Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margolka 16:28, 15 kwi 2014

Gosiu, pozdrawiam w przelocie, bo moj komputer w naprawie, a z tego, do którego mam dostep koszmarnie źle sie pisze... Sciskam
Mathildis 22:13, 15 kwi 2014

Kulki śliczne, w towarzystwie trawek im do twarzy...Jej wysokość Susan za chwilę z gracją pokaże swoje wdzięki... a bratki - no cóż któż nie kocha bratków
Margarete 00:51, 16 kwi 2014

Nikita napisał(a)

Trawki od Kasi już przygarnięte....
Buziaki przesyłam

To fajnie, ciesze sie ze i ty sie "załapałas"
Pozdrawiam w biegu..........
Margarete 00:54, 16 kwi 2014

Margolka napisał(a)
Gosiu, pozdrawiam w przelocie, bo moj komputer w naprawie, a z tego, do którego mam dostep koszmarnie źle sie pisze... Sciskam

Małgosiu ciebie tez ściskam w biegu miedzy pracą, zakupami a domem. Tkwię w wirze przygotowań świątecznych ( dzieci zjeżdżają juz jutro) a nawałem prac w pracy, spod papierów i terminowych spraw juz mnie prawie nie widać.......a duża przeciez jestem..
Margarete 00:55, 16 kwi 2014

Mathildis napisał(a)
Kulki śliczne, w towarzystwie trawek im do twarzy...Jej wysokość Susan za chwilę z gracją pokaże swoje wdzięki... a bratki - no cóż któż nie kocha bratków

Mathildis - jak dawno cie u mnie nie było... powitac, powitac
Ja do ciebie czasem zaglądam i podgladam twoja wiewióre i lesny ogród.
Pozdrawiam wiosennie !
Margarete 01:11, 16 kwi 2014

Wklejam ku pamieci = przeciw opuchlakom- żeby potem nie szukac u innych..........
Wyciąg z wrotyczu - 300 g świeżego lub 30 g suszu ziela na 10 litrów wody. Zalewamy zimną wodą na 12-24 godzin. Wykorzystujemy tego samego dnia w proporcjach 1:2.

Wywar - 500 g. świeżego lub 75 g suszu ziela na 10 litrów wody. Zalewamy i zostawiamy na 12-24 godzin. Gotujemy około 20-30 minut pod przykryciem. Wykorzystujemy w proporcjach 1:5. Możemy używać przez tydzień, w zamkniętych pojemnikach do 3-4 miesięcy.

Napar - proporcje jak dla wyciągu, zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem na 20-30 minut. Używamy w proporcjach 1:2. Zarówno wyciąg, wywar jak i napar przed rozcieńczaniem z wodą - odcedzamy.
Mathildis 09:10, 16 kwi 2014

Margarete napisał(a)

Mathildis - jak dawno cie u mnie nie było... powitac, powitac
Ja do ciebie czasem zaglądam i podgladam twoja wiewióre i lesny ogród.
Pozdrawiam wiosennie !

No siem wstydzę, że u znajomej co do mnie zagląda, tak dawno nie byłam... ale na usprawiedliwienie dodam, że mam w zwyczaju, do ostatniego wpisu swojego się cofać - więc wszytko nadrobiłam
Margarete 11:23, 16 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

No siem wstydzę, że u znajomej co do mnie zagląda, tak dawno nie byłam... ale na usprawiedliwienie dodam, że mam w zwyczaju, do ostatniego wpisu swojego się cofać - więc wszytko nadrobiłam

To żaden wstyd, cos ty .. Ciesze sie że zaglądasz.
Ja tez juz nie ogarniam tago forum, tyle świetnych wątków, tyle pieknych ogrodów, tyle ispiracji i wiedzy ogrodowiskowej, tylu sympatycnych forumowiczów, tyle sie dzieje...... a do tego własny ogród do okiełznięcia, dom, praca, rodzina, przyjaciele......a doba tylko jedna...
regli 23:29, 16 kwi 2014

No zdecydowanie doba jest za krótka I jeszcze do tego część doby trzeba przeznaczyć na bezczynne spanie
Margarete 11:02, 17 kwi 2014

regli napisał(a)
No zdecydowanie doba jest za krótka I jeszcze do tego część doby trzeba przeznaczyć na bezczynne spanie

Witaj Regli!
Pozdrawiam wiosennie i światecznie !