Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Evchen 23:56, 10 lut 2014

Helou! ... sklonowałaś się?.... ja fiem, ze mnie trochę nie było i że lata już nie te... tylko tamte... ale wzrok mi się chyba nie pogorszył... a może?.... dwoje Ciebie jest... podwójnie widzę... orbity. oczy... o matko.. idę spać.
bociek 19:01, 11 lut 2014

Bogda napisał(a)
Bociulas pozdrawiam

Bogda, odpozdrawiam

monteverde napisał(a)
Słyszę Boćku, że klekocesz o nastrojach walentynkowych czas zacząć do piątku szybciutko zleci pozdrawiam

Oj leca te dni, leca coraz szybciej Jak do piatku temperaturki beda tak, jak do tej pory, a wszystko wskazuje na to, ze beda to w sobote bede robic inwentaryzacje w ogrodzie i sprzatac co tam zwierzaki moje i cudze nabroily Buziam Aneczko

ewa004 napisał(a)
Buziam
W marcu będę się darła

Dobra, byle nie znienacka i nad uchem bo co bedzie jak mnie apopleksja trafi

Mala_Mi napisał(a)
Trochę sie uśmiałam, ale zmartwiłam sie pszczółkami.... i tym zimnem w maju

Troszke Aniu mnie martwily te padle pszczolki, ale nie jestem w stanie nic zrobic. Musze poczekac. Nie mam stetoskopu bo juz bym je podsluchiwala czy sobie bzycza. A w maju, moze nie bedzie az tak zle

Marzena2007 napisał(a)
Mróz w maju i kwietniu będzie na 100% zawsze tak jest niestety gdy wiosna wcześnie nadejdzie to wiosenne przymrozki niszą rośliny.....
Ale za pszczólki trzymam kciuki

Oby te przymrozki nie byly drastyczne. I dziekuje za trzymanie kciukow. Mam szczera nadzieje, ze im sie uda przetrwac

irena_milek napisał(a)
Marzenko, będę w opozycji nie będzie mrozów ani w kwietniu ani w maju, ten rok będzie u nas ciepły
A mnie wczoraj jedna pszczółka koło nosa przeleciała, jak była radość z jej bzyczenia
Bociusiu, może padły te co musiały, a reszta sprawdza, czy juz można z ula nos wyściubić, będzie dobrze, nie płacz kofana
Już wiosennie, mimo śniegu, a z kretem widzę nadal utrapienie, my nie daliśmy się, na razie spokój, ale sprzęt stale w pogotowiu, inaczej, co rok jak u ciebie, albo gorzej
Cmokam wiosennie

Irenko, trzymam Cie za slowo, tez chce, zeby ten rok byl cieply Pewnie masz racje, musialy zaliczyc toalete i sprawdzic czy juz wakacje sie koncza. Oby skonczylo sie na panice Oj mamy sie z tym potforem, nie bylo jak walczyc z nim pod sniegiem to robil co chcial Trudno, nic na to teraz nie poradze.

ewa004 napisał(a)
Bocius jacie pierdziu ale Ty masz jeszcze śniegu

U mnie resztki i to tylko w miejscach gdzie słońce nie dochodzi ,dzisiaj było cudownie ciepło

No, wciaz jeszcze mam sporo Dzisiaj padalo, ale za szybko to ten snieg nie znika.

Pszczelarnia napisał(a)

Bociuś, poczułam zaniepokojenie Twoim pytaniem. Ja waliłam w ul (niechcący) - kopce krecie likwidowałam pod ulami i przy okazji kancki przy nóżkach ulom zrobiłam, nie wylatywały. Jeden ul (takie nadpobudliwe złośliwe "rumunki", wyleciły ale zaraz się schowały). Nie sprzątają jeszcze pszczoły. Nie ma oblotów wypróżniających - cisza. Ale i leszczyna nie kwitnie. Zawsze na przedwiośniu się martwę i spać czasami nie mogę. Najgorsze to jest to, że im nie pomożesz w żaden sposób. Ale nad śmiercią pszczoł płacze się rzewnymi łzami.

Będzie dobrze. Ja muszę się przygotować do wymiany matek.

Musi byc dobrze. Jeszcze sie zastanawiam czy im nie podlozyc ciasta, jak sadzisz? Bo opinie na forach pszczelarskich sa skrajne, a z drugiej strony tez nie chce zagladac specjalnie, zeby ich nie niepokoic nie wychladzac ula.

Evchen napisał(a)
Helou! ... sklonowałaś się?.... ja fiem, ze mnie trochę nie było i że lata już nie te... tylko tamte... ale wzrok mi się chyba nie pogorszył... a może?.... dwoje Ciebie jest... podwójnie widzę... orbity. oczy... o matko.. idę spać.

Jest nas dwoje i trzeci mniejszy, ktorego nie fidac Gdzies Ty byla, jak Ciebie nie bylo????
bociek 19:05, 11 lut 2014

Troszke kfiatkof, troszke bzyczkow Zeby nie zapomniec jak cudownie energetyczna jest wiosna

bociek 19:07, 11 lut 2014

bociek 19:08, 11 lut 2014

I lece na kominki
Madzenka 20:00, 12 lut 2014

Nie przesadziłas z tą metą dla kuzynow? Tak szybko?
http://pogoda.wp.pl/gid,16397830,kat,1035571,title,Pierwsze-bociany,galeria.html
EPODLAS 20:32, 12 lut 2014

bociek napisał(a)
[img
Śliczne zdjęcie. Krokusiki pod trawką, cieplutko miały.
ewa004 20:45, 12 lut 2014

Macham Bociusiu gdzie się szwendasz ??
Welka 22:20, 12 lut 2014

U Ciebie tak w biegu zostawiam kwiatka, na nadrabianie znajdę inny dzień

AniaDS 14:02, 13 lut 2014

bociek napisał(a)
Troszke kfiatkof, troszke bzyczkow Zeby nie zapomniec jak cudownie energetyczna jest wiosna

No.. ten to normalnie przesadził, aż słyszę jak cmoka podczas uczty