Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:04, 16 kwi 2014

reni napisał(a)
Irenko litości znowu tyle stron do nadrobienia..ale warto było ogród cudny...wiosna

Reniu, no wczoraj miałam gaduliński dzień, chyba przez pogodę
a tu mój nowy nabytek, zapora dla psów, aby na matę nie skakały do psa sąsiadów i do niej posadzę miskant cukrowy, bo zbyt inwazyjny, aczkolwiek śliczny, jak kwitnie
i może w końcu tam tej trawy nie zdeptają do gołej ziemi, wielka dość głowa, mojemu M. się nie podoba......a mnie ona śmieszy

Milka 11:08, 16 kwi 2014

Mirka napisał(a)
Irena ja znów u ciebie bo na tel.słabo widać i podziwiam w powiększeniu twoje dzieło i zachwycam się jak to wszystko ma tak zwane ręnce i nogi

W końcu zaczyna mieć powiem, ze ja też w tym roku jestem ciekawa, jak to będzie, gdy wszystko bujnie, dopiero zobaczę, co skąd i dokąd przenieść
muszę wrócić na tę wyspę i do końca ogołocić gałęzie, aby był przewiew i przyciąć wkoło jałowce, bo na samej wyspie posadziłam dla ochrony przed chwastami bluszcze, jasnotę i coś jeszcze, ale co?
na rabacie za ławką ruszają hosty, liliowce i hortensje, powciskałam na jesień trawy i teraz dołożyłam brunnery
Tusiala 11:15, 16 kwi 2014

Irenko a czy wszystkie Twoje patyki hortensjowe się przyjęły i dostały korzonek?
Milka 11:19, 16 kwi 2014

Kasiek napisał(a)
Irenko pokazuj berberysy, piekne sa...i cos mnie na nie bierze

p.s moj Rubens zakwitl pierwszymi kwiatami, wisteria oszalala tz dalej pieknie kwitnie, rh tez sie juz mocno wyglupiaja

Berberysów jest do wyboru i koloru, u mnie w większości te zwykłe, które tnę w różny sposób, zależy od miejsca i tylko na wyspie zostawiam bez cięcia, bo tam mieszkają wróble; nie cięte wyglądają super, ale potrzeba na to dużo miejsca; ....jakieś zielone mam, one pójdą na zewnątrz domu, od ulicy, bo tam mam bordowe, ale inne odmiany, o wąskich liściach
ja jestem w szoku, patrząc na twoją wisterię, moja obsypana pąkami, a z rh zaczyna Cunigham White i azalie japońskie
i Rubens ci kwitnie, zaraz biegam do was
to wyspa

żywopłot i kula, albo raczej walec mi wychodzi

grzybek
Milka 11:21, 16 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Irenko a czy wszystkie Twoje patyki hortensjowe się przyjęły i dostały korzonek?

Prawie wszystkie, jest kilka, co ma ledwo zaznaczone pąki, pewnie później wystartują, ale są pod korą zielone, więc żywe, a jak u ciebie?
Milka 11:21, 16 kwi 2014

Krys napisał(a)
Irenko cudnie u Ciebie,podziwiam ogrom pracy,ale warto było

To w sumie była frajda i przyjemność są robótki, które mniej lubię
Milka 11:23, 16 kwi 2014

Magda70 napisał(a)

Oj...ja to chyba każdym filmem się rozczarowałam jeśli wcześniej książkę czytalam...film wszystkiego niestety nie pokazuje..

Madzia, muszę wrócić do ciebie, bo na tablecie nie mogłam otworzyć zdjęć z robótek tarasu i gabionów, a jestem ich ciekawa
tak to jest z tym tematem, ale Gra o tron jest udanym serialem, choć mordów tam..!
Milka 11:24, 16 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Ostatnie strony po łebkach przeleciałam, byle szybciej do tego zdjęcia wrócić
Takie subtelne, takie dostojne - nie ze względu na ten tron - ale na barwy i linie. Bez kwiatów, a tak pięknie!

Basiu dziękuję głównym akcentem są tam tamaryszki i jak zaróżowieją, to nic ich nie przebije
Milka 11:24, 16 kwi 2014

monteverde napisał(a)

Anuś
Milka 11:25, 16 kwi 2014

laurowisnia napisał(a)

Czy to można bać się bycia babcią? Zaskoczyłaś mnie, to jest chyba takie bycie mamą tylko bez tej odpowiedzialności.
A ogrodowo napiszę, że również sadzonki lepiej mi wychodzą te wsadzane do ziemi.

Można, bo jak długo się nie miało kontaktu z małym dzieckiem, to jest obawa, a potem się okazuje, ze tego się nie zapomina
Czyli jest nas dwie, zatem, tylko do ziemi, ja wtykam, co popadnie i potem ze zdziwieniem odkrywam rośliny
biegnę teraz do was