Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty z ogródka Marty :) 11:04, 14 lut 2014

Do góry
właśnie przeglądam zdjęcia swoich roślinek i okazuje się, że nie mam zdjęć większego obszaru ogrodu, zdecydowanie muszę nadrobić tego lata choć planuję lekką metamorfozę ogrodu, mam w głowie totalny chaos, tyle roślin mi się podoba, że nie wiem na co się zdecydować, nie lubie przeładowanych ogrodów bez ładu i składu bo wtedy panuje chaos, lubie dokładnie przemyśleć co , gdzie i dlaczego tak a nie inaczej. Na pewno będę miała masę pytań do was drodzy forumowicze, więc liczę na rady i podpowiedzi póki co przedstawiam kilka ulubionych roślin

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:59, 14 lut 2014

Do góry
Iwona ze świerkiem uważaj, musi zostać kawałek gałązki z zdrowym pąkiem
brzozę Youngii przy altanie podnosiłem lekko do góry i na boki,
Youngii nie szczepioną za płotem tylko prostowałem przy paliku a Laciniatę wycinałem gałęzie które robiły ostry kąt z przewodnikiem i chciały z nim konkurować

Genia może nawóz doigielny pomoże

Ewa Brewera mam - pierwszy padł mi 5lat temu przywiozłem z chorobą korzeni
teraz dostałem nowego Brewera Pendulę nie wiem czy się czymś różni, pod Wrocławiem mieli oba kasy starczyło na jednego bo były tez inne zakupy

na razie jeszcze cieniutko ale tak wygląda starszy po prawej (arboretum Wirty)

i jeszcze z tego arboretum

jodła grecka prawie taką sama jak rośnie u mnie

wprawdzie to nie Wojsławice ale warto odwiedzić Wirty w pobliżu Starogardu Gdańskiego

Wilcza Góra 10:58, 14 lut 2014

Do góry
Walentynka z Wilczej

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:57, 14 lut 2014

Do góry
Dorotko, ale masz foty i inspiracje wklejasz obłędne, gdzie jest ten Jarków, w tym ogrodzie, też bym chodziło w kółko, ale ja pewnie bym zrobiła koło 1000 zdjęć

Mnie najbardziej kręcą takie widoki

i ciekawa jestem czy to dereń pagodowy variegata

nie masz zdjęcia z tym okazałym drzewem

Całuski walentynkowe zostawiam, a ja na sushi mam ochotę
Jak ciąć róże? Cięcie róż 10:46, 14 lut 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
Witam! Mam pytanko odnośnie cięcia róż wielkowiatowych : nad którym oczkiem ścinam je wiosną? na jesień usuwam tylko przekwitłe kwiaty i czy wykonuje cięcie kiedy minie ryzyko mrozów nocą? u nas na zachodzie już pogoda typowo przedwiosenna, w nocy przymrozek niewielki, w dzień ok 8 stopni, co prawda zapowiadają w tv jeszcze zimę dlatego chyba jeszcze powinnam się wstrzymać.. oto kilka zdjęć róż wielkokwiatowych z naszego ogródka

– zostawiamy od czterech do sześciu (u wielokwiatowych więcej) młodych pędów. Aby uzyskać mniej, ale większych kwiatów, wykonujemy silnie cięcie róż, nad trzecim, czwartym pąkiem (oczkiem), by zaś mieć dużo kwiatów na krótszych pędach, tniemy wyżej, nad piątym, szóstym pąkiem. ale jeszcze nie tnij poczekaj aż miną wiosenne przymrozki
Lobelia 10:38, 14 lut 2014

Do góry
Uwielbiam lobelie! przedstawiam kilka aranżacji z wykorzystaniem lobelii:

Kolorowy Ogród Geni 10:35, 14 lut 2014

Do góry
Geniu - no cudne te róże. Ta jedna to Nostalgia? Wszystkie piękne - gdzie Ty mieścisz tyle kwiatów

Tobie też miłych Walentynek Nie mam róży pod ręką
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:35, 14 lut 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

Japończyk juz zrobiony w 70 %, dzięki Waszym fotkom oczy mam skośne a z mózgu sushi

Ale się uśmiałam z tego sushi ......................chciałabym zobaczyć te skośne oczki

całuski zostawiam i pozdrawiam walentynkowo

Jak ciąć róże? Cięcie róż 10:30, 14 lut 2014

Do góry
Witam! Mam pytanko odnośnie cięcia róż wielkowiatowych : nad którym oczkiem ścinam je wiosną? na jesień usuwam tylko przekwitłe kwiaty i czy wykonuje cięcie kiedy minie ryzyko mrozów nocą? u nas na zachodzie już pogoda typowo przedwiosenna, w nocy przymrozek niewielki, w dzień ok 8 stopni, co prawda zapowiadają w tv jeszcze zimę dlatego chyba jeszcze powinnam się wstrzymać.. oto kilka zdjęć róż wielkokwiatowych z naszego ogródka

Rododendronowy ogród II. 10:28, 14 lut 2014

Do góry
Pozdrowienia wiosenne zostawiam
Ogród cioci 10:23, 14 lut 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Gosiu ... Ściskam mocno z okazji dnia Św. Walentego i masażystę przesyłam

Dzięki przyda się. A takiego do stóp nie masz
Kolorowy Ogród Geni 10:22, 14 lut 2014

Do góry
Dziękuję

tej róży już nie ma w moim ogrodzie wymarzła

Salvia - szałwia 10:07, 14 lut 2014

Do góry
Drodzy forumowicze! Mam w ogrodzie szałwię omszoną, nie pamiętam dokładnie jaką odmianę i nie wiem jak i kiedy ją przyciąć, na jesień usunęłam tylko przekwitłe kłosy i w związku z tym moje pytanie: czy na wiosnę powinnam ją przyciąć tuż przy ziemi plus ewentualnie suche gałązki ?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:55, 14 lut 2014

Do góry
Aniu za to u mnie pochmurna na razie mimo walentynek

Wesołych Walentynek

Ogród w cieniu brzozy 09:48, 14 lut 2014

Do góry
Dziś widoczek walentynkowy.

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:47, 14 lut 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Zakochana w ogrodach 09:28, 14 lut 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Te graby były dość drastycznie cięte, dostałam je od koleżanki, to już ich trzecie miejsce. ja już widzę oczyma wyobraźni....

Ja też tą bramę już mam w wyobraźni, fajnie będzie wyglądała, będzie takim zaproszeniem do ogrodu

Sąsiedztwo masz takie, że pod kosę bym wsadziła

Rabaty wykańczaj najpierw w bezpośredniej bliskości domu, staraj się posadzić, w samym środku coś wysokiego jak magnoia, katalpa, wiśnię umbraculiwera, sosnę, jodłę koreańską lub śwerka serbskiego, poniżej niższe piętra, derenie, forsycje tawulce, jałowce, thuje wschodnie, swierki gniazdkowe, laurowisnie, bukaszany, hortensje bukietowe, kosodzrzewiny, berberysy, azalie, trzmieliny i trawy najlepiej rozplenice i carexy uzupełniając bylinami

Koniecznie postaraj się jak najszybciej odgrodzić się od sąsiadów, więc żywopłot powinien rosnąć, może być przetykany różnymi iglakami, bo nie musi być monotonny, w tym wąskim przejści wybieraj odmiany wąskie kolumnowe jałowiec arnold, szmaragdy, swierk Cupresina, buk kolumnowy, świerki serbsie kolumna, formy płaczące i zwisłe

Caluski również przesyłam

Kolorowy Ogród Geni 09:14, 14 lut 2014

Do góry
A te dla Tych którzy zajrzą tu przez przypadek

Kolorowy Ogród Geni 09:12, 14 lut 2014

Do góry
Bartku Iwonko Elu Aniu Jolu dziękuję uwielbiam takie rośliny oszronione lub w śniegu, ale tylko na zdjęciach w ogrodzie wole ciepło i słoneczko choć zimowe klimaty tez lubię z białym śniegiem .

Dziś będzie Walentynkowo róże z mojego ogrodu dla Wszystkich odwiedzających mój watek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:02, 14 lut 2014

Do góry
Całuję was wszystkich w ten pełen sympatii walentynkowy dzień

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies