Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:26, 13 lut 2014

Do góry
A na wczorajszym spacerze w krakowskim zoo spotkałam całe kwitnące już oczary.

nawet nie wiecie jak się cieszę.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:24, 13 lut 2014

Do góry
Dziękuję za odwiedziny i życzenia.

Idzie wiosna
W ogrodzie pojawiły się jej pierwsze oznaki.

Dwa ogrody 04:11, 13 lut 2014

Do góry
Pozdrawiam i zostawiam Kronenbourg

Ogród zapachów u Jasi 04:05, 13 lut 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)
Aniu nie wiem dlaczego ale pomyślałam o karczochu + żółte lub pomarańczowe kwiaty (energetycznie).
A gałązkę przykop, miejsce się zawsze znajdzie

na karczocha tam za mało miejsca ale coś wymyślę gałązkę przykopię a ta biała piękność w poście do Kondzia to róża perska? ładna kompozycja w pojemniku pozdrawiam Jasiu
Ogród zapachów u Jasi 00:15, 13 lut 2014

Do góry
Aniu nie wiem dlaczego ale pomyślałam o karczochu + żółte lub pomarańczowe kwiaty (energetycznie).
A gałązkę przykop, miejsce się zawsze znajdzie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:51, 12 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Agania, dzięki, że do mnie zaglądasz Twój ogród wygląda na dużo starszy, klon, wiąz cudny
małe sadzonki cisa posadziłam bardzo blisko brzóz, ale te jeszcze młode, wiec nie było problemu z sadzeniem, myślę, że powinien dać sobie radę, będą rosły jednocześnie
2 - 4 graby u mnie czekają na przesadzenie, mają ok. metra, zastanawiam się właśnie gdzie je posadzić w nowym i jak formować w starym ogrodzie przy warzywniku rosną stare graby, szczególnie nie widać, by wysuszały glebę
buka Purpurea pendula posadziłam jednego wiosną, jestem ciekawa jak ruszy w tym sezonie; pozdrawiam.

Ruszyłam z ogrodem razem z budową domu, fundamenty powstały w listopadzie 2010, a plan rysowałam przez zimę, rodziły się w głowie pomysły na ogród i już wtedy wiedziałam jakie rośliny chciałabym mieć w ogrodzie, większość ze wschodnich Chin, sadząc je w naszym charakterze i obyczajności nie pozbawiając nas naszych korzeni

i angielskich klimatów, a przystosowując do panujących warunków

z tym angielskim klimatem, to kompletnie się gubię

Z grabem zaczynam swoją prawdziwą przygodę i formowane są pokazane w linku kilka oczek wyżej
piszesz, że nie wysuszają gleby, a jaką masz glebę u siebie.
Ogród zapachów u Jasi 23:45, 12 lut 2014

Do góry
Konradzie wieczornik damski , też ma przyjemnie pachnące kwiaty

Mój ogród 23:10, 12 lut 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Takiego lutego to ja przynajmniej nie pamiętam. W następny weekend jak tylko pogoda pozwoli pojadę na działkę. Mam nadzieję że wszystko jest tam ok. A te fotki są wyrazem mojego stanu ducha, który już tęskni do wiosny.
Ten okres najbardziej lubię na skarpie. Kwitnie zawilec wielkokwiatowy, który pięknie się rozrósl w sporą kępę. Przed nim kwitnie na żółto jaskier.

Bożenko, a co to za odmiana tego jaskra? Czy to bylina? Mnie on bardzo pełnik przypomina
Wilcza Góra 22:45, 12 lut 2014

Do góry
umilając sobie oczekiwanie ... nowa "porcja wiosny" w domu

dla spostrzegawczych: w tle moje poinsecje z galerii z okresu Bożego Narodzenia - melduję, że mają się świetnie i wspaniale kwitną; nadal ogromne; straciły może ze 3-4 listki z dołu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:42, 12 lut 2014

Do góry

Aniu jak dobrze rozumiem to sa limonki to one tak pieknie przebarwiaja się cudne a które zostają białe
Śliczny masz ogród
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:38, 12 lut 2014

Do góry
muszę dokupić jeszcze takie czysto białe tulipany,
baaaaaaaaardzo mi się podobają ...
te imieninowe

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:37, 12 lut 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziś,dzięki słoneczności za oknem, obiecane przebiśniegi i towarzystwo spacerowe.
,

Piękna kępka, tylko te leżące obok pety widok psują! Ech, ci palacze!
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:37, 12 lut 2014

Do góry
coś się zacięło

Jutro mijają 2 lata !!!!!! jak jestem z Wami, och to masa czasu - wiele zmian w moim ogrodzie i w większości dzięki wielu podpatrzonym inspiracją - muszę to jakoś uczcić

a że wraca zima i jest zimno i nawet troszkę śniegu to pokaże teraz klimaty jesienne

w ub piątek byłam w Salzburgu w Austrii, było +15 st to bardzo wiosennie i nietypowo
przypatrzyłam tam rabaty w pięknym stanie jak na tę porę i chce się podzielić - to niebywałe każdy skrawek w mieście tak był zaaranżowany
zobaczcie

jak widać kapusty, starce, trawy, hortensje, bratki i jarmuż - może to taka miejska dekoracja ale pomyślałąm że nasze puste rabaty bylinowe też mogłyby choć trochę tak wyglądać / ale skąd taką kapustę jesienią upolować to nie wiem/
jak sądzicie ?

Tulipan - Tulipa 22:36, 12 lut 2014

Do góry
moje też na wierzchu............

Mój ogród 22:32, 12 lut 2014

Do góry
Celina napisał(a)
[

przepiękne zawilce. ich uroda wyszła w ilości Ja chyba nigdy nie doczekam sie takich łanów kwiatowych.
Pięknie!

Celinko, one dobrze się czują pod drzewami. Tak naprawdę w ogóle przy nich nic nie robię. Od czasu do czasu podsypuję im dolomitu. One lubią zasadową ziemię.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:29, 12 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

a na ostatnim zdjęciu masz oregano wlaściwe mialam metrowy krzaczek a tam na nim cały zawsze "ul" wszystkiego siedział, jeden wielki szum był na krzaczku

Ania, a mnie to trochę Lilak Meyera 'Palibin' przypomina
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:28, 12 lut 2014

Do góry
Agania napisał(a)
..czasami nawet ostre szczyty widać

i jeszcze na dodatek masz takie widoki a ja muszę dyndać prawie 500km
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:20, 12 lut 2014

Do góry
U Ciebie tak w biegu zostawiam kwiatka, na nadrabianie znajdę inny dzień

Moje zmagania ogrodowe 22:19, 12 lut 2014

Do góry
W styczniu u Madżenki wyczytałam o jakimś skalpelu i tak się wkręciłam, że 6 razy w tygodniu się "żyletuję" z Ewą i nie mam już kompletnie na nic czasu. Dziś tylko niedzielne ranniki i marmoladka, bardziej aktualnych zdjęć chwilowo brak, nawet nie wiem czy uda mi sie teraz Was odwiedzić, bo jeszcze do szkoły muszę zrobić jedną rzecz

Pozdrawiam
Lobelia 22:18, 12 lut 2014

Do góry
Luckaa napisał(a)
Ja posiałam dziś, ale maleńkie te nasionka, po jakim czasie moge spodziewać się efektów?

Wysiałam 6 lutego...dzisiaj jest taka:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies