Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

AniaDS 00:15, 09 lut 2014

Ja też bym sobie nie życzyła, nie lubię lutego, jest przebiegły.
Celina 18:18, 11 lut 2014

Wiaj Bożenko. Odwiedzam ulubione zakątki. I trafić do Ciebie to sama przyjemność. Pozdrawiam serdecznie
EPODLAS 18:14, 12 lut 2014

Takiego lutego to ja przynajmniej nie pamiętam. W następny weekend jak tylko pogoda pozwoli pojadę na działkę. Mam nadzieję że wszystko jest tam ok. A te fotki są wyrazem mojego stanu ducha, który już tęskni do wiosny.
Ten okres najbardziej lubię na skarpie. Kwitnie zawilec wielkokwiatowy, który pięknie się rozrósl w sporą kępę. Przed nim kwitnie na żółto jaskier.

Przylaszczki, śliczne, skromne wiosenne kwiatki. W tym roku je rozsadzę, żeby kępka się zagęściła.

A to rabata z tyłu domku. Żagwin, skalnica i floks szydlasty. Najładniej jest tam właśnie wiosną.

I jeszcze raz skarpa, przekwitnięte narcyzy wychodzą spod funki. Potem liście giną i są same funkie.

EPODLAS 18:20, 12 lut 2014

A teraz moje spacerowe fotki. Tym razem na celownik wzięłam łabędzie. Było piękne popołudniowe słońce.
Tu wyszły na ścieżką parkową, szukają każdej okazji aby zdobyć pożywienie.

łabędzie i kaczki.

Ten szykuje się do lotu. Niedaleko ktoś rzucał chleb. Chciał zdążyć.

Drzewa, w popołudniowym lutowym słońcu.

Bogdzia 18:28, 12 lut 2014

Piękne zdjęcia i te ogrodowe i te z łabędziami i kaczuszkami. Dywan jaskrowo -zawilcowy prześliczny . Pozdrawiam.
mira 18:32, 12 lut 2014

rozgrzałam się przy widoczkach wiosny ale zaraz sprowadziłaś mnie na ziemię - zima jest i nie ma co udawać choć coś tam kwitnie ale krokusy i przebiśniegi już wytrzymują ten stan

pozdrawiam
Celina 22:04, 12 lut 2014

[

przepiękne zawilce. ich uroda wyszła w ilości Ja chyba nigdy nie doczekam sie takich łanów kwiatowych.
Pięknie!
EPODLAS 22:32, 12 lut 2014

Celina napisał(a)
[

przepiękne zawilce. ich uroda wyszła w ilości Ja chyba nigdy nie doczekam sie takich łanów kwiatowych.
Pięknie!

Celinko, one dobrze się czują pod drzewami. Tak naprawdę w ogóle przy nich nic nie robię. Od czasu do czasu podsypuję im dolomitu. One lubią zasadową ziemię.
barbara_kraj... 23:10, 12 lut 2014

EPODLAS napisał(a)
Takiego lutego to ja przynajmniej nie pamiętam. W następny weekend jak tylko pogoda pozwoli pojadę na działkę. Mam nadzieję że wszystko jest tam ok. A te fotki są wyrazem mojego stanu ducha, który już tęskni do wiosny.
Ten okres najbardziej lubię na skarpie. Kwitnie zawilec wielkokwiatowy, który pięknie się rozrósl w sporą kępę. Przed nim kwitnie na żółto jaskier.

Bożenko, a co to za odmiana tego jaskra? Czy to bylina? Mnie on bardzo pełnik przypomina
paniprzyroda 23:28, 12 lut 2014

Witam autorkę ślicznych zdjęć. Podczytuję po cichu wątek Powyższa fotka cudna