Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

zbigniew_gazda 06:56, 17 kwi 2014

Haniu bardzo dziękuję za piękny komentarz. Może najważniejsze z tego wszystkiego jest to, że takie zdarzenia pamięta sie do końca życia. A ono tak szybko przemija.
hanka_andrus 07:38, 17 kwi 2014

Witaj Zbyszku

Poranne słoneczko wyciąga z betów. Za chwilę ładuję plecaczek i jedziemy z wnusiem zobaczyć zmiany w ogrodzie. O 7-ej było +3 na moim piętrze.Przy gruncie mogło być mniej. Mam nadzieję ,że szkód mrozowych nie ma.

Zapóźniłam się z wstawaniem, bo jak wstałam, to już kawki i wrony były wykąpane, i dla mnie woda po nich została, a to źle wróży mojej urodzie. Ech, to lenistwo!
Taka jest wielkoczwartkowa wróżba w moich stronach, że dziś trzeba było myć się przed wschodem słońca.

No ale takiej urodzie już chyba nic nie zaszkodzi, więc optymistycznie przecieram oczy i do pracy.
Miłego dnia.
Milka 15:18, 17 kwi 2014

Haniu, dzięki za ten humor
Udanej wyprawy z wnusiem
hanka_andrus 16:40, 17 kwi 2014

Wyprawa się udała i melduję pierwsze pozyski z ogrodu. Bukiet nierozwiniętych tulipków, woreczek zielonej natki pietruszki i porządny pęk szczypiorku.

Sałata rośnie, ale jeszcze mała na zrywanie. Było podlewanie i trochę pielenia. Posiane buraczki, i groszek już ma 5 cm.
Rośliny się trzymają, oprócz tulipanów, które przerzedziły się totalnie. Perowskia wypuszcza z pączków, a werbeny nie sprawdziłam. Róże w porządku. Borówka się ruszyła, czyli będzie ciepło.
Zdjęć nie ma= bateria zastrajkowała. Czosnki wystawiły główki ponad liście. Karatawskie też.
Jadalny wysoko poszedł, już ze 30 cm ma. Dalie już posadziłam, zostały tylko te co dostałam w prezencie. Odkopałam kanny w piwnicy. Kilka będzie do posadzenia. Lawenda bierze się do rośnięcia, hosty wystawiają kły. Grusza i brzoskwinie kwitną, a co z tego wyniknie zobaczymy.

Pozdrawiam zaglądających. I lecę do dalszej roboty.

boguslawa_ma... 18:58, 17 kwi 2014

Haniu u mnie też tulipany przerzedzone ,same liście i jakieś skręcone jak pociągne to wychodzą,jakby ktoś ugryzł ,muszę szukać tego szkodnika ,ale dziś nie było na to czasuPozdrawiam
eda 14:21, 18 kwi 2014

Szczęścia szczęścia i dużo radości cudownych Świąt Wielkanocnych spędzonych z bliskimi życzę

Ania_ogrodni... 22:15, 18 kwi 2014

Przepięknych, kolorowych jajeczek,
Dużo wierzbowych bazieczek,
Pętlę kiełbaski święconej,
Dużo chrzanu swojskiego do niej
Robertop 22:38, 18 kwi 2014

Haniu, Życzę ...
Mathildis 22:43, 18 kwi 2014

Kasik 22:51, 18 kwi 2014

Chodźmy. Pomalujmy Wielkanoc, pisanki w kolory tęczy. Tchnijmy radość w barwy wiosny w żółty, zielony, niebieski. Chodźmy.Rozdajmy uśmiechy, empatią twarze ubierzmy. Niech te Święta będą piękne i my wszyscy w te Święta lepsi.

Haniu - pięknej i radosnej Wielkiej Nocy życzę.