Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

Tusiala 12:35, 15 kwi 2014

Listeczkowo

Tusiala 12:38, 15 kwi 2014

Lilie szybko rosną i szybko się rozmnażają będziesz na pewno z nich Iwona zadowolona.
Sypię na wszystkie rabaty nawóz zawierający dużo azotu a potem, przed kwitnięciem, podlewam gnojówką z pokrzyw. Kwiaty są duże i długo kwitną

Tusiala 12:42, 15 kwi 2014

Mój Kochany modelek i bez

Maria667 13:24, 15 kwi 2014

Śliczny, zadbany, wypielęgnowany ogród. Piękne obwódki bukszpanowe... Z własnej uprawy...?
Pozdrawiam.
agam 13:51, 15 kwi 2014

Tusiala napisał(a)

Aga może dlatego ciemniejsza, że od strony północnej i ma mniej słońca? A Mąż sam nie chce spróbować ciachania?

On niech się lepiej za ciachanie nie bierze ostatnio gruszę i jabłonkę ogolił dokładnie tak jak nie chciałam , on też chciał inaczej, no ale tak wyszło ....
agam 13:53, 15 kwi 2014

Oglądam Twoje zdjęcia i zastanawiam się czy te wszystkie rośliny masz w projekcie? Strasznie ich dużo. Przesadzania współczuję
kitek81 08:30, 16 kwi 2014

no, powiem szczerze, że pięknie o wszystko dbasz
obwódki super, gęściutkie, zieloniutkie, równo przystrzyżone
na pokrzywę na gnojówkę też muszę się wybrać, bo widziałam w okolicy już ładną, akurat na ten cel
a wpis z linkami do Mai w ogrodzie chyba zgapię i wkleję u siebie
pozdrawiam :*
Tusiala 11:03, 16 kwi 2014

Marysiu witam Cię serdecznie Pierwszy Raz bukszpany na obwódki kupowała malusieńkie 15 cm więc nie są z mojej uprawy. Kiedyś wsadziłam w zacienione, wilgotne miejsce w ogrodzie piętki z nich ale M wszystko stratował bo powiedział, że nie widział Jak na razie daje sobie z nimi spokój bo i tak Nikt ich nie widzi

Aga to Ci Mąż Tak jak zauważyłaś wielu roślin nie mamw projekcie. Dlatego sporą część muszę przesadzić, wysadzić i wydać. Już pozbyłam się kilku jałowców, brzóz i innych krzewów. Idę pomału z realizacją więc mam czas, żeby się zastanowić co zrobić z roślinami, które mi nie pasują do projektu. Niektórych mi żal dlatego, jak na razie zostają - bo liczę, że kiedyś będzie mi mniej żal Ostatnio, tam gdzie są Umbry i nowe smaragdy, wyciapałam rojniki, rozchodniki i różne takie maleństwa i teraz wygląda to tak. A będę tu jeszcze wsadzała hortensje i ściółkowała korą.

Kasiu myślisz, że to widać? Bo ja jak patrzę na ogrody innych to właśnie mnie ten galimatias u siebie strasznie irytuje
Pokrzywa musi być. Pamiętaj, że najlepsza na nią jest deszczówka.
Kasiu linki zgapiaj bo ja też sobie je przywłaszczyłam od Iwony
Maria667 11:23, 16 kwi 2014

Marta!
Mnie się udało sporo sadzonek bukszpanowych wyhodować, ale wymaga to naprawdę dużo zachodu, zwłaszcza, jak się nie ma odpowiednich warunków. W ubiegłym roku na wiosnę, po przycięciu, co lepsze kawałeczki wsadziłam do skrzynek, do ziemi z piaskiem.W zimie, już ukorzenione, powysadzałam do doniczek i do dzisiaj mam je jeszcze na parapetach w domu. Na zewnątrz za wcześnie, bo mogą być przymrozki, choć i tak już część posadziłam. Wieczorem przykrywam włókniną, rano przed przed pracą odkrywam
Pozdrawiam.
Milka 11:27, 16 kwi 2014

Ale kant strzeliłaś!
Rojniki możesz mieć w skrzyni, jak u Noemi, fajnie to wygląda
Synuś dzielny, ledwo w buszu, go widać
Trzmielinę super prowadzisz i gdzie te patyki, pokaż co z nimi?