Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gosiniak 21:01, 16 kwi 2014

Ja też coraz bardziej za trawkami, ale to chyba zrozumiałe po lekturze twojego wątku
Boję się trochę dzisiejszej nocki, kloniki palmowe takie ładne listki już mają, oby nie zmarzły, a już myślałam, że najgorsza nocka to ta wczorajsza była....buuuu
GabiK 21:07, 16 kwi 2014

Marzenko, ogród rozrósł się aż za bardzo. Zrobię z nim porządek po urlopie, bo teraz przed wyjazdem nie chcę zaczynać i się denerwować, że rozgrzebane i coś padnie.

Tylko sprzątanie zrobiłam, a przesadzanie ok. 10 maja.
Na razie możesz letnie zdjęcia nadrobić.
dorciabe 21:21, 16 kwi 2014

Madżen pomachać przyszłam

Obrazki obejrzałam
Zeta 21:23, 16 kwi 2014

Madżen warto kupować buksika z Włoch ......?? Czy on nie przetrwa naszej zimy??
nicol21 21:44, 16 kwi 2014

Hmmm....a co to są okna - bo patrząc na Wasz dom, który mi się bardzo podoba, to albo jest z samych okien, albo okien prawie w ogóle nie ma! kwestia jak się nastawić do szklanej ściany

a na focie czekam razem z całym tłumem.
w sumie super masz z tymi roślinami, ale też się z niektórymi nabiegasz!

rzodkiewka posiana? sałata rośnie?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Gabisia 22:01, 16 kwi 2014

Marzenko, u mnie Peach blossom już kwitnie od tygodnia.
ewakatowice 22:04, 16 kwi 2014

Gabisia napisał(a)
Marzenko, u mnie Peach blossom już kwitnie od tygodnia.
Espaszjaly for ju:

(zaraz wywalę)

to jeszcze niebezpieczniej bo z piętra to kalectwo grozi... ech. Pogoda ma być to może kawka i taras
bleebla 22:33, 16 kwi 2014

Przeczytałam wsio i teraz leżac pod ciepłym kocem, zastanawiam sie czy nie wyjść i nie okryć klona bo juz listki ma.

Widziałam barwnik do jajek Dr. O. (5 kolorów w tym niebieski) w tesco. Możesz też jechać do hurtowni cukierniczej po barwnik spożywczy. Tam na bank niebeiski będą mieć.
Margarete 23:54, 16 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Margarete moje trzmielinki były sadzone jesienią 2012 roku....albo wiosną 2013 ... Nie pamietam...
Rozstawa u mnie wynosi 80 cm. Ten pas pomiedzy gabionami , w ktorych rosną ma 2 m. Polecam je na ciemnym tle z tuji, u mnie rosną na tle żywopłotu z cisa i zachwyca mnie ten kontrast. Jutro je obfocę bo nalrawde dobrze teraz wyglądają te moje słoneczka. Liczę że latem będą się unosić nad brązową trawka carex buchanani

Dzięki za informacje, już dzis dokupiłam jedną taką sama trzmielinke czyli ma juz 2 sztuki a na jutro pan mi sprowadzi z drugiego sklepu tej samej sieci kolejna czyli będą 3. Na razie w donicach to one sa dośc wysokie ale jak posadze to bedą że sie tak wyraże cytując naszą Gierczusię "do cycków" no może troche ponad....

U mnie jak wiesz nie ma ciemnego tla bo moj zywopot z ligustra slabo rosnie, ale moze..kiedys ..urosnie
Poza tym obsadzilam siatke dosc mocno bluszczem wiec tak czy tak jakies tam zielone tlo kiedys bedzie.Pod nimi podsadze trawy z rozchodnikiem, ktory juz tam rosnie a przed nimi dam kulki z bukszpanu.
Bedzie ladnie....tylko kiedy ja to zrobie.....leje u nas od kilku dni, trawa nie scieta, swieta w lesie, dzieci jutro przyjezdzaja......
tusiawka 00:04, 17 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

I jeszcze musze kupić jasno niebieski kolor farbek do jajek...gdzie ja je kupię?

W Lidlu są dwa rodzaje farbek do jajek. Jedne w płynie do tradycyjnego farbowania i drugie w takiej paście do smarowania. Te w paście mają pastelowe lekko metaliczne kolory jest jasno różowy i niebieski właśnie. Kupowałam jakieś dwa tygodnie temu, może jeszcze mają.