Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem

kitek81 22:53, 10 kwi 2014

zaglądam i pozdrawiam :*
regli 00:05, 13 kwi 2014

A dziękować, dziękować i odpozdrawiam.
Zwracam honor moim rododendronom. Pąki były różowe, ale rozwinęły się z nich białe kwiaty. No i dobrze. Tylko sąsiadka mnie wczoraj zmartwiła, ponieważ zeznała mi, że już kilkakrotnie sadziła rododendrony u siebie i nic się nie utrzymało, bo coś im chyba okolica nie pasowała. Ciekawe jak u mnie będą rosły? Pozdrawiam
Anita1978 07:38, 15 kwi 2014

Jeśli podsypałaś rododendronom kwaśnej ziemi sporo to bedą rosły....kiedy je sadziłaś? Pamiętaj, że w pierwszym roku po posadzeniu roślin nie nawozimy, bo można im tylko zaszkodzić....tzn spalić korzenie po prostu. Jak sie zakorzenią to jest sens nawożenia. No i musi być odpowiedni do rh nawóz....dobrze też rh robi oprysk dolistny( na wiosnę ) florovit+pinvit+żelazo.
Ale najważniejsze, żeby w pierwszym roku nie nawozić! Dotyczy to wszystkich roślin!
Pokaż jakieś zdjecia!
A co do szkółki z trawkami, to oni w necie nie sprzedają....jeśli ci sie nie spieszy to poczekaj do maja aż ja pojadę, to,dam ci namiary! Warto zaczekać, mają wypasione te trawy . Jedzie sie dosyć prosto, z trasy na Łódź , na skrzyżowaniu za ptakiem odbijasz na Pabianice, jedziesz cały czas prosto, aż po lewej stronie masz szyld i skręt na Trawy....ale nie jestem do końca pewna czy to ta szkółka, bo wtedy byłyśmy z dziewczynami w kilku....poczekaj do maja
regli 19:51, 15 kwi 2014

Hm, kiedy sadziłam rododendrony? Ze 2 tygodnie temu? No jakoś tak. Ziemię mają specjalną do rh. O nawożeniu jeszcze nie myślałam, ale obiło mi się już, że w pierwszym roku się nie nawozi. Na zdjęcia trzeba poczekać Wszędzie rozgardiasz i nic na 100% nie skończone. Do rh brakuje mi jeszcze tiarelli, ale ponieważ muszę kupić w necie, więc zamówię dopiero po świętach. Pogoda zaczyna mi na nerwy działać. Wiele prac czeka na skończenie, a tu cały czas leje. Lub pada grad.
Z trawkami poczekam, bo muszę pokończyć, to co rozgrzebane.
Margarete 01:50, 16 kwi 2014

Hej Regli, Anita dobrze ci opisała trase, z dwupasmówki wyjazdowej jadąc z Łodzi w strone Tuszyna nalezy w Rzgowie na swiatłach skręcic na Pabianice, po jakichś 100-200 m na pierwszej krzyżówce skręcamy w lewo i juz jestes my przed ta szkółka. Nie wiem czy ona ma adres od ulicy tej pomiędzy Pabianicami a Rzgowem czy od tej bocznej, trafic łatwo.
Z resztą gdybys sie wybierała to daj znac to pojedziemy razem o ile zgramy sie w terminach a poza tym zapraszam do mnie kawke do ogrodu, od tej szkółki do mnie 6 km.
Pozdrawiam wiosennie !
regli 23:25, 16 kwi 2014

Małgosiu, dziękuję i za trasę i za zaproszenie Jeżeli nic nie pokrzyżuje mi planów i będę się wybierać po trawy, to z pewnością dam Ci znać. Póki co dzisiaj wreszcie na trochę dłużej wyszło u nas słońce i mam nadzieję, że chociaż do świąt i na święta tak się utrzyma. Choć do świąt to ja już raczej wiele nie podziałam w ogrodzie.
kitek81 10:39, 18 kwi 2014

regli 22:38, 18 kwi 2014

Dla wszystkich pamiętających

reni 23:01, 18 kwi 2014

Robertop 23:40, 18 kwi 2014

Regli, życzę ...