Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:56, 05 kwi 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

z tymi iglakami to racja pod warunkiem, że wybierzemy dobre gatunki ja miałam dużo tych najpospolitszych i już od 2-3 lat wywalam szczególnie jałowce
u ciebie bardzo ładne i szlachetne iglaczki magnolie cudne

Mam parę perełek iglaczkowych i wiem, że jałowce i sosny przysparzają mimo wszystko dużo kłopotów, ale je lubię mimo wszystko

Sosny i jałowce są obecne w moim ogrodzie, dopiero zaczynam po raz pierwszy w tym roku sadzic bukszpany w ogrodzie........................jestem pod wpływem ogrodowiska
Działka wkoło Lubczyka :) 19:55, 05 kwi 2014

Do góry
I tu już po zakopaniu z każdej strony

Ogród cioci 19:55, 05 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ślicznie u Ciebie Gosiu. Tulipany już są? U mnie tylko pąki a czekam na nie z niecierpliwością. Dzisiaj u mnie 2 koszenie u Ciebie też już widzę było.
Rododendronowy ogród II. 19:55, 05 kwi 2014

Do góry
Zaczynaja kwitnąc żonkile których każdego roku jest mniej , to ich pierwsze kwiaty.

Rododendronowy ogród II. 19:53, 05 kwi 2014

Do góry
Mimo zimna już robale zabrały sie za zjadanie martagonów ktore dopiero co wyrastają , ten jest najwiekszy ze wszystkich.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:52, 05 kwi 2014

Do góry
przyjechały deseczki, ładniutkie

w trakcie malowania

po jednym razie

niestety wszystkie nie zostały skończone, bo słońce wzieło i zaszło
Kubusiowo II 19:48, 05 kwi 2014

Do góry

Gosia twój bodziszek niebieski rośnie Pozdrawiam Kubusiowo Oj to warzywnik na # osoby ha ha ???/
Mazury i mój kawałek ziemi 19:46, 05 kwi 2014

Do góry
no i sesja zdjęciowa na zakończenie.
Rododendronowy ogród II. 19:42, 05 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bożena.. sprawdziłam swoje piwonie koperkowe... pak pokazuje sie jak troszke wyjdą do góy.. u mnei tez na kazdym jeszcze nie ma pąku.
Wstawiam u Ciebie..byś nie musiała u mnie szukać..

Dzięki Aniu , moje owszem wyrosły ale malutkie i o pączkach mogę pomarzyc.
Rozpoznawanie bylin 19:42, 05 kwi 2014

Do góry
Agacia napisał(a)
Czy ktoś wie co to jest? Najpierw rośnie sama trawka (chyba z cebulek, chociaż nic nie sadziłam), a potem białe kwiatki. Bardzo szybko się rozrasta.

To jest Chionodoxa luciliae 'Alba' (Śnieżnik lśniący)
Działka wkoło Lubczyka :) 19:39, 05 kwi 2014

Do góry
ogłaszam wszem i wobec, że nasze nawadnianie wykopane, rozciągnięte, sprawdzone i już całe zakopane jesteśmy zmęczeni, ale szczęściliwi ciekawe, czy jutro damy radę z łóźka się zewlec
musicie mi uwierzyć na słowo, jaka jestem z nas dumna
krótka fotorelacja, bo zdjęć za dużo nie mam, bo emuś tweirdził, że nie mamy czasu na paparazzi

Tu już rozciagamy rury na końcu foliówki, żeby ziemią się nie napaprało!

Przymocowane puszki

Sprawdzenie działania

Wodą leci z zaworu, wszędzie było ok, na zawodach nie leciało, więc zasypalismy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:39, 05 kwi 2014

Do góry
Ale jakość rabaty zmieniła sie o 100%, te sztuki powalają............też bym kciała poznać źródło dostawy

ale widzę nie tylko buksiki, ale też fajne oświetlenie, ciekawa jestem czy już widziałeś w oświetleniu tę rabatę, i jakie będziesz miał oczy patrząc na ten oświetlony fragment ogrodu.....moje gały by teog widoku nie wytrzymały
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:32, 05 kwi 2014

Do góry
migdałek już prawie ....

bergenia

brzoskwinki

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:30, 05 kwi 2014

Do góry
Piękne masz te turzyce, cisy i trzmielinki na patyku również, turzyce zimozielone są moją najgorętszą potrzebą, a ja potrzebuję od ciebie paru wskazówek jak one rosną w glinie, czy ty im specjalnie przy gotowywalaś podłoże, czym nawozisz, czy robisz to regularnie i jaką odmianę polecasz?

Ciepełka i słoneczka Ci życzę na niedzielę
Rododendronowy ogród II. 19:30, 05 kwi 2014

Do góry
Margolka napisał(a)
O kurcze... szkoda roślinek ja dzisiaj sypałam nawóz na trawnik i zmarzłam strasznie!
Słońce swieciło, ale ten wiatr, jakby z mroźnej północy...

Bozenko, wstawiłam zdjęcia magnolii u siebie i ptaszor tez już jest

Mam do ciebie pytanie. Mam takie azalie NN, które nigdy nie kwitły (mówiłam ci na zlocie o nich). I wczoraj zauważyłam, że maja chyba pączki? Piszę "chyba" bo nie wiem, czy to pączki, czy liście.
Wrzucę fotkę u ciebie, żebyś nie musiała szukać. Co myślisz?

To powinny byc pączki kwiatowe a roslina to chyba PJM Elite, zobacz mój , jesli nie ten sam to z tej rodziny , to najwczesniej kwitnace rh, mój juz zaczyna.

Kwitnące skarpy 19:28, 05 kwi 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
A w czym rosną te bratki? To jakaś skrzynka? Pięknie wygląda ta ilość.

I co to za trawki? Jakieś turzyce?

P.S. Ja do Ciebie zaglądam regularnie, ale ogólnie to częściej jestem "po cichu".
Pozdrawiam i miłego weekendu.

Magdalenka bratki rosną skrzyni dostałem ją od mojego wujka miał ją spalić w piecu uratowałem ją i dałem nowe życie
Trawa to turzyca ice dance jest piękna kupiłem ją za jedyne 70 zł pięknie się komponuje z bukszpanem
Dziękuję za szczerość
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:25, 05 kwi 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Oj albo narozrabiałam syawiając pytanie u kogoś?????? jeżeli tak to przepraszam -----pomyłaka proszę wykasować albo mi nie wskoczyło .

Bogdzia ------czy można podlewać rh biohumusem i i czy można dać nawóz jak przesadzałam rh ????? Dzięki .

To ten największy przesadzany

Biohumus jest nawozem dla wszystkich roślin, nie jest nawozem kwaśnym a rh musi miec kwaśny bo nie bedzie rósł. Najlepszy jest jednak nawóz specjalistyczny dla rh. Ja nigdy w pierwszym roku nie daje nawozów przesadzanym rh, ich korzonki są cieniutkie jak niteczki , łatwo je spalic nawozem , poza tym jak przesadzasz dajesz kwaśny torf i na pewno składniki w nim zawarte wystarcza by rh przetrwał rok i dobrze sie ukorzenił. Są rózne zdania na ten temat ale ja ile razy dałam nawóz tyle razy spaliłam rosliny, wiec moja rada nie dawaj.Rh jest zdrowy i ładny i nic mu nie potrzeba.
Rododendronowy ogród II. 19:15, 05 kwi 2014

Do góry
O kurcze... szkoda roślinek ja dzisiaj sypałam nawóz na trawnik i zmarzłam strasznie!
Słońce swieciło, ale ten wiatr, jakby z mroźnej północy...

Bozenko, wstawiłam zdjęcia magnolii u siebie i ptaszor tez już jest

Mam do ciebie pytanie. Mam takie azalie NN, które nigdy nie kwitły (mówiłam ci na zlocie o nich). I wczoraj zauważyłam, że maja chyba pączki? Piszę "chyba" bo nie wiem, czy to pączki, czy liście.
Wrzucę fotkę u ciebie, żebyś nie musiała szukać. Co myślisz?

Ogrodowe przygody 19:12, 05 kwi 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Zdjęcia z serii jak w Hey
Co jest w środku?

W środku jest piękno Pozdrawiam
Moja bajka 19:10, 05 kwi 2014

Do góry
Dwa berberyski trafiły pod orzecha, ma nadzieję, że jakoś sobie poradzą. Gdzieś musiałam je przeprowadzić Orzec howi w tym roku trochę poprzycinamy gałęzie, więc może będzie więcej światła. Mąż ciągle i niezmiennie namawia mnie do jego wycięcia, ale jakoś nie mam serca. Może jakoś tak stopniowo, po troszeczku będzie mi łatwiej. Tak czy siak na pewno nie zdecydowałabym się na takie totalne wycięcie przy ziemi, bo rośnie po nim glicynia i obcięłabym go w taki sposób, żeby został pień z 2-3 grubszymi konarami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies