa były piękne, chyba trochę większe, w tym roku w szkółce mają taką samą cenę. Pytanie tylko czy jak potrzebuję 10 szt to warto kupić o 1 rok starsze i 100 zł droższe? Ja ciepliwie poczekam i wysokość 2,5 m mi wystarczy a na 25 nowych kul bukszpanowych będzie
Ja z zasady przy większych zakupach dokładnie ceny w conajmniej dwóch punktach sprawdzam. Ot taki w sobie nawyk przy zamówieniach wyrobiłam
Wieloszka 21:16, 13 mar 2012

Nawyk godny pochwały !!! Ja też dzwoniłam do kilku różnych szkółek w sprawie serbów, cisów i wiśni, czyli tego co potrzebuję w pierwszej kolejności, ale nigdzie nie mieli lepszych cen niż u Kulasa (w stosunku do wielkości). Ale w takim razie zadzwonię jeszcze do Psar. A pytałam Cię, czy widziałaś te graby, czy zamawiałaś w ciemno? Bo wiem z ubiegłorocznego doświadczenia, że czasem roślina w realu bardzo rozczarowuje w stosunku do opisu telefonicznego . Czy jest możliwość obejrzenia tych roślin przed zamówieniem? Bo jak zamówię 14szt serbów, albo 40 szt. cisów, a potem się okaże, że mi nie pasują?
Madzenka 21:22, 13 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
pytałam Cię, czy widziałaś te graby, czy zamawiałaś w ciemno? Bo wiem z ubiegłorocznego doświadczenia, że czasem roślina w realu bardzo rozczarowuje w stosunku do opisu telefonicznego . Czy jest możliwość obejrzenia tych roślin przed zamówieniem? Bo jak zamówię 14szt serbów, albo 40 szt. cisów, a potem się okaże, że mi nie pasują?

Dwie szt rosną już w moim ogrodzie, więc fizycznie je widzę codziennie Graby mają to do siebie, że szybKo rosną a i tak moje będą formowane no i nie są szczepione więc cena zależy od wieku.
Pissardi kupiłam u Kulasa tylko za 45 zł bo szczepione na 1,2 m a wyżej szczepione były droższe.
Magnolie i rh tylko u kulasa
noemi 21:27, 13 mar 2012

Dziewczyny wtrącę się Wam w dyskusje ... fajne pozycje i ceny miał Stefanogród k/ środy śląskiej... umbraculifery miał śliczne w porównaniu do Kulasa i cena ta sama po 160zl ... cisy też miał, ale nie wiem w jakiej cenie... bardzo miły i rzeczowy Gość ten Stefan
Wieloszka 21:32, 13 mar 2012

A wtrącaj się, Noemi wtrącaj!!! Pana Stefana w ogóle nie znałam! Tak samo nie wiedziałam nic o takich dobrych roślinkach w Psarach! Posprawdzam jutro i dam znać. Gdziekolwiek kupię, to przynajmniej będę spokojna, że wcześniej sprawdziłam w innych miejscach...
Za to duże buziole dla Was!!!