Anito z dnia na dzień powinno kwitnąc coraz więcej wiosennych kwiatów
Pierwsze liliowce mam już ponad 10 lat może nawet 15 lat ale w ostatnich latach pojawiło się tyle pięknych odmian że nie mogłam się oprzeć
Bodziu czemu sądzisz że u mnie w Toruniu jest cieplej?
Zbyszku to jest ta biała hortensja ogrodowa?
Witaj Topola dzięki za uznanie dla moich dla moich rabat
Mam nadzieję że zima nie wróci choć zostawiam jeszcze gałęzie z iglaków żeby okryć najbardziej wrażliwe roślinki w razie mrozu
Alisonek u mnie też zimno a te roślinki były okryte gałązkami z iglaków pewnie dlatego tak ładnie wyglądają
Jak ja tęsknię za taką wiosna zdjęcia z przed kilku lat
Raz jeszcze dziekuje za miłe słowa, jednakże nasz ogródek to w porównaniu z wieloma na ogrodowisku to taki tyci jest .
Wklejam kilka fotek z zeszłego roku , co do futrzaków to rabaty z kwiatami są zagrodzone , spróbuje poeksperymentować co " przeżyje " na trawniku , narazie są 2 wierzby na nóżce i jałowiec , funkia została przesadzona
Dziewczynki.. Najpierw grupowo odpiszę na nurtujące Was pytania ....
Żebym ja tak mogła wreszcie te klasówki sprawdzić , to bym się cieszyła .. A tak na poważnie .. W ramach odstresowania kończę dziś decoupageowe domki na wianki wiosenne ....
Już pokażę te moje wypociny
Noo i żeby jeszcze sobie " uatrakcyjnić " leniwy wieczór to załatwiam wyjazd na Chelsea flower show , który jest już prawie całkiem zabukowany ... Tak to napisałam bele jak , ale tak się cieszę ,że ciężko to napisać
Buziaki dla Was ... Jutro Wam odpiszę już na spokojnie , bo teraz mam lekkie obawy ,że się wnet przykleję do klawiatury i wtedy któraś z Was będzie mnie musiała na tych targach zastąpić ...
Spójrzcie na moją bidę. Ze dwa lata temu dostalismy od sąsiada taką choinkę, trochę się u nich zagęscilo i nie bylo dla niej miejsca.
Nie cieszylam sie zbyt dlugo, bo w naatepnym sezonie po posadzeniu zaczęla lysieć od góry. Na takim etapie jak jest teraz sie zatrzymala i marnie jej idzie dochodzenie do siebie. Co jej moze byc? Czy az tak odchorowala przesadzenie?
Witaj Zawitko kochana przegapiłam kurcze 2 setkę zaraz nadrobię i widzę szaleństwa już się zaczęły i fajne pomysły z cisami Ja też wiosnę już przywoływałam szlak człowieka w domu trafia wiesz posadziłam rannika i przebiśniegi normalnie zwariowałam ale co tam niech siedzą sobie a ja podziwiam ha ha Buźiaki zostawiam i kwiatucha
wsadziłam go wiosną
wyczytałam by w pierwszym roku nie nawozić za bardzo (nie wiem czy dobrze zrobiłam).
Z tego co widziałam przezimowała pod kopczykiem.
Nawet nie mam jej zdjęcia pojedynczo to ta jedna na samym dole. (dołączam zdjęcie mam nadzieję, że się nie pogniewasz).
masz rację to zapewne zależy od sadzonki, moje były dość małe.
Co doradzasz? j\
Jaki nawóz stosujesz?