Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 21:58, 12 lut 2014

kaisog1 napisał(a)
Ewelina podobno przymrozki mają być w kwietniu.... a ja mam nadzieje, że to sie nie sprawdzi! Buziaki zostawiam

Na kwiecień to się nie zgadzam, o co to, to nie!
Teraz i ewentualnie w marcu nocą małe mogą być, ale w kwietniu i maju kategorycznie protestuję.
Buziaki

Po cichu się przyznam, że mam takie właśnie złe przeczucia. Teraz złudzenie wiosny, a potem duże przymrozki bez śniegu ale to tylko po cichu Ci mówię
Welka 22:00, 12 lut 2014

monteverde napisał(a)

No to już musi być wiosna jak kwitną ranniki, u mnie nic teraz nie kwitnie wszystko w skorupie lodowej która powoli topnieje, ale też miałaś śniegu pozdrawiam

U rodziców pojawił się krokus, jeszcze w pełni nie kwitnie, ale tak w sobotę - niedzielę powinien się rozwinąć, sąsiedzi w bardzo nasłonecznionym miejscu mają już spore przebiśniegi. Śnieg nadal jest, oczywiście już mniej, ale całkiem nie zniknął.
Pozdrawiam
Welka 22:02, 12 lut 2014

bociek napisał(a)
Nie no jak kwiatki pod sniegiem kwitna to chyba juz koniec zimy I tej wersji sie trzymamy.
A sniegu masz mniej niz ja

Pozdrowka

Jeszcze tak w pełni się nie otworzyły, ale i tak gębę cieszą
Pozdrawiam
Welka 22:04, 12 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
W tamtym roku też zaczęły wcześnie kwitnac a potem były dosc duże mrozy. Przykryłam je wiadrem ( do góry nogami) wypełnionym suchymi liścmi , super przetrzymały dośc długo.

W szklarni stoją trzy wiadra z kompostem w razie powrotu zimy będę obsypywać roślinki. U mnie w nocy jeszcze kilka stopni na minusie i mam nadzieję, że większe nie powrócą.
Pozdrawiam
Kondzio 22:04, 12 lut 2014

Welka napisał(a)

Jeszcze trochę trzeba wykończyć, żeby było ogrodzeniem z prawdziwego zdarzenia, ale już z teściem jestem umówiona na spawanie
Pozdrawiam
ojzazdroszcze takiego teścia miałem taka przyjemność zobaczenia jego dzieł
Welka 22:05, 12 lut 2014

EPODLAS napisał(a)
Widziałam w Anglii w parku, całą połać kwitnących ranników. Pięknie to wyglądało . Śliczne wczesnowiosenne kwiatki.

O ich istnieniu dowiedziałam się na O., u Hani i chyba Bogdzi je widziałam i się po prostu zakochałam
Masz rację, są śliczne
Pozdrawiam
Welka 22:09, 12 lut 2014

Kondzio napisał(a)
ojzazdroszcze takiego teścia miałem taka przyjemność zobaczenia jego dzieł

Teść to niesamowicie pracowity człowiek i z cierpliwością realizuje moje pomysły, ale ogrodzenie to chyba już jedne z ostatnich takich dużych prac do wykonania. Później to tylko jakieś podpórki do kwiatów i dla nich balustrada, bo chcą wymienić i już coś im tam wymyśliłam
Kondzio 22:12, 12 lut 2014

Welka napisał(a)

Teść to niesamowicie pracowity człowiek i z cierpliwością realizuje moje pomysły, ale ogrodzenie to chyba już jedne z ostatnich takich dużych prac do wykonania. Później to tylko jakieś podpórki do kwiatów i dla nich balustrada, bo chcą wymienić i już coś im tam wymyśliłam
hi hi hi szklarni zazdroszczam moze kiedys bede miał,hi hi hi
Welka 22:19, 12 lut 2014

W styczniu u Madżenki wyczytałam o jakimś skalpelu i tak się wkręciłam, że 6 razy w tygodniu się "żyletuję" z Ewą i nie mam już kompletnie na nic czasu. Dziś tylko niedzielne ranniki i marmoladka, bardziej aktualnych zdjęć chwilowo brak, nawet nie wiem czy uda mi sie teraz Was odwiedzić, bo jeszcze do szkoły muszę zrobić jedną rzecz

Pozdrawiam
Welka 22:20, 12 lut 2014

Kondzio napisał(a)
hi hi hi szklarni zazdroszczam moze kiedys bede miał,hi hi hi

Gdybyś ciut bliżej mieszkał, to teścia bym Ci wypożyczyła na chwilkę